Recensies

De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan, totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en onze gezichten verlicht. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.
Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage, weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een miljonair, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

4 Bibi Hearts

Cover:

9789000359066_VRK-1

Zoals je kan zien is het cover van ‘De Eliminatie’best simpel. Je ziet eigenlijk alleen maar muren van beton die een ruimte laten zien war de titel met groen letters erop is geschreven. Natuurlijk als je het boek begint te lezen zal je zien dat die perfect past bij het verhaal. Ik vind het best leuk en het heeft ook een beetje iets mysterieus. Precies zoals ik het wil zien bij dit soort boeken.  Toen ik op zoek ging naar nieuwe leesvoer kwam ik deze dus tegen en hij viel me we op. Toen ik de flaptekst erbij laas was ik helemaal verkocht.

Verhaal:

Tja het verhaal begint vrij normaal. Je maakt kennis met Chleo (een normale 16 jaar oud meisje) die aan een bushalte staat en terug kijkt op haar vreselijke dag. Ze wil alleen maar naar huis. Toen ze een tijdje later in een bus stapt en om zich heen kijkt valt haar niet veel bijzonders op.  Als ze vlak erna in slaap valt en wakker wordt in de bus die in een ruimte staat die afgesloten lijkt te zijn begint pas echt een nachtmerrie want is het nou allemaal een grap of bloed serieuze bedoeling dat de helft moet worden geëlimineerd zodat de anderen aan  het leven blijven?

Toen ik in dit boek ben begonnen pakte het me meteen. Wat een vaag verhaal zeg. Het werd meteen heel spannend en je hoefde niet lang te wachten tot de echte nachtmerrie ging beginnen. Het boek leest ontzettend gemakkelijk want er is geen enkel moment dat het verhaal wat minder wordt of dat er eens niks gebeurt. Dit komt niet alleen door de verhaallijn maar ook omdat je eigenlijk niet alleen over Chleo maar ook 8 andere personages leest.

Personages:

Chleo vond ik meteen erg leuk want ze was een typisch 16 jaar oud doorsnee meisje wat thuis een paar problemen heeft met familie, die nog nooit een vriendje had gehad en die gewoon naar een wat overdreven impulsieve  reactie eigenlijk alleen maar weer naar huis wil. Ik vond haar character ontzettend goed geschreven en je kan je vaak helemaal inleven in de situaties die ze mee maakt. Ook een pluspunt is dat de anderen 8 personages in dit verhaal hun eigen draai krijgen en het dus niet alleen maar om Chleo gaat. Alle personages uit dit verhaal zijn gewoon heel perfect gekozen zodat je niet het ‘cliche’ gedrag van character’s   leest ( tenminste dat viel mij dus op).  Ik ben iemand als ik over een groep lees verlies ik vaak snel de overzicht en kom dan helemaal in de war met wie wie nu eigenlijk is. Ook dit had ik hier totaal niet. Zoals ik al zei de personages waren zo verschillend dat het gewoon leuk was om ook over hun te lezen.

Oordeel:

Mega. Gewoon echt super gaaf. Toen ik bij de laatste pagina’s was begon ik heel erg hard te schreeuwen want wat een ziek mens was dat zeg? Ik kan hier helaas niet dieper op ingaan want dan verklap ik natuurlijk het einde maar WTF wat ziek dit allemaal. Het is zeker een aanrader en als je het boek gelezen hebt ga je er zeker een beetje anders naar kijken, ook tegen de mensheid en het groepsgedrag. Ik vond het een super spannend verhaal met schokmomenten waar je U tegen zegt.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s