Bookish posts

Bibi’s Bookhaul April 2018

De maand april zit er weer op en zoals elke maand wil ik je nu weer mijn bookhaul laten zien. Ik zei afgelopen maand dat ik zou gaan proberen geen enkel boek te gaan kopen maar helaas pindakaas is dit me natuurlijk weer niet gelukt. Pffff.. maar wel moet ik erbij zeggen dat er heel wat boeken bij zitten van de Kringloop en 2e hands. Ook heb ik 1 boek gewonnen bij Van der Velde Sneek en hebben wij 2 Nederlandse  recensie exemplaren ontvangen. Ik geloof dat Lili nog een paar Engelse boeken heeft gekregen van uitgevers. Dus het is weer een goeie maand geweest en mocht ik weer wat pareltjes toevoegen aan mijn collectie.

Fandom – Anna Day

31068945_1712523892147793_941241490212913152_n

Fandom van Anna Day is een eigentijdse YA over de wereld van cosplay en fanfiction. Dit is precies zo’n boek waarom YA-lezers van lezen houden: vol humor, actie, romantiek en fijne personages!
Violet en haar vrienden zijn fans van de film The Gallows Dance en gaan naar een cosplay om de acteurs te ontmoeten. Violet gaat verkleed als Rose, haar favoriete character. Maar door een bizar ongeluk belandt het vriendengroepje in de wereld van The Gallows Dance. Al snel wordt duidelijk dat Violet de rol van de heroïsche Rose op zich moet nemen en ze het verhaal tot het einde toe moeten uitspelen, willen ze er levend uit komen…

 

Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray

31129525_1712523958814453_7485133359811657728_o

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…

 

Bloed en Beenderen – Tomi Adeyemi

30711117_1707729542627228_3720504029906731008_n

Gewonnen in een goodiebag bij Van der Velde Sneek

”The Orïsha Legacy ”
Zélie heeft maar één kans om haar volk te redden…

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.
Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.
Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Eerste Leven – Gena Showalter

30740919_1707729175960598_3280673677712031744_n

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…
Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen.
Maar dan mengt zich nog iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

 


Boeken van de Kringloop:

Ik jaag op killers – Barry Lyga

30742092_1707729342627248_2426030827109351424_n

Stel je voor: een prachtig zonnige dag en adembenemend natuurschoon… Jammer alleen van dat lijk. Jasper Dent, die liever Jazz genoemd wordt, is een leuke, aardige jongen. Charmant zelfs, zouden sommigen zeggen. Maar hij is ook de enige zoon van de beruchtste seriemoordenaar ter wereld, een vader die de ‘quality-time’ met zijn zoon soms wel erg letterlijk nam. Jazz heeft plaatsen delict gezien op een manier waar politieagenten een moord voor zouden doen: door de ogen van de moordenaar. Jazz’ vader zit al jaren achter de tralies, maar toch duiken er overal lijken op. Alweer. Om te bewijzen dat moord echt niet in zijn genen zit besluit Jazz de politie te helpen met zijn unieke kennis van zaken, maar is hij wel zo anders dan zijn vader…?

In het begin was er Bob – Meg Rosoff

30729927_1707729439293905_7477448190145331200_n

In het begin was er… Bob.
En Bob schiep hemel en aarde, en de dieren in het veld, en de wezens in de zee, en nog vijfentwintig miljoen andere soorten, inclusief een heleboel verrukkelijke meiden. En dat allemaal in zes dagen. Zes dagen! Geen geringe prestatie, Bob. Geen wonder dat de aarde zo’n puinhoop is.
Stel je voor dat God een typische puber is. Hij is lui, slordig, met zichzelf bezig, seksbelust… en staat op het punt Lucy te ontmoeten, het mooiste meisje op aarde. Helaas is het zo dat altijd wanneer Bob verliefd wordt, er rampen volgen. Laten we bidden dat Bob niet verliefd wordt op Lucy.

Shopaholic -Jubileumbox Sophie Kinsella

30728431_1707729245960591_8949805632534347776_n

Stap binnen in de aanstekelijke wereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat leuke jasje of die mooie schoenen te kopen. Rebecca werkt voor het tijdschrift Succesvol Sparen hoewel haar eigen financiële situatie een puinhoop is. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van de bank. Ondanks haar groeiende paniekgevoel blijft Becky vrolijk en optimistisch. In haar dromen ziet ze zichzelf de loterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt, waardoor al haar problemen in één klap worden opgelost. Maar de werkelijkheid is anders!

Robert Langdon serie-  Dan Brown

30742659_1707729082627274_4862724503236509696_n

Het Bernini Mysterie van Dan Brown is het razend spannende boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Een verhaal vol verrassende feiten over kunst, religie en wetenschap. Verfilmd met Tom Hanks.
In het onderzoeksinstituut CERN in Zwitserland wordt het levenloze lichaam van een wetenschapper gevonden. Hij is vermoord en zijn borst is gebrandmerkt met een mysterieus symbool. Robert Langdon wordt verzocht het symbool te duiden en hij ontdekt het onmogelijke: het symbool is afkomstig van een eeuwenoude, uitgestorven gewaande broederschap die de vernietiging van het katholicisme nastreefde: de Illuminati.
Dan wordt onthuld dat er een tijdbom in het Vaticaan verborgen is. De timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en het wemelt van de pers. Om de bom te vinden moet Robert Langdon zijn unieke kennis van de Illuminati inzetten, en zijn zoektocht stuurt hem dwars door Rome langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kerken.


Een bijna definitieve Lijst van Nachtmerries – Krystal Sutherland

30729291_1710732355660280_835283285515960320_n

Recensie exemplaar

Ken je het advies: Doe elke dag iets wat je eng vindt?

Duisternis, pleinvrees, water… Al Esthers familieleden hebben een fobie. Esther weet nog niet wat haar grote angst is, omdat ze zo ongeveer alles uit de weg gaat: liften, kleine ruimtes, grote drukte, spinnen en nog veel meer. Tot ze wordt bestolen door een klasgenoot van vroeger. De mysterieuze Jonah steelt haar lijst met angsten. Tot Esthers eigen verbazing haalt Jonah haar over om samen alle angsten op haar lijst tegemoet te treden. Met onverwachte gevolgen…

Zo de knetter, toch weer 18 boeken aan mijn kast kunnen toevoegen deze maand. Maar ik moet er wel bij zeggen dat de boeken van de kringloop winkel maar 17 euro hebben gekost. Dat vind ik niet duur als je bedenkt dat het 7 losse boeken zijn en een boekenbox. Dan zat er deze maand ook nog een recensie exemplaar tussen, een gewonnen boek en heel wat boeken heb ik 2e hands gekocht. Dus alles met al een mega goeie haul voor super weinig. Op naar de volgende maand zou ik zeggen 😉

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Een gedachte over “Bibi’s Bookhaul April 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s