Bookish posts

Original vs. German #33 – The Darkest Minds

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.


The Darkest Minds – Alexandra Bracken

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

Engels (l) en Duits (r)

Uhm, wat is dit? Serieus? Hier was ik echt ontzettend teleurgesteld in de Duitse uitgevers. Kom op zeg, heb je zo een prachtig origineel kaft en dan doe je dit? Nee …nee nee nee nee… Hier ben ik dus totaal niet mee eens. Omdat ik deze boeken heel vaak zag voorbij komen in verschillende boek-groep pagina’s op Facebook was ik toch erg benieuwd naar. Mij kennende weet je dat ik er dan meteen los ga om te kijken of die ook in het Duits te vinden zijn. Ja hoor dat waren ze wel maar zeker niet als favoriete boeken-covers. Ik bedoel, kijk dit dan! een soort gat of tunnel met een meisje aan het einde en dat was het dan. Wel moet ik toegeven dat ook de Nederlandse versie echt niet mijn voorkeur heeft maar als ik zou moeten kiezen dan toch graag de NL boeken.Aangezien er al meer delen vertaald zijn laat ik je volgende week deel 2 zien.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s