TV & Series

Serie Maandag – Outlander

Speelduur 55-60 min.
Hoofdrollen Caitriona Balfe
Sam Heughan
Tobias Menzies
Gary Lewis
Graham McTavish
Lotte Verbeek
Scenario Diana Gabaldon (roman)
Michael O’Halloran (adaptatie)
Muziek Bear McCreary
Intromuziek The Skye Boat Song
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Locatie Schotland
Productie
Producent Ronald D. Moore
Uitzendingen
Afleveringen 42
Seizoenen 4

Outlander is een BritsAmerikaanse dramatische televisieserie gebaseerd op de Reizigerserie van romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. De serie werd gecreëerd door Ronald D. Moore voor de Amerikaanse zender Starz. De Amerikaanse uitzending begon op 9 augustus 2014 en op 11 augustus bij HBO in Nederland. In Australië begonnen de uitzendingen op 14 augustus, gevolgd door Canada op 24 augustus dat jaar. Ierland volgde op 21 oktober 2014. Amazon Prime Instant Video verzorgde de beschikbaarheid voor aankoop in het Verenigd Koninkrijk, evenwel pas vanaf 26 maart 2015. Uitgelekt e-mailverkeer van Sony maakte duidelijk dat dit uitstel te maken had met de gevoeligheid ten tijde van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland. Seizoen 1 bestaat uit 16 afleveringen.

Starz tekende op 15 augustus 2014 voor een tweede seizoen met 13 afleveringen. Dit seizoen werd uitgezonden in 2016 en is gebaseerd op het tweede deel van de Reizigersreeks van Gabaldon, Terugkeer naar Inverness.

Op 1 juni 2016 heeft Starz de reeks vernieuwd voor een derde en vierde seizoen, gebaseerd op de derde en vierde Outlander-romans, De verre kust en Het vuur van de herfst.

3122

Verhaal:

In 1945 gaat Claire Randall samen met haar man Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Claire is verpleegster geweest in het Britse leger gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar man Frank is historicus. Op deze reis wil hij meer onderzoek doen naar zijn voorvader, de beruchte Jonathan “Black Jack” Randall, die als kapitein in het Britse leger diende. Als Claire op een dag zonder Frank naar de plaatselijke stenen cirkel gaat om daar naar een plantje te zoeken (zij is zeer geïnteresseerd in planten en hun geneeskrachtige werking), merkt zij een merkwaardig geluid op die van de stenen cirkel komt. Als zij de steen in het midden aanraakt, maakt zij een reis door de tijd en komt zij in het Schotland van 1743 terecht. Daar ontmoet ze Jonathan Randall, de niet zo eerbare voorvader van haar echtgenoot. Zij wordt gered door een Hooglander die haar naar een hut brengt waar meerdere mannen onderdak hebben gezocht. Zij behoren tot de clan McKenzie van Castle Leoch. Een van hen is de jonge Jamie Fraser, waarmee ze vele avonturen zal beleven.

images

Mijn mening:

Oh boy hiermee heb ik een nieuwe verslaving gevonden. Ik zette deze serie op een avond aan want het was al laat en ik wou even mijn verstand op 0 zetten. Als mijn hersenen weer eens druk zijn ga ik gewoon op zoek op Netflix naar iets wat ik gewoon kan kijken zonder veel aandacht aan te besteden. Tja…ik had niet verwacht dat ik hiermee een van mijn favoriete series zal ontdekken.  Ik had al heel vaak van Outlander gehoord en dat mensen het helemaal geweldig vinden. Zelf heb ik eigenlijk nooit iets met een serie die speld in een tijdperk rond 17 of 18 honderd. Maar vanaf de eerste aflevering trok het me in zijn ban en wou ik heel graag weten hoe het nou allemaal zal aflopen. De taal die ze in deze serie spreken was voor mij nog flink wennen maar ook dit vond ik snel geen enkel probleem. Grappig was ook dat de serie in Scotland speelt en dat mijn man vaak in Inverness is met het schip en ook vaak op plekken waar de serie spelt.

Hoe dan ook ik heb de eerste avond 4 uren erna zitten te kijken en de volgende dag meteen weer want man wat is die serie gaaf. Later in seizoen 1 wordt het een beetje Fifty Shades wat ik wel wat irritant vond maar ach…. hopen dat het wat bijtrekt en dat er weer een betere verhaallijn komt. Sowieso ga ik deze serie verder volgen en wil deze ook zeker op DVD hebben wat man…. ik ben toch stiekem best verliefd geworden op Jamie ❤ wat een prachtig man is dit.

download

Volg jij deze serie ook en ben je net zo verslaaft aan geworden dan ik?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Een gedachte over “Serie Maandag – Outlander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s