Bookish posts

Original vs. German #35 – A Court of Mist and Fury

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.


A Court of Mist and Fury – Sarah J Maas

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Engels (l) en Duits (r)

He he.. eindelijk weer een Duitse uitgever die zijn werk snapt en een prachtig boekencover maakt voor een geweldig serie. Als je de Original vs. German #14 hebt gezien, toen had ik je al het eerste deel van deze boekenserie laten zien. Ook  was ik er helemaal weg van maar nu nog meer want ik heb inmiddels deel 1 en 2 gelezen & ben gewoon verslaaft aan geworden.

dasreichdersiebenhoefe2
Picture made by: Wortmalerei

Ik vind de kleur echt super passen bij dit deel…. en sowieso het gehele cover met het dust -jacket is gewoon waanzin. Ook hier krijg je het zelfde effect als bij boek 1 als je het dust-jacket eraf haalt blijft alleen Feyre over met peil en boog. Ik vind het serieus super cool gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk waarom ik het Duitse cover mooier vind dan het originele. Ik weet niet maar ik vind de Engelse/Amerikaanse covers best goedkoop eruit zien. De illustratie is hoekig en niet mooi afgewerkt, het blauw te saai en de lettertype vind ik ook niet mooi. Gelukkig verschillen smaken en zijn er genoeg mensen die anders denken dan ik.

Ik ben blij dat ik deze versie in mijn kast heb staan en ga ze ook zeker never-nooit ruilen voor een andere. Volgende week laat ik jullie dan deel 3 zien.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Original vs. German #35 – A Court of Mist and Fury

  1. Zeker een mooie cover 😍😍
    Heel gaaf gedaan. Helaas lees ik geen Duits. Misschien komen er mooiere covers van boeken in de toekomst. Elke uitgever doet het anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s