Bookish posts

Original vs. German #37 – Throne of Glass serie

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.


Throne of Glass – Sarah J Maas

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Engels (l) Duits (r)

ennl

Tja , had jij dit verwacht? Ik zeker niet maar het is wel zo geweest. Deze 2 delen van de Throne of Glass serie waren eens in het hardcover te krijgen. In het begin toen de Duitse uitgever net begonnen is deze serie uit te brengen was het idee dat het hardcover en paperpack zou worden. Helaas ging dit niet zo als gehoopt en stopten ze in Duitsland met de hardcovers. Ik snap het aan ene kant ook want wees nou eerlijk, de kaft is nou niet bepaald mooi. Tenminste vind ik dit. Het idee was misschien prima geweest hadden ze de originele afbeelding maar gehouden uit America. Ook ik wou toen de serie in het hardcover in mijn boekenkast hebben maar helaas dus ben ik overgegaan naar paperback.

Jij hoeft het dus niet meer te vragen welk kaft ik mooier vind. definitief die uit America. Ik had deze serie trouwens ook eens in de kast staan maar omdat mij Engels niet bepaald goed was heb ik alle boeken verkocht en de Duitse editie hiervoor in de plaats aangeschaft.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s