Bookish posts

Book Tag #4

 

Hallo allemaal,

En welkom bij weer een nieuwe Book Tag Tuesday.

Afbeeldingsresultaat voor welcome gif

Deze week doe ik de BOOK ADAPTATION TAG die ik vond op The Book Nut. In deze tag beantwoord ik een paar vragen over boeken en de films die erover gemaakt worden. Tegenwoordig zijn er zo veel boekverfilmingen. Sommige zijn echt super goed maar helaas zijn er ook een paar teleurstellingen. Nou ja… in mijn ogen dan :p


Vraag 1: Wat is de laatste boekverfilming die je gezien hebt?

Afbeeldingsresultaat voor handmaid's tale huluIk ben sinds afgelopen week begonnen met het kijken van Hulu’s (producers van de toekomstige ToG verfilming) The Handmaid’s Tale. Ik heb het boek ook voor mijn studie moeten lezen, kwam er toen niet doorheen, waardoor de serie mij ontzettend interessant leek. Ik ben nu bij aflevering 5 en vind het een onwijs fascinerend verhaal. Het is wel wat luguber maar dat geeft het verhaal een extra edge.


Vraag 2: Naar welke boekverfilming ben je het meest benieuwd?

Ik ben zo freaking hyped voor deze film! Ik las de boeken een paar jaar terug en hoopte toen al stiekem dat het ooit verfilmd zou worden. Nu dat eindelijk werkelijkheid word kan ik amper meer wachten.


Vraag 3: Welke toekomstige boekverfilming ga je dus absoluut NIET kijken?

A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses, #1)We weten ondertussen allemaal wel dat ACOTAR verfilmd gaat worden, en voor mij moet het dan zo damn goed in elkaar zitten, wil ik hem gaan kijken. Bij deze boekenreeks heb ik zo’n specifiek beeld van iedereen en de wereld zelf, dat een film ervan voor mij alles kan verpesten. Bovendien geloof ik niet meer zo in franchises >.<

Een paar van mijn favoriete series zijn in hun verfilming zwaar mislukt (The Mortal Instruments, Divergent, Fallen….) en dat komt mede door het script. Scriptschrijvers doen hun best hoor maar door bepaalde elementen te veranderen krijg je toch een heel ander verhaal, zoals: spoilers in TMI de film, alle nutteloze technologie in Allegiant, een karakter sterfte wanneer dit in de boeken helemaal niet gebeurd in TMI de TV show, en ga zo maar door. Daarom moet dit script en de cast wel zodanig goed zijn, mocht ik hem gaan kijken. Anders laat ik het mooi met rust en wacht ik tot de meerderheid van de fandom de film gekeken heeft en baseer mijn keuze dan op hun reacties.


Vraag 4: Welke boekverfilming ga je nooit opnieuw kijken?

Eragon (The Inheritance Cycle, #1)Na het kijken van de Eragon’s trailer, kocht ik de boeken en begon ik te lezen. Ik had het boek binnen no-time uit en was toen heel benieuwd naar de film, maar anders dan een mooie draak en een knappe hoofdrolspeler had de film niet te bieden.

Het verhaal in de film was stukken platter dan in de boeken en liet veel steken vallen. Daarom heb ik besloten de film nooit weer te kijken en mijn beeld van de boeken te behouden.

Wel ontzettend jammer eigenlijk want de film had vet veel goede acteurs in de cast zitten en het acteerwerk vond ik ook echt wel heel goed maar wederom bracht het script voor mij problemen. Geef mij maar gewoon een 8-uur durende film die het boek op de voet volgt of zo xD.


Vraag 5: Is er een boekverfilming die ervoor heeft gezorgd dat je het boek bent gaan lezen?

The Hunger Games (The Hunger Games, #1)The Hunger Games als film kwam uit voor ik überhaupt het eerste deel had kunnen lezen. Door de hyper eromheen wist ik dat er boeken van waren maar omdat iedereen er zo lyrisch over was, ontweek ik het juist een beetje totdat ik de eerste film op tv zag en verkocht was.

Dus ik en mijn domme zelf zijn toen naar deel 2 in de bioscoop geweest en na het kijken van die film heb ik er bewust voor gekozen om de boeken te laten liggen tot na het derde deel (nou ja.. het vierde deel dan). Ben erg blij dat ik dit keuze gemaakt heb want vele spoilers wist ik nog niet. Wist helaas al wel van Finnick af maar dat Prim nog ff…. *snik*.

In de meeste gevallen heb ik de boeken allang gelezen voor er nog maar praat is over een eventuele film dus dit was ook wel eens even leuk. Het niet weten wat er zal gebeuren in de komende film of hoe het zal eindigen.

Mijn arme Peeta…


Vraag 6: Is er dan ook een boekverfilming die ervoor gezorgd heeft dat je het boek nooit zal lezen?

Omdat ik de meeste boeken al heb gelezen voor ik de films zie, kan ik me niet bedenken welke dit zou moeten zijn.


Vraag 7: Noem een boekverfilming die bijna niks meer met het originele verhaal te doen heeft.

The 100 (The 100, #1)Als je The 100 leest en vervolgens de TV serie kijkt (of andersom) dan herken je niks terug behalve een aantal karakter namen. Ik heb zelf de boeken niet gelezen maar ik weet van internet alleen al dat Bellamy en Clarke een stelletje zijn, dat er een karakter in het boek zit die in de serie niet eens voorkomt en andersom.

Omdat ik de serie zo onwijs gaaf vind lees ik de boeken niet. Ik wil niet dat mijn gevoelens voor de serie het boek verpesten dus ik wacht met lezen tot de serie (God forbid) stopt en dat verhaal uitverteld is.


Vraag 8: Ben je ooit halverwege de film uit de zaal gelopen?

Nee.


Vraag 9: Wat is je voorkeur? Eerst de film of eerst het boek?

Zoals ik al zei, ik heb meestal de boeken al gelezen voor er überhaupt sprake is van een eventuele verfilming. Dat krijg je snel als je veel YA boeken leest die franchise gevoelig zijn. Sowieso in de huidige maatschappij waar Hollywood maar al te graag verfilmd wat populair is onder de lezers. Daarom krijgen we binnenkort al verfilmingen van Throne of GlassACOTAR, The Wrath and The Dawn en volgens mij zelf van de Touching Juliette serie. Oh! en omdat Allegiant geen genoeg geld opleverde gaan ze er een TV serie van maken….

Maar goed, om de vraag te beantwoorden maakt het mij niet echt uit wat ik als eerste doe. Als ik een film ontdek waar een boek van is ga ik niet perse eerst het boek lezen. Soms is het wel even fijn om de film zonder voorkennis te gaan kijken. Maar als het concept en het boek me leuk lijken dan lees ik veel liever het boek, omdat deze vaak rijker van stof is.


Vraag 10: Hoe sta je tegenover het verouderen van karakters in verfilmingen?

Afbeeldingsresultaat voor shadowhuntersDat ligt eraan. Het moet werken en zodra het niet werkt vind ik het ook niks. Een goed voorbeeld daarvan is Shadowhunters. Ik moet mezelf er elke episode weer aan herinneren dat de karakters begin 20 zijn aangezien de enige aanduiding daarvan is dat Alec al leider van het instituut is.

De veroudering heeft in dit geval totaal geen toevoeging of waarde, net als alle technologische poespas in het instituut. Dat zijn alleen toegevoegde punten om de serie aantrekkelijker te maken voor een bepaald publiek terwijl ze veel meer succes konden hebben als ze de boeken ietsje meer hadden gevolgd als het gaat om het aankleden van het scherm.


Vraag 11: Word je ook boos als de acteurs/actrices niet op het karakter lijken?

Nee, eigenlijk nooit. Ik denk natuurlijk wel eens van: “huh? Waarom hebben ze die keuze nou gemaakt?”, maar ik wil altijd eerst zien wat de acteur of actrice zal doen met het karakter en baseer mijn gevoel dan op hun acteerwerk.


Vraag 12: Is er een boekverfilming die je beter vond dan het boek?

The Maze Runner (The Maze Runner, #1)The Maze Runner vond ik als verfilming echt kei en keigoed! De boeken….. helaas wat minder.

Het is gelukkig niet zo dat ik de boeken haat maar Thomas als hoofdpersoon vond ik soms te naïef, te impulsief en te dom voor woorden terwijl iedereen doet alsof hij de slimste mens ter wereld is.
In de film was dat heel anders. Daar was het verhaal veel beter als het om Thomas gaat en zijn ontdekkingen binnen WICKED. Ik vond zijn groei en belevingen in de film vele malen realistischer dan in de boeken waar hij om de paar seconden een vraag stelt om vervolgens afgekapt te worden door zijn vrienden, maar uiteindelijk is hij de slimste en red hij iedereen.

Ik kreeg dat gewoon niet recht in het hoofd.


Vraag 13: Noem een boek dat je graag verfilmd zou willen zien.

Legend (Legend, #1)Als er één boek is dat verfilmd zou MOETEN worden dan is dat Legend van Marie Lu. Het heeft alles voor een perfecte franchise.

Het is spannend, zit vol actie en heeft twee super gave hoofdpersonen die je om de beurt volgt in het boek. Bovendien is het plot rijk genoeg om er een mooie film van te maken. Zelfs als Hollywood uit wil pakken met special effects…

Ik bedoel, er crasht een vliegtuig, er zitten voldoende achtervolgingen in het boek en super veel vecht scènes die niet alleen maar brute kracht zijn maar ook emotionele waarde hebben. Wat wil je als filmmaker nog meer?

Helaas is het concept nog niet opgepakt door een producer, maar stel je eens voor hoe dat zou zijn?! Ik zou het in ieder geval echt super graag willen ^^


Vond je deze tag leuk en wil je hem ook doen? Dan ben je hierbij getagged door Firefly 😀

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s