Bookish posts

Summer reading slump

Summer reading slump … iedereen heeft ze wel eens.. Zelfs de meest fanatieke boekenwurm kan geconfronteerd worden met het gevreesde moment dat de woorden op de pagina gewoon niet boeiend zijn  en wanneer het oppakken van een boek aanvoelt als een gewicht van 100 kilo. Juist bij dit weer komt het vaker voor dat je i.p.v een boek iets anders wilt doen.

Jij hebt mensen die alleen maar onderweg zijn, heerlijk van het warme weer genieten, naar feestjes gaan en in de zon bruin bakken & jij hebt mij. Mensen die me kennen weten dat ik een schurft hekel heb aan de zomer. Voor mij is die warmte veel te veel en als je mij vraagt kwam deze veel te vroeg. Het had van mij nog wat langer lente weer mogen blijven.

Ondanks dit merk ik wel dat ik nu tijdens het warme weer minder lees. Ik kan me niet zo goed concentreren als ik buiten een boek aan het lezen ben en wordt gestoord door allemaal geluiden. Ook is het me vaak veel te warm en ga ik gewoon in de schaduw liggen maar dan zonder boek. Avonds ben ik dan zo moe dat ik liever Netflix aanzet dan een boek ga pakken. Gelukkig ben ik op internet heel veel leuke tips tegen gekomen en wil je hier een paar laten zien die je kan gebruiken als je weer eens een enorme lees-diep hebt:


1. Deel je boekenkast opnieuw in
Misschien heb je je TBR (te lezen) plank onberispelijk georganiseerd of misschien heb je overal boeken van de kelder tot de zolder, hoe dan ook, als je even een kleine overzicht krijgt van je boeken die je in de kast hebt staan kan dit al heel erg helpen. Blader door je titels, zet ze op volgorde, en je vindt misschien gewoon een boek dat zo goed klinkt dat je moet stoppen met wat je doet en leest.

2.Van genres wisselen
Dit zie je wel vaker in de zomer manden. Mensen die van genre wisselen. Heel veel lezers willen tijdens het warme weer geen ingewikkelde verhalen maar liever iets luchtigs voor tussendoor. Het is natuurlijk niet zo dat je nooit weer terug gaat naar je favoriete genres maar soms kan het helpen om iets compleet anders te gaan lezen. Soms zijn boeken die je altijd al aan het lezen bent  vermoeiend, en een wisseling van thema en stijl kan de exacte trigger zijn die je nodig hebt om terug in de ‘groove’ te komen.

3. Iets minder dikke boeken
Of een korte-verhalen bundel of een boek met poëzie. Jij moet gewoon stoppen als je niet meer door een boek heen komt wat 700 pagina’s heeft bijvoorbeeld. Soms zijn korte verhalen precies wat je nodig hebt om uit je Summer Reading Slump te komen.

4.Herlezen
Heb jij afgelopen jaar zomer een boek gelezen die je geweldig vond? Pak hem dan op en ga hem herlezen. Niet voor niks vond je hem een tijdje terug al geweldig en wie weet helpt dit boek om weer meer te gaan lezen.

5.Kijk Netflix
Jep je leest het goed. Als je last hebt van een Summer Reading Slump kan het idd helpen om Netflix aan te zetten. Heb je geen zin in een boek maar wel in een boekverfilming? Tada daar is je oplossing. Zet een film of TV-serie op die gebaseerd is op een boek en wie weet pak je de volgende dag toch het boek op want je vind films vaak niet zo geweldig dan het boek zelf 🙂

6.Neem een pauze
Zoals de Spice Girls ooit zongen, “too much of something is bad enough.” Waarom dan nog erger maken door het te forceren? Soms heb je echt gewoon een pauze nodig van het lezen. Soms hebben we het gewoon even nodig. Het betekend niet dat je het lezen helemaal moet laten zitten maar soms kan het helpen om gewoon een tijdje niet te lezen. Als je dan weer een boek oppakt voelt het gewoon lekker en zit je er weer helemaal in het verhaal.


Dit waren zo’n beetje de besten tips die ik nu heb kunnen vinden. Ik ga proberen ze ook zelf te volgen want ja ook ik zit nu in een mega Summer Reading Slump.

Heb jij er ook wel eens last van of lees je tijdens de zomer manden net zo veel dan in de winter manden?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Summer reading slump

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s