Bookish posts

Book Tag #7

Zijn jullie er klaar voor? Ik namelijk wel :p
Deze week heb ik weer een leuke Book Tag voor jullie die ik heb gevonden op één van mijn favo BookTubes, namelijk: Emma Books.

Het gaat hierom de:


Totally Should’ve Book Tag.


Deze tag bestaat uit 10 vragen die ik mag beantwoorden. Ze gaan over van alles.
Mocht je deze tag ook graag willen doen, tag jezelf en laat ons weten wanneer je hem upload en waar. Ik ben zeer benieuwd naar jullie antwoorden 😀

Zullen we beginnen?


Vraag 1: Dit boek zou eigenlijk nog een vervolg moeten hebben.

Restore Me (Shatter Me, #4)Schrik niet! Ik weet dat we nog twee boeken te goed hebben van Tahereh, maar MAN was ik blij toen ze aankondigde dat Restore Me een vervolg zou zijn op Ignite Me.

Ik weet nog heel goed hoe boos ik was toen ik de originele trilogie uitlas en heel teleurgesteld was in het einde. Voor mij was het totaal geen einde. Er waren nog te veel open stukken. Ik wilde nog zoveel weten… daarom gebruik ik in dit geval even Ignite Me. Natuurlijk zijn er wel stand-alone boeken waarop ik graag een vervolg had, zoals: The Forbidden Wish, The Library of Fates of The Problem with Forever… maar geen van deze gaf me zo’n gevoel van ongenoegen als Ignite me deed.


Vraag 2: Deze serie zou een spin-off moeten hebben.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (Harry Potter, #1)Het enige wat ik nog heel graag zou willen in de Harry Potter wereld is een spin-off over de Marauders.

Ik zou zo graag willen weten hoe de bende vrienden bij elkaar gekomen is, hoe ze elkaar hebben leren accepteren en hoe ze de transformatie van mens naar dier hebben geleerd buiten de blikken van docenten. Bovendien wil ik weten hoe James en Lily waren tijdens hun schoolperiode en hoe erg de pesterijen waren tussen James en Sneep.

Ik heb gelukkig genoeg fanfictions gelezen om een goed beeld te creëren maar toch, het liefste heb ik de beelden vanuit de woorden van J.K Rowling. Ik zou mijn ziel verkopen voor een Marauders spin-off.


Vraag 3: Een auteur die meer moet gaan schrijven.

Dat zijn er zoveel dat ik ze bijna niet meer op beide handen kan tellen. Sowieso moeten;

  • Renee Ahied (The Wrath and the Dawn)
  • Sarah J Maas (Throne of Glass)
  • Tricia Levenseller (Daughter of the Pirate King)
  • Victoria Aveyard (Red Queen)
  • Sara Raasch (Snow like Ashes)
  • Victoria Schwab (A Darker Shade of Magic)
  • Alwyn Hamilton (Rebel of the Sands)
  • Mary E Pearson (The Kiss of Deception)

meer boeken blijven schrijven. Zij zijn mijn top favo schrijfsters. Cassandra Clare (Shadowhunters) hoort er ook bij, maar die schrijft momenteel zo veel boeken dat het moeilijk mee bij te benen is xD


Vraag 4: Een karakter die eigenlijk met een ander had moeten eindigen.

White Hot Kiss (The Dark Elements, #1)Vanaf het eerste boek was ik onwijs fan van Zayne. Hij is lief, vriendelijk en soms een beetje een klootzak maar daar hou ik wel van in een fictional boyfriend.

Hoe leuk Roth daarnaast ook is en hoe erg ik hem ook shipte met Layla, ik was altijd voor Zayne. Zelfs op het laatste moment wilde ik super graag dat Zayne de ware was voor Layla. Ik vond hem zo leuk en cute… maar helaas.

Helaas heb ik dat probleem wel vaker xD Ik was een onwijze Chaolaena shipper, zelfs tot in boek 4 en nog veel meer. Ik heb een zwaar underdog probleem en ga bijna altijd voor de jongens die uiteindelijk niet gekozen worden. Daarom ben ik nu zo bang voor Cal in War Storm… Ik durf niet verder te lezen uit angst voor meer gebroken harten en feels.


Vraag 5: Had heel anders moeten eindigen.

Allegiant (Divergent, #3)Ik heb nog steeds gemixte gevoelens wanneer het aankomt op Allegiant en het einde ervan. Omdat een wijsneus in de trein me had verteld wat er zou gebeuren zag ik het einde al van mijlenver aankomen. Helaas deed het niks voor de feelstorm die me in de laatste paar hoofdstukken te wachten stond.

Natuurlijk snap ik waarom het moest gebeuren, waarom Tris bepaalde keuzes maakt maar ik ben het er gewoonweg niet mee eens.

Ik zeg niet dat het einde compleet omgegooid moet worden maar het had in mijn ogen heel anders kunnen verlopen. Sowieso tussen Four en Tris.


Vraag 6: Had sowieso een verfilming moeten hebben.

Red Queen (Red Queen, #1)Ik zit nu middenin War Storm en zou deze reeks super graag verfilmd zien worden. Het is een rijk genoeg verhaal voor het grote scherm.

Er is genoeg actie, genoeg romantiek en een sterk plot dat de kans bied voor een mooie franchise. Volgens mij is de reeks ergens wel opgepakt door een producer maar is het project een beetje in de vergetelheid geraakt en dat vind ik onwijs jammer. Bij sommige boekverfilmingen staat de film binnen een jaar al in de bioscoop en bij anderen hoor je, zelfs na jaren, niks meer. Net als bij Fallen… toch hoop ik dat Red Queen ooit de kans krijgt om vertoont te worden op het grote scherm en dat ben ik onwijs benieuwd naar wie Cal en Maven gaan spelen, of Evangeline ^^


Vraag 7: Had maar één POV moeten hebben.

Ik heb nooit echt gehad dat meerdere POV’s verwarrend raakten tot het moment dat auteurs van series ineens besluiten om in het laatste deel van een serie de POV’s te delen, zodat je ineens de POV van Four (Divergent) of Mather (Snow like Ashes) erbij krijgt. Dat werkt dan wel verwarrend omdat ik dan zo gewend ben om in de hoofdpersoon zijn/haar hoofd te zitten dat ik soms hele passages overnieuw moet lezen.


Vraag 8: Zou echt een andere cover moeten hebben.

Obsidian (Lux, #1)Ik bedoel… heb je de Nederlandse covers gezien?? Die zijn duizend maal mooier dan dit… whatever it is. Het verteld niet eens het verhaal van Obsidian.

Van de cover alleen zou ik denken dat het een roman is over een jongen met groene ogen die iets met bliksem kan doen. De cover is saai, grijs en totaal niet aantrekkelijk. De Nederlandse covers, echter, zijn kleurrijk en mysterieus. Die vertellen ook niet precies wat je kan verwachten maar die doen meer om lezers te trekken dan dit saaie hoopje.

Ik ben echt blij dat ik mezelf toch heb gedwongen dit boek te kopen want het is één van mijn favoriete series maar de cover is en blijft super lelijk, net als het vervolg en het vervolg daar weer op.

Ik snap sowieso het idee achter deze pose niet echt.


Vraag 9: Zou eigenlijk de originele covers moeten behouden.

Vampire Academy (Vampire Academy #1)Ik was blij verrast toen ze aankondigden dat Vampire Academy een nieuwe cover zou krijgen. Ik zat zelfs al klaar met mijn winkelmandje en mijn gegevens omdat ik de originele covers nou niet echt bepaald mooi vind maar toen kwamen ze met dit…..

Het is niet eens een andere cover, het is meer een groot embleem geplakt over de oude cover en een nieuw kleurtje. Ik vind hem dus nog lelijker dan de originele covers en heb mijn winkelmandje maar weer terug gezet en ben snel weggelopen. Bovendien is die grote grijze cirkel onderaan geen sticker maar op de cover geprint waardoor hij bij mij meteen al afvalt. Ik snap dat men nieuwe covers uit wil geven zodra er een verfilming komt.. want ja, dat verkoopt goed maar dan snap ik niet hoe iemand die ook maar een beetje van boeken houdt er zo’n grote cirkel op kan printen die je er nooit meer af krijgt.


Vraag 10: Ik had bij het eerste boek moeten eindigen.

Deze vind ik moeilijk. Ik heb wel series die na het eerste deel steeds minder en minder waren maar ik heb nooit spijt gehad van het uitlezen van een serie.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s