Recensies

Daughter of the Pirate King

Daughter of the Pirate King (Daughter of the Pirate King, #1)There will be plenty of time for me to beat him soundly once I’ve gotten what I came for.

Sent on a mission to retrieve an ancient hidden map—the key to a legendary treasure trove—seventeen-year-old pirate captain Alosa deliberately allows herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship.

More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But not to worry, for Alosa has a few tricks up her sleeve, and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.


Afgelopen week zakte ik wat weg in een leesdipje waardoor elk boek wat ik oppakte mij onwijs tegenstond, of het nou een goed verhaal was of niet, niks kon me boeien.

Tot dat ik Daughter of the Pirate King uit de kast weg trok. Hij stond al een tijdje stof te vangen op de plank maar ik wist via instagram dat het een goed boek moest zijn. Dus voor de zoveelste keer probeerde ik me te concentreren op een boek tijdens een leesdip en dat was de beste keuze die ik ooit kon maken. Dit boek is episch. EPISCH I TELL YOU!!

“I am me because I choose to be me. I am what I want. Some people say you have to find yourself. Not I. I believe we create ourselves to be what we want.”

DotPK verteld het verhaal van Alosa. Alosa is de dochter van de Piraten Koning en moet, in opdracht van hem, zichzelf laten ontvoeren door een jonge crew van The Nightfarer. Samen met haar vader bedenkt ze een plan om aan boord te komen van The Nightfarer om de zoektocht naar hun deel van een oude landkaart te kunnen vinden, en dat is alles wat Alosa wil bereiken aangezien de consequenties van falen gruwelijk en pijnlijk zullen zijn.

Opgroeien onder de duim van haar vader is namelijk geen makkelijke taak. In zijn ogen moet ze de beste zijn en de trainingen die hij haar geeft zijn daar bewijs van. Alosa kent alle soorten pijn, kent haar eigen grenzen maar al te goed en weet precies hoe ze iemand kan doodden in allerlei verschillende soorten situaties. En omdat ze de beste is, is falen geen optie.

“Lass, you’ve the face of an angel but the tongue of a snake.”

Maar Alosa weet dat ze de beste is, en ze is goed voorbereid. Door haar charmes weet ze de heren aan boord van The Nightfarer zo ver te krijgen dat ze al haar kleding en bezittingen mee mag nemen naar haar cel tijdens haar ontvoering. Wat ze niet weten is dat ze daardoor gewillig alle spullen die ze nodig heeft aan boord slepen. Met haar lock-pick en verborgen wapens kan ze uit haar cel ontsnappen en zo het hele schip over in de zoektocht naar het stuk landkaart voor haar vader.

Wat Alosa echter niet ingecalculeerd heeft is dat Riden haar bewaker word. Riden is, helaas voor Alosa, niet zo dom als dat de crew doet lijken. Integendeel juist. Hij lijkt haar te kunnen doorgronden als geen ander, zelfs als ze haar menselijkheid naast zich laat liggen en de Siren in haar de vrije loop geeft.

“Even a man who’s spent his whole life at sea has reason to fear her when she’s angry. But not I. I sleep soundly. Listening to her music. The sea watches over me. She protects her own.”

Ik vond dit boek echt fantastisch ❤ Ik heb er zo van genoten en zo om gelachen. Het deed me heel erg denken aan Pirates of the Caribbean wat het nog duizend maal leuker maakte. Alosa als hoofdpersoon is ook heel leuk om te volgen. Ze is ontzettend arrogant maar op een grappige manier. Vooral als Riden in het spel komt. Die twee hebben zo’n leuke heen-en-weer speling tussen elkaar.

Ik ben stiekem gewoon een sucker voor slow-burn-romance.

Op het eerste gezicht lijkt het verhaal een niet-zo-originele spin te krijgen. Er is een arrogante hoofdpersoon die een kapitein is aan boord van een piratenschip en alles wel even denkt te gaan doen, maar als snel krijgt het verhaal hele originele vibes. Ik heb weinig boeken gelezen die zulke leuke, luchtige maar ook diepgaande karakters heeft zoals Riden en Alosa, en een originele setting want ook piratenverhalen zie je niet vaak in de huidige YA.

“Which means if I’m to keep up appearances, I’ll have to escape the ship. Then get caught on purpose. Oh, the ridiculous things one has to do when one is a pirate.”

Ook de gebeurtenissen in het boek zijn vaak (wel ietwat voorspelbaar) heel grappig maar toch spannend. Alosa, die zelf haar ontvoering geregisseerd heeft, moet de schijn hoog houden dat ze absoluut niet aan boord van The Nightfarer wil zijn. Deze situatie zorgt voor hilarische momenten maar ook voor situaties waarin Alosa moet rennen voor haar leven.

Bovendien zijn meeste van deze situaties met Riden en oké ik ben een beetje verliefd op Riden dat zorgde ervoor dat ik het boek super snel uit had. Ik vind het echt super jammer dat deze serie maar uit twee delen bestaat. Het tweede deel is momenteel besteld en ik ben zeer benieuwd hoe het verhaal zich gaat afsluiten binnen één boek maar wens dus nu al dat het een drie-delige serie was >.<


Yo-ho, Yo-ho. A pirate’s life for me!
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s