TV & Series

Serie Maandag- The Rain

Genre Drama
Speelduur 35-48 minuten
Land van oorsprong Vlag van Denemarken Denemarken
Taal Deens
Locatie Denemarken
Uitzendingen
Start 4 mei 2018
Afleveringen 8
Seizoenen 1

Zes jaar nadat een verschrikkelijk virus gedragen door de regen bijna alle mensen in Scandinavië had uitgeroeid, kwamen de broer en zus, Simone en Rasmus, uit de veiligheid van hun bunker om te ontdekken wat er nog van de aardig is overgebleven. Al snel voegen ze zich bij een groep overlevenden en gaan ze samen op een gevaarlijke tocht door het verlaten Scandinavië, op zoek naar een teken van leven. In hun strijd om te overleven ontdekken ze dat zelfs in een post-apocalyptische wereld er nog steeds liefde, jaloezie, volwassenheid en veel van de problemen zijn die ze dachten te hebben achtergelaten met het verdwijnen van de wereld die ze ooit kenden.

_bf376274-4e9a-11e8-a9dc-143d85bacf22

Mijn Mening:

Zoals altijd was ik weer op zoek naar een nieuwe serie en kwam deze tegen op Netflix. Ik had niet zoveel zin in iets ingewikkelds en zette deze aan. Het eerste wat me een beetje stoorde was de taal. De serie is in het Deens en ik moest er behoorlijk aan wennen. Gelukkig is er een ondertiteling en zo heb ik het toch een kans gegeven want de eerste aflevering was behoorlijk vaag. Je maakt kennis met  Simone en Rasmus die dus zich aansluiten bij een groep overlevenden die opzoek zijn naar eten en drinken. Tijdens hun tocht komen ze steeds meer te weten over de regen en waarom deze dodelijk was voor de mensen die ermee in contact kwamen. Ook komen ze er langzaam achter wie er verantwoordelijk is maar toch blijven ze nog met heel wat vragen achter.

Ik heb de serie nog niet uitgekeken, ik geloof dat ik nog 1 of 2 afleveringen moet kijken maar ik vind hem wel oke. Niet dat ik er een seizoen 2 van zou willen maar het is een serie die je tussendoor kan kijken en die je laat zien hoe kwetsbaar de mens toch eigenlijk is.

film-star-rating-three-stars

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s