Bookish posts

Book Tag #6

Hallo allemaal!

Vandaag staat er een leuke nieuwe Tag op het programma 😀 Deze week was ik in een bak-bui (is dat een woord??) en dacht toen meteen aan een leuke bakkende Book Tag en vond toen een tag waarbij ik vragen beantwoord die gerelateerd zijn aan ingrediënten bij het bakken van een cake, namelijk de:


The Book Cake Tag.


Voor ik begin wil ik de volgende mensen taggen:

Marieke’s Books
Samantha’s Boekenhoekje
Daniëlle’s Boekenhoek
Mini Bookjunkie

Ik wil vanaf deze week elke keer mensen proberen te taggen, maar om niemand over te slaan mag je natuurlijk de tag gewoon overnemen en zelf gaan doen 🙂

Dan gaan we nu beginnen.


Bloem: Een boek waar je moeilijk in kwam maar daarna niet meer te stoppen was. 

Daughter of Smoke & Bone (Daughter of Smoke & Bone, #1)Ik las de Daughter of Smoke and Bone boeken een paar jaar geleden en ik herinner me dat ik met veel moeite door het eerste deel van het eerste boek in de trilogie heen kwam. Er zit heel veel lore en world-building in waardoor ik traag door de tekst heen kwam. Soms moest ik zelf hele bladzijdes terug lezen omdat ik de helft maar meekreeg, terwijl het verhaal zelf me behoorlijk boeide.

Bovendien zijn de volgende twee delen echt To. Die. For! Deze serie is zo goed dat ik wenste dat er meer fans van waren. Helaas hoor je niet veel mensen erover en valt het niet mee om een mede fan te vinden :p


Margarine: Een boek met een rijk plot.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter, #5)Dat moet haast wel Harry Potter and the Order of the Phoenix zijn. Dit boek is zo spannend en zo rijk als het gaat om plotstukken en opbouw. Je merkt gewoon dat de spanning zich meer en meer opbouwt van begin tot eind waar alles explodeert in het Ministerie van Magie.

Daarnaast gebeurd er zoveel in dit deel. Je hebt Harry’s dromen, de aanvallen op Arthur, Sirius, Luna’s introductie, Doloris Umbridge (weet haar NL naam niet, oepsie) en nog zoveel meer. Ik vind het zo jammer dat de helft verloren is gegaan tijdens de verfilming ervan maar ben alsnog superblij met hoe de film eruit is komen te zien. Het gevoel wat ik heb bij het lezen van dit deel (mijn favo deel… mijn boek valt bijna uiteen) krijg ik ook bij het zien van de film, en voor een verfilming vind ik dat echt steengoed!


Eieren: Een boek waarvan je dacht dat hij heel slecht zou zijn maar dat het achteraf wel meeviel.

It Ends with UsBibi en ik zijn beide deel van een boekenclub opgericht door Jessica van Reviews&Roses en het BookDepot in Drachten, en voor die boekenclub moesten we afgelopen keer het boek van Colleen Hoover lezen. De Nederlandse vertaling kwam uit en omdat de meerderheid wel nieuwsgierig was naar de inhoud, was het aan ons de taak om het boek dan ook te lezen.

Slecht nieuws voor mij want ik lees dit genre eigenlijk nooit. Sterker nog, ik probeer erbij weg te blijven omdat ik hunker en verlang naar dat kleine beetje fantasy in een boek. Natuurlijk zijn er onwijs goede contemporary boeken zoals Perks of Being a Wallflower of All The Bright Places maar ik ben toch echt een fantasy nerd en lees het liefste iets mets fantasy. Bovendien was de samenvatting van dit boek me iets the “chick-flick” waardoor ik hem al afkeurde voor ik überhaupt een woord gelezen had. Heel stom dus! Want ik vond het boek echt heel mooi geschreven. Ik was verliefd op de karakters en leefde onwijs met Lily mee en gaf het daarom ook 5 sterren tijdens de bespreking ervan.


Suiker: Een zoet-sappig boek.

Evermore (The Immortals, #1)Het eerste deel kocht ik op een fancy-fair in New York. De cover vond ik toen zo mooi dat ik hem niet kon laten liggen. Toen ik na een week naar Bellingham, Washington vertrok kocht ik daar de volgende 3 boeken en had ik tijdens mijn stage in het buitenland een leuke nieuwe serie die ik kon lezen.

Het eerste deel vond ik al wat zoetsappig voor mijn smaak. Het had een insta-love, een duister en mysterieus type die het liefje word van de hoofdpersoon en een jaloerse ex die de boel komt verstoren. Het was cliché op cliché op cliché en Damon was over-the-top romantisch met zijn bloemen en swoon en ugh… maar desondanks bleef ik bij de serie tot ver na deel 1. Het mag dan iets te suikerig voor me zijn maar het zijn wel verslavende boeken waardoor ik makkelijk één boek in twee dagen las. Uiteindelijk ben ik wel gestopt met lezen omdat alles zich te veel ging herhalen en het verhaal nergens op begon te slaan.


Fondant: Een boek dat alle elementen bevat die je waardeert in een boek.

City of Bones (The Mortal Instruments, #1)Er is een hele goede reden waarom City of Bones en de rest in de serie mijn favoriete boeken zijn. Niet alleen bracht het mijn liefde voor fantasy en urban-fantasy verhalen maar het bracht me vele vrienden die vandaag de dag als familie voor me zijn. Zonder CoB was ik nooit op FaceBook gegaan en mezelf aangemeld bij boeken groepen. Door TMI en Cassie Clare heb ik Bibi mogen ontmoeten en zo veel meer leuke en lieve mensen.

Het is dus niet zo dat het alle elementen bevat die ik waardeer in een boek. Dat is onmogelijk. Ik heb ook niet echt elementen die een boek sowieso moet hebben voor ik het een goed verhaal vind. Het ligt hem echt aan het plot, de karakters en de schrijfwijze. Dus ik pak deze vraag anders aan ga helemaal voor CoB omdat het een mensenschuw meisje uit haar schelp heeft doen komen 🙂 Het heeft me vriendschappen voor het leven gegeven en dat waardeer ik enorm ❤


Toppings: Boeken of series die je erbij pakt wanneer je je down voelt.

A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #2)Oblivion (Lux, #1.5)

 

 

 

 

 

 

 
Dat zijn bovenstaande boeken 🙂 Deze pak ik er altijd bij als ik een rothumeur heb of gewoon depri ben. Daarnaast werken ze super goed voor reading slumps en het overwinnen daarvan. Ik kan al niet eens meer op beide handen tellen hoe vaak ik ACOMAF of Oblivion heb uitgelezen. Ik kan ze wel dromen geloof ik xD.


De kers op de taart: Je favoriete boek van dit jaar (2018).

Captive Prince (Captive Prince, #1)Een van de eerste boeken die ik dit jaar las was Captive Prince en het was lang geleden sinds dat ik zo gek was van een boek, laat staan een serie. Deel twee liet een maand op zich wachten en ik heb nog nooit zo’n erge wachttijd gehad als deze. Ik moest en zou weten hoe het verderging.

Daarom is dit boek, en sowieso de series, mijn favoriete boek/serie van 2018. Het boek mag dan al eerder gepubliceerd zijn maar toch. Ik heb hem dit jaar pas gelezen dus het telt :p Ik raad hem aan iedereen aan. Sowieso als je van New Adult houdt en op zoek bent naar een karakter gedreven verhaal i.p.v. een plot gedreven verhaal maar je moet wel tegen wat lugubere dingen kunnen zoals gedwongen seks, martelingen, slavernij en mishandeling.


En tadááááá we hebben een bookilicious cake gebakken ^^

Afbeeldingsresultaat voor boekentaart

Ik wou dat ik het talent had om dit echt te bakken xD
Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s