Recensies

Cruel Beauty

Cruel Beauty (Cruel Beauty Universe #1)Based on the classic fairy tale Beauty and the Beast, Cruel Beauty is a dazzling love story about our deepest desires and their power to change our destiny.

Since birth, Nyx has been betrothed to the evil ruler of her kingdom-all because of a foolish bargain struck by her father. And since birth, she has been in training to kill him.

With no choice but to fulfill her duty, Nyx resents her family for never trying to save her and hates herself for wanting to escape her fate. Still, on her seventeenth birthday, Nyx abandons everything she’s ever known to marry the all-powerful, immortal Ignifex. Her plan? Seduce him, destroy his enchanted castle, and break the nine-hundred-year-old curse he put on her people.

But Ignifex is not at all what Nyx expected. The strangely charming lord beguiles her, and his castle—a shifting maze of magical rooms—enthralls her.

As Nyx searches for a way to free her homeland by uncovering Ignifex’s secrets, she finds herself unwillingly drawn to him. Even if she could bring herself to love her sworn enemy, how can she refuse her duty to kill him? With time running out, Nyx must decide what is more important: the future of her kingdom, or the man she was never supposed to love.


Cruel Beauty stond tussen mijn GoodReads aanraders en omdat het een losse hervertelling van Belle en het Beest is, wilde ik hem wel gaan lezen. Voordat ik hem ging lezen, echter, had ik gemixte gevoelens erover. De recensies op GoodReads waren niet al te best en toch was er een hype rondom dit boek wat twee dingen kan betekenen; één, het is een verborgen juweel in de YA wereld en je houdt er meteen van of twee, je vind er absoluut geen reet aan want de hype komt vanuit de marketing.

Ik hoopte natuurlijk op optie nummer 1.

Maar ik kreeg beide niet. Ik viel min of meer in het grijze vlak tussen de twee opties en voelde niet echt iets voor het boek.

“They said that love was terrifying and tender, wild and sweet, and none of it made any sense.
But now I knew that every mad word was true.”

Cruel Beauty  gaat over Nyx Triskellion die als deel van een tweeling geboren is uit een deal van haar vader met The Gentle Lord. The Gentle Lord is alles behalve lief. Hij is een demon. De deal tussen hem en Nyx haar vader zorgde ervoor dat er een tweeling geboren zou worden en dat één van de twee zou trouwen met The Gentle Lord zodra ze 16 wordt. Maar de vader heeft andere plannen. De demon moet sterven zodat niemand meer kan lijden onder zijn oppressie. Hij wil dat Nyx de demon zal doden door hem te verleidden voor ze hem in zijn eigen huis vermoord.

Nyx vind het allemaal wel prima. Haar hele leven lang weet ze dat haar einde snel zal komen. Ze was toch al verloofd met een monster, hoeveel erger kan het worden? Dus met een bitter hart en een ziel vol haat laat ze zich transformeren in de perfecte bruid. Nyx zal en moet The Gentle Lord vernietigen zodat ze iedereen onder zijn duim kan bevrijden maar wat als hij niet is als iedereen hem doet blijken? Wat moet ze doen zodra blijkt dat er meer schuilt achter het duistere masker?

“You fought and fought to keep all the cruelty locked up in your head, and for what? None of them ever loved you, because none of them ever knew you”

Er zit zoveel potentie in dit boek waardoor ik echt geprobeerd heb om het boek leuk te vinden maar het viel zwaar tegen. Het was gewoon niet wat ik gehoopt en verwacht had en mijn verwachtingen waren al niet zo hoog.

Ik geloof de hyper rondom dit boek ook gewoon niet. Het is pure marketing dat het boek het zo goed deed/doet. Dat terzijde heeft het boek echt wel hele goede punten ook. Er zit een goede schijf stijl in met veel Griekse elementen en een verhaallijn die episch had kunnen zijn als het niet zo plat was geweest. Bovendien vond ik het verhaal meer op het verhaal van Repelsteeltje lijken i.p.v. Belle en het Beest, ik bedoel… de deals, het naam raden en het demonische gedeelte… het was veel meet Repelsteeltje dan elk ander sprookje.

“If you start wondering how this house works, you’ll likely go mad. That could be amusing, I suppose. Especially if it’s the kind of madness that causes you to run naked through the hallways. Do feel free to indulge in that anytime.”

De romance in dit boek neemt een groot deel van het verhaal in beslag. Het is een insta-love (waar ik dus totaal niet van hou) en het heeft een soort van driehoeksverhouding die uiteindelijk geen driehoek blijkt te zijn maar twee personen uit één.. als je begrijpt wat ik bedoel xD In ieder geval snapte ik er soms de ballen van en kon ik me niet binden aan de karakters. Er zat te weinig diepgang in voor mij om met de karakters mee te leven.


Veel liefs,
Lili

2 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s