Recensies

The Star Touched Queen

The Star-Touched Queen (The Star-Touched Queen, #1)Fate and fortune. Power and passion. What does it take to be the queen of a kingdom when you’re only seventeen?

Maya is cursed. With a horoscope that promises a marriage of death and destruction, she has earned only the scorn and fear of her father’s kingdom. Content to follow more scholarly pursuits, her whole world is torn apart when her father, the Raja, arranges a wedding of political convenience to quell outside rebellions. Soon Maya becomes the queen of Akaran and wife of Amar. Neither roles are what she expected: As Akaran’s queen, she finds her voice and power. As Amar’s wife, she finds something else entirely: Compassion. TProtection. Desire…

But Akaran has its own secrets—thousands of locked doors, gardens of glass, and a tree that bears memories instead of fruit. Soon, Maya suspects her life is in danger. Yet who, besides her husband, can she trust? With the fate of the human and Otherworldly realms hanging in the balance, Maya must unravel an ancient mystery that spans reincarnated lives to save those she loves the most…including herself.


Toen ik voor het eerst over dit boek hoorde was ik meteen verkocht door de super mooie cover en een geweldige synopsis. Het duurde even voor ik het boek in handen had maar toen ik hem uiteindelijk kreeg en las….. was ik enigszins teleurgesteld.

Je weet wat ze zeggen over te hoge verwachtingen…….

“I know your soul. Everything else is just an ornament.”

The Star-touched Queen verteld het verhaal van Mayavati, een dochter van de Bharatian Raja (een soort keizer). In het land van de Bharati, gelooft het volk in horoscopen en doen ze er alles voor om de voorspellingen in de sterren na te leven, met als gevolg dat Mayavati vervloekt is en dat altijd zal blijven. Het verhaal in de sterren, tijdens haar geboortenacht, verteld het verhaal van een vrouw die gepaard gaat met de Dood.
Deze vloek heeft ervoor gezorgt dat Mayavati haar hele leven genegeerd is door de vrouwen in het harem. Desondanks de vele ruggen probeert Maya een vreugdevol leven te lijden. Ze bespiedt haar vader tijdens geheime bijeenkomsten en kan geen genoeg krijgen van mythes en verhalen uit de boeken die ze leest. Zo probeert ze het beste van haar leven te maken. Ze verzameld verhalen uit boeken en verteld ze vervolgens aan haar zusje Gauri.

Totdat haar vader haar wil vermoorden.

“I promised you the moon for your throne and stars to wear in your hair,” said Amar, gesturing inside. “And I always keep my promises.”

Om het land te redden van de ondergang moet Maya sterven door middel van een vergif. Een façade van een verloving zal hun vijanden naar de hoofdstad toe lokken en wanneer het moment daar is, zal Maya het vergif moeten slikken en sterven. Maar het moment komt er nooit. Voor Maya het vergif in kan nemen word ze tegen gehouden.

Amar is een mysterieuze man, gehuld in schaduwen en geheimen. En toch is er een onverklaarbare pull naar hem toe waardoor Maya niet twijfelt en zich mee laat nemen naar een land ver, ver van Bharati vandaan. Een land waar alles mogelijk is. Er is fruit dat op juwelen lijkt, monsters in alle maten en soorten en er is eennachtelijke Bazaar met allerlei soorten kraampjes, beesten en een herinneringen boom waarin herinneringen groeien. In het land van Akaran vind Maya de reden voor haar duistere geboorte horoscoop en een man die van haar houdt, maar er zijn dreigingen die haar van het juiste pad af kunnen duwen en alles kunnen verpesten.

“My star-touched queen,” he said softly, as if he was remembering something from long ago. “I would break the world to give you what you want.”

Ik moet toegeven dat ik behoorlijk in de war was toen ik met dit boek begon. Er gebeurde zoveel in een hele onsamenhangende manier. Ik was bezig met mezelf bekend maken met de wereld van Maya en de gewoontes van haar volk toen haar visioenen ineens begonnen en dat gooide me van het pad af. Ik moest m’n kop er behoorlijk bij houden om de verhaallijn te kunnen volgen. Het was voor mij heel verwarrend omdat ik niet goed wist wat nou bij elkaar paste en waar ik was als hoofdpersoon.

Maar ik vond het boek wel heel leuk. Het werd steeds beter en beter. Natuurlijk had het een paar minpunten wat mij betreft (de verwarring is er één van) maar toen ik eenmaal bekend was met de vreemde benamingen en alle karakters werd het beter. Het verhaal zelf is ook echt heel goed maar ik heb het gevoel dat het zoveel meer had kunnen zijn. Het jammere van stand-alone fantasy verhalen is meestal dat ze de ruimte niet krijgen om voldoende te kunnen groeien, en dat is het probleem van dit boek ook. Het blijft wat oppervlakkig terwijl, als het een duologie of trilogie was geweest er veel meer ruimte was geweest om Amar en zijn volk uit te kunnen diepen. Nu ging alles in vogelvlucht voorbij.


Veel liefs,
Lili

3 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s