Bookish posts

Leestips #8; Ik wil eens iets anders

Hallo allemaal!

Het is momenteel zo’n 25 graden in huis en ik moet me in mijn slaapkamer verstoppen voor de zon :p Dus ik heb meteen een goed excuus om heerlijk de hele dag te schrijven en het blog bij te werken.

Dat betekend ook dat ik meteen de Leestips van deze week erbij gepakt heb en weer een leuk nieuw topic heb, namelijk: Wat kan je het beste doen als je eens iets anders wil lezen dan je standaard YA of NA boek.

In het begin van mijn leescarrière (dat klinkt echt over-the-top fancy) las ik eigenlijk alleen maar Angel YA of vampieren boeken. Ik bedoel… Twilight was net uit dus wat moest ik anders?? Maar die tak van de YA wereld las ik helemaal dood totdat ik het lezen minder en minder leuk begon te vinden. En dat is het moment dat je om moet schakelen naar iets anders. De wereld van Young Adult is namelijk niet alleen engelen of vampiers. Het heeft zoveel meer te bieden. Je moet het alleen eerst ontdekken.


1. Blind-dates.

Afbeeldingsresultaat voor blind date gif

Met een blind-date bedoel ik niet dat je rond vraagt of er leuke knappe mannen of vrouwen rondlopen met wie je op date kunt, maar dat je naar een boekenwinkel toe loopt (of even op Facebook rondkijkt) en daar de “Blind Date” sectie opzoekt. Dit zijn dan boeken die ingepakt zijn in pakpapier -meestal bruin- waarop een korte samenvatting is geschreven. Op deze manier heb ik Starcrossed gekocht.

Het was een bruin pakket met daarop geschreven:

  • Deel 1 van een trilogie
  • Griekse goden
  • Verboden liefde
  • Young Adult

En voíla! Ik had er een nieuwe favoriete serie bij 😛 Ik dacht op het eerste zicht dat het Percy Jackson zou zijn maar dat was het dus niet. Het was iets compleet nieuw, totaal uit mijn comfort zone en het bracht me in de wereld van fantasy YA wat momenteel mijn favo genre is.

Als ik het goed gezien heb heeft Donner in Rotterdam op dit moment ook Blind-Dates boeken.


2. Book boxes.

20180220_131014

Jullie weten ondertussen dat ik een abonnement heb op een Engelse boekendoos genaamd; Fairyloot. Naast de blind-date boeken is het kopen van een boekendoos heel handig om eens een boek te verkrijgen wat je normaal misschien nooit zou aanschaffen. Zonder Fairyloot was ik Caraval niet gaan lezen (heel stom, ik weet het) dus ik ben super blij dat ik via mijn abonnement toch bij Caraval gekomen ben. Dit geld ook voor Roar.

Mocht je dus eens iets anders willen lezen dan wat er op je planken staat maar weet je niet wat je wil kopen? Kijk dan eens naar de verschillende boekendozen die Nederland (en als je Engels leest, het buitenland) te bieden heeft. Ze zijn vrij prijzig maar de meeste boekendozen zijn dat bedrag ook dubbel en dwars waard 😀


3. Ga bloggers af en tel tot 5.

Afbeeldingsresultaat voor count to five gif

Dit is wat ik persoonlijk wel leuk vond om te doen. Ik ging blogs af en ging dan naar hun recensie pagina. Daarna opende ik de vijfde recensie en las hem door. Vonden ze het een leuk boek, dan kwam hij in mijn winkelmandje. Vonden ze het boek niets, dan telde ik nogmaals tot 5 en pakte die recensie.

Je moet dan wel een blog hebben die regelmatig update, anders kom je steeds dezelfde recensies tegen :p


4. Bekijk de boekenlijst van je favo auteur.

Afbeeldingsresultaat voor reading list gif

Ik ben nog niet zo bekend met Hebban maar op Goodreads kan je de leeslijsten van je favoriete auteurs inzien. Zo kan je bekijken welke boeken ze gelezen hebben en of ze er reviews over geschreven hebben. Als je favo auteur bijvoorbeeld alleen maar fantasy schrijft, wil niet zeggen dat ze ook alleen maar fantasy lezen. Ga daarom eens kijken welke boeken er door hun 4 tot 5 sterren hebben gekregen. Of bekijk hun reviews en hun boekenplanken.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s