Bookish posts

Book Tag Tuesday #2

De OTP Book Tag

Hallo allemaal!

Het is weer tijd voor een booktag, en deze keer wilde ik de OTP’s er weer bij pakken. In deze tag vertel ik wie mijn OTP’s zijn en beantwoord ik een tiental vragen.

Deze tag komt origineel bij Kirstin Reads vandaan.


Vraag 1: Een OTP die niet heel populair is.

Crown of Midnight (Throne of Glass, #2)*duikt heel snel achter een steen*

Jup.. je ziet het goed. Dit is het tweede deel van Throne of Glass en dat kan maar één ding betekenen….. Chaolaena ❤ Hoe stom het ook is, hoe idioot en dood, ik ship Chaolaena nog steeds met heel mijn hart.

Ik kan er helaas niet veel aan doen ook xD Als ik me ergens toe wijd dan sta ik er voor eeuwig pal achter. Hoe ver dat schip ook zinkt.

Dus daar zit ik dan. Alleen in mijn graf, omsingelt door Chaolaena fan-art en fanfiction, wetende dat dit schip nooit meer zal varen en voor eeuwig zal rotten op de bodem van de diepste oceaan ooit. Het is gelukkig niet meer zo dat ik Celaena en Chaol bij elkaar MOET zien en dat ik deze serie stom ga vinden als het niet gebeurd (want het gebeurd never ever meer) maar ik ship die twee nog steeds mega hard.


Vraag 2: Een OTP die je eerst niet shipte, maar later wel.

City of Bones (The Mortal Instruments, #1)Ik was totaal geen Malec fan. Ik vond Alec maar irritant en totaal geen relatie materiaal voor Magnus, totdat je meer van hun samen gaat zien. Pas toen kreeg ik door hoe leuk ze zijn en dat Alec, als karakter, best interessant is.

Het duurde volgens mij twee boeken en toen was ik volmaakt Malec shipper :p en al snel was het mijn grootste ship, terwijl ik Clace toch ook behoorlijk hard shipte.

Nu dat de serie alweer een tijdje stil ligt en de enige Malec momenten die we krijgen in TDA te vinden zijn, merk ik wel dat de OTP een beetje begint af te nemen. Ook in de TV serie vind ik de ship niet echt geweldig.

Ik moet de boeken echt weer een keer gaan lezen. Het is alweer veeeeeeeeels te lang geleden >.<


Vraag 3: Noem 3 NOTP’s.

sdc.png

Geen zorgen, Rhys en Feyre zijn verreweg van een NOTP maar één van mijn NOTP’s is dus wel Tamlin en Feyre. Ik krijg de kriebels al als ik eraan denk. Hij was ‘all kinds of screwed up’ toen we hem voor het eerst tegenkwamen in het verhaal. Door hem kan ik deel 1 gewoon niet meer normaal lezen. Alles wat ze met Tam doet geeft mij een IEWL gevoel xD
Datzelfde gevoel krijg ik ook bij Sydrian in Bloodlines en Prigori uit Fallen. Sydney en Adrian begonnen nog leuk in Bloodlines. Ik shipte ze wel in het begin van de serie maar naarmate we meer boeken kregen, hoe zwakker hun connectie voor mij werd en uiteindelijk was het zo ‘meh’ dat het een NOTP werd. Prigori had bij mij nooit echt een kans. Ik vond Daniel maar een sukkel xD En toen hij aangaf niemand te vertrouwen, zelfs Luce niet, was het helemaal over en werd dat koppel een dikke vette NOTP.


Vraag 4: Een OTP waarvan het veeeeeeeeeeeeeeels te lang duurde voor ze bij elkaar kwamen.

The Awakening (The Vampire Diaries, #1)

Ik gebruik even dit boek om aan te geven dat ik Delena dus echt veeeeeeeeeeeeeel te lang vond duren, maar dan wel op TV xD

In de boeken zijn ze vrij snel al een koppel, maar in de TV serie duurt dit toch echt bijna 4 seizoenen. En dat terwijl de spanning tussen die twee al vanaf seizoen 1 zodanig hoog ligt dat ik al een aantal keren was ontploft als fangirl en me vol vrat met chocolade en ijs om mezelf te kalmeren…

Ik wilde zo graag dat Damon en Elena met elkaar zouden eindigen maar het mocht steeds niet baten door Stelena en hun hele avontuur samen. En toen het eindelijk zo ver was kon ik geen genoeg krijgen :p Die twee passen veel beter bij elkaar dan Stefan en Elena… naar mijn mening dan ^^.


Vraag 5: Je favo OTP die nog niet bij elkaar zijn.

The 100 (The 100, #1)Ook dit boek gebruik ik even om aan te geven dat ik een onwijze Bellarke shipper ben. Ik leef voor die ship als het aankomt op de TV serie.

In het boek schijnen ze, net als bij The Vampire Diaries, al heel snel bij elkaar te zijn. Als Bellarke shipper zou ik dan eigenlijk het boek moeten gaan lezen, aangezien de serie nog steeds niet echt aangeeft dat ze Bellarke canon willen gaan maken maar ik op zich hou ik van de slow-burn in de TV serie.

Natuurlijk zou ik er alles aan doen om Bellarke canon te hebben. Ik hoop zo erg dat ze dit seizoen dan toch eindelijk eens toegeven dat Bellamy en Clarke meer zijn dan zakenpartners, goede vrienden en een diepere relatie hebben dan die van een broer en zus. Ik wil meer, heb meer nodig en lig nu alvast in mijn graf voor het geval dat.


Vraag 6: Je favoriete BROTP.

Clockwork Angel (The Infernal Devices, #1)Ik kan deze boeken serieus nog niet eens herlezen zoveel pijn doen ze. Alle drie de boeken in The Infernal Devices zijn achtbanen van emoties, verbrijzelde harten en gebroken zielen.

Desondanks al dat zit mijn favo BROTP in deze serie, namelijk: Heronstairs ❤
Ik vind de vriendschap tussen Will en Jem zo mooi en heb er toen veel van geleerd. Het was/is voor mij heel lastig om vrienden te maken omdat ik best wel mensenschuw was vroeger, en nog steeds wel een beetje. Dit boek en die vriendschap heeft mij veel geleerd over wat vriendschappen betekenen en het accepteren van elkaar.

Will en Jem houden van elkaar en accepteren elkaar zoals ze zijn. Bovendien begrijpen ze elkaar op een niveau dat niemand anders ziet, en dat maakt hun tot mijn favoriete BROTP.


Vraag 7: Een boek OTP waarvan de verfilmde versie een NOTP is.

City of Bones (The Mortal Instruments, #1)Ik ben dus niet zo’n fan van de serie, aangezien Malec ook al enigszins verpest is door de TV serie en zo ook Clace.

Ik was een major shipper van Clace in de boeken. Jace was zelfs één van mijn favo karakters in de boeken, maar de TV serie heeft zowel het karakter als de ship de das om gedaan. Jace in de TV serie is het tegenovergestelde van wat Jace in de boeken is. Jace is ontzettend gevoelig in de boeken maar dat verbergt hij onder duizenden lagen sarcasme. In de TV serie lijkt het net alsof ze Alec de persoonlijkheid van Jace hebben gegeven.

En Clary vind ik ook niet zo denderend. Kat kan goed acteren maar heel ‘on-point’ is ze niet helaas. Het script klopt gewoon niet. Ik denk dat je de boeken lang niet zo goed moet kennen om de serie leuk te vinden. Voor de boeken fans is het één groot cringe fest xD.


Vraag 8: Een populaire ship die, hoe erg je het ook zou willen, je niet shipt.

Heir of Fire (Throne of Glass, #3)Ik zie je al denken maar nee het komt absoluut niet door mijn OTP gevoelens wat Chaolaena betreft, maar ik ship Rowaelin dus niet…

Niet omdat ik het niet wil maar omdat er gewoon niks bij voel. Ik haat de ship niet maar ik vind de ship ook niet leuk genoeg om te zeggen dat ik een shipper ben.

Hetzelfde heb ik met Rowan als karakter. Ik haat hem niet en ik vind hem niet leuk. Hij… bestaat? xD Ik vind hem opzich wel leuk hoor maar lees veel liever over Dorian of Manon, of Elide, Lorcan.


Vraag 9: Je favoriete LGBTQ + OTP.

Afbeeldingsresultaat voor SKAMDeze is vrij lastig omdat er in mijn boekenkast tegenwoordig veel meer LGBTQ+ boeken te vinden zijn. Er is een tijd geweest in mijn leescarrière waarin ik vet veel LGBTQ+ boeken las en het zodanig goed vond dat ik niks anders meer wilde lezen. Zodoende kwam ik via Twitter terecht bij SKAM.

SKAM was een Noorse TV serie over een stel schoolkinderen op een middelbare school in Oslo. Er zijn 5 seizoenen gefilmd voordat de serie noodgedwongen moest stoppen. Dit kwam omdat het kleine Noorse televisie serietje na seizoen 3 ineens wereld wijd super bekend was en omdat de muziekrechten daar niet op ingespeeld waren moesten ze helaas stoppen.

In ieder geval… in die serie zit mijn favoriete LGBTQ+ koppel. Isak en Even ❤


Vraag 10: Je top favoriete OTP.

Ja… nee :p Ik kan absoluut niet kiezen tussen OTP’s. Ik heb geen top favoriete want ik ship ze allemaal bijna even hard. Ligt er alleen aan hoe actief de fandom nog is, hoe actief de serie nog is en of de ship nog leeft.

Dus helaas pindakaas :p


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s