Bookish posts

De “Bookshelf” Tag

Hallo allemaal,

Het is weer tijd voor de Book Tag en deze week wilde ik jullie meenemen op een reisje langs mijn boekenkasten en boekenplanken. Om dit te doen heb ik een handige tag gevonden die orgineel bij Nirvana wegkomt.

Op Firefly-Book staat natuurlijk ook een stukje geschreven over mijn boekenkasten maar om jullie er wat dieper in te laten duiken gebruik ik deze leuke tag waarbij ik een aantal vragen beantwoord met behulp van foto’s en tekst.


Vraag 1: Beschrijf je boekenkast en vertel waar je hem vandaan hebt.

20180420_150234

Ik heb 3 grote BILLY kasten van de Ikea. Twee normale en een smalle. Deze zijn al bijna vol maar gelukkig heb ik nog drie kleine kasten waarin ik boeken neer kan zetten zodra de ruimte in deze 3 vol is. Daarnaast heb ik nog twee zwevende planken en twee boekenplanken met mangas.

20180420_150313
De zwevende boekenplankjes hangen bij mijn foto muur. Op deze planken heb ik de dikkere hardcovers liggen en de boeken van Maggie Stiefvater. Deze zwevende boekenplankjes heb ik van een vriendin van me gekregen op mijn verjaardag. Ze dacht dat ik ze super stom zou vinden maar ik ben er zoooooo blij mee. Het effect wat ze geven is super tof!


Vraag 2: Hoe deel jij je planken in?

Dit is bij mij een heel dingetje. Soms heb ik ineens het gevoel dat mijn boekenkasten niet meer kloppen (of ik kom ruimte te kort voor een nieuw boek) en dan moet alles anders. Binnen een uur liggen dan alle boeken die ik heb verspreid in de woonkamer en ben ik minstens een dag bezig om alles opnieuw een plekje te geven.

Mijn indelingen verschillen dus ook per dag, per week, per maand… het is maar net wanneer ik weer zo’n bui heb :p Mijn huidige indeling is: series bij elkaar, schrijvers bij elkaar, paperbacks bij elkaar, hardcovers bij elkaar en dan zo veel mogelijk op genre.

Waar ik absoluut niet tegen kan is de regenboog indeling. Ik vind ze super mooi maar ik krijg er stuiptrekkingen van als ik het zelf moet gaan doen xD Ik kan er niet tegen als een serie uit elkaar gehaald word of als boeken van dezelfde schrijfster/schrijver niet bij elkaar staan.


Vraag 3: Wat is het langste boek in je kast?

20180420_150342

Ik heb een leren bundel van Shakespeare’s stukken en poëzie bij de Waterstones gekocht en ben er langzaam doorheen aan het werken. Het duurt even want het is heel oud Engels, en zelfs na mijn studie Engels, blijft Shakesperian English ontzettend moeilijk om te begrijpen. Zijn gedichten en proza heb ik wel al gelezen maar zijn toneelstukken gaan wat trager. Heb momenteel Hamlet, Romeo&Juliet en The Tempest gelezen.

Omdat letterlijk al zijn werk erin staat, is het boek behoorlijk lang.


Vraag 4: Wat is het kortste boek in je kast?

20180420_150413

Het is niet echt een ‘full-blown’ boek maar het is het dunste en kortste boekje wat ik heb. Het is het sprookjesboekje uit de Harry Potter verhalen, namelijk: Tales of Beedle the Bard. Het zijn korte vertelsels die je voor een groot deel wel al kent zodra je de HP boeken gelezen hebt.


Vraag 5: Is er een boek dat je als cadeau gekregen hebt?

20180420_150450

Het was een soort van traditie geworden bij een vriendin van mij om elk jaar een Harry Potter boek cadeau te doen. Ik kreeg er dan eentje op mijn verjaardag en één of twee met kerst. Deze hele serie heb ik dus uiteindelijk gekregen op verjaardagen en feestdagen. Ook de Funko poppen heb ik voor verjaardagen gekregen ^^

Het coolste is dat deze HP uitgave de 10-year-anniversary edition is en eigenlijk niet meer te krijgen is. Dus ik ben super blij dat ik hem heb 😀


Vraag 6: Staat er een boek van een vriend of vriendin in je kast?

20180420_150527

In het eerste opzicht dacht ik… nee, niet echt, maar toen zag ik Spellslinger staan en moest meteen denken aan begin dit jaar. Ik was net met Bibi gaan bloggen en toen vroeg ze me of ik Schaduwzwart wilde gaan lezen. Ik had de covers van de boeken overal wel zien liggen maar had het eerste deel nooit gelezen. Nadat Bibi me ervoor vroeg moest ik natuurlijk eerst deel 1 lezen dus je zou kunnen denken dat Bibi de reden is waarom deze serie in mijn kast staat. De boeken zijn niet van haar maar ze heeft er wel voor gezorgd dat ik ze heb gekocht :p


Vraag 7: Wat is het duurste boek in je kast?

20180420_150711

Je zou zeggen dat City of Bones niet zo duur is en dat klopt. Meestal zijn de hardcovers van de Shadowhunter boeken rond de 20 euro, maar omdat dit een speciale editie was en een hardcover is van een druk die eigenlijk alleen in paperback te krijgen is betaalde ik natuurlijk de hoofdprijs. Bovendien heb ik deze editie uit Amerika moeten laten komen omdat het een Barnes&Nobles speciale editie is en dus niet in Europa of de VK te krijgen is. Kortom, ik betaalde er bijna 50 euro voor >.<


Vraag 8: Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

20180420_150746

Ik ben momenteel nog steeds bezig met And I Darken. Het is een vrij stevig boek waardoor ik er wat traag doorheen ga. Het is een ontzettend interessant verhaal maar hij is vrij moeilijk dus ik kom niet zo snel vooruit. Hopelijk heb ik hem binnenkort uit en kan ik een recensie erover schrijven 😀


Vraag 9: Heb je ook complete series in je kast?

Ha! Alleen maar! Tenzij het nog ‘ongoing’ series zijn want dan mis ik natuurlijk nog een paar delen, maar zodra boeken in series uitkomen heb ik ze. Dit zijn een aantal series die ik compleet heb:

 • Fallen
 • Daughter of Smoke & Bone
 • The Girl at Midnight
 • The Mortal Instruments
 • The Infernal Devices
 • ACOTAR
 • Throne of Glass
 • The Remnant Chronicles
 • Snow Like Ashes
 • Monsters of Verity
 • A Darker Shade of Magic
 • Lord of The Rings
 • Legend
 • The Maze Runner
 • Angelfall
 • Hush Hush
 • The Wrath and The Dawn
 • The Darkest Minds
 • Under the Never Sky
 • Captive Prince
 • The 5th Wave
 • Twilight
 • Vampire Academy & Bloodlines
 • Percy Jackson
 • Lux
 • Starcrossed
 • The Goddess Test
 • The Illuminae Files
 • Harry Potter

Zo.. dat waren er… best veel :p


Vraag 10: Wat is je nieuwste aankoop?

20180420_150829.jpg

Ik zag de boeken van Christina Henry al een paar keer voorbij komen. Zo stonden ze in de schappen bij Dutch Comic Con, stonden ze in mijn aanraders op Goodreads en kreeg ik te horen dat Christina op YALC zou komen. Na die bekendmaking moest ik natuurlijk één van haar boeken lezen. Ik koos daarbij voor haar Peter Pan retelling. Het is mijn favoriete sprookje dus ik kon het niet laten om dit boek aan te schaffen en binnenkort te gaan lezen.


Vraag 11: Wat is het oudste boek in je kast?

20180420_150900

Fallen is het eerste boek wat ik zelf kocht, van mijn eigen verdiende geld. Natuurlijk heb ik wel eerder boeken gekocht maar deze waren voornamelijk voor mijn opleiding en deze verdwenen na een tijdje weer via marktplaats of andere verkooppunten, maar Fallen is altijd bij me gebleven. Door dit boek ben ik gaan lezen voor plezier.

Omdat het het eerste boek is wat ik kocht van mijn eigen geld, zie ik het als het oudste boek in mijn kast.


Vraag 12: Welk boek verlies je absoluut niet uit het oog? In andere woorden: Niemand mag eraan komen!!!

Dat zijn, sowieso, mijn Shadowhunter boeken en mijn Sarah J Maas collectie ❤ .

20180420_150930

20180420_150939

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vraag 13: Wat is het meest gehavende boek in je kast?

20180420_151005

Dat is mijn allereerste exemplaar van City of Bones. Dit exemplaar is ondertussen bijna 9 jaar oud en toen ik hem net had heb ik hem keer op keer gelezen. De rug van het boek is daarom één grote display van kreukels, cracks en kleine scheurtjes. De voor- en achterkant zien er nog heel goed uit maar zodra je het boek openslaat beginnen de pagina’s al licht los te laten. Bovendien valt het boek al open op mijn favoriete stukken in het boek xD

Ik lees hem momenteel niet zo vaak meer. Nu pak ik mijn hardcover omdat ik bang ben dat deze paperback straks niet meer te redden is en er zit enigszins wat emotionele waarde aan vast, dus ik doe er heel voorzichtig mee.


Vraag 14: Is er een boek dat niet van jou is?

20180420_151121

Kennen jullie deze nog? De oude Disney boeken waar je elke maand één van kreeg als je er een abonnement op had? Deze heb ik allemaal mee gejat van mijn ouders hun zolder en in mijn eigen huis neergezet. Bij mijn ouders lagen ze in een doos, ergens onderop een stapel maar bij mij krijgen ze tenminste plek in de kast. Waar ze thuishoren :p


Vraag 15: Is er een boek met je favoriete kleur?

20180420_151150

Ik HOU van de kleur groen. Van limoen groen tot aan smaragdgroen, ik LIEF groen ❤ Zelfs mijn oude boekenplanken waren groen :p Helaas zijn er niet veel boeken in groen maar A Court of Wings and Ruin is één van de weinige met een groen tintje. Ook Heir of Fire uit de Throne of Glass serie is groen.


Vraag 16: Welk boek zit al het langste ongelezen in je kast?

20180420_151645

Ik heb dit boek al zooooooooooo lang. Al sinds de publicatie datum maar ik heb hem nooit gelezen. Op één of andere manier trekt het me totaal niet of ben ik steeds in the mood voor iets anders, tot gisteren. Kelly van Bright Blue Books vertelde me een aantal dingen over Carve The Mark waardoor mijn mening over het boek toch wat bijgedraaid is en ik hem toch graag wil gaan lezen.

Dus ik weet waar ik morgen mee ga beginnen ^^


Vraag 17: Heb je ook gesigneerde boeken?

Jazeker 😀 Als de kans zich voordoet om één van mijn favo auteurs te ontmoeten, dan grijp ik deze met beide handen aan. Zo heb ik de volgende boeken al kunnen laten signeren.

IMG_20180420_155950

En ik ga dit jaar naar YALC in London, dus er komt nog een hele hoop bij ^^


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s