Bookish posts

Original vs. German #38 – Tower of Dawn

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.


Tower of Dawn – Saraj J Maas

Chaol Westfall has always defined himself by his unwavering loyalty, his strength, and his position as the Captain of the Guard. But all of that has changed since Aelin shattered the glass castle, since Chaol’s men were slaughtered, since the King of Adarlan spared him from a killing blow, but left his body broken.

Now he and Nesryn sail for Antica – the stronghold of the southern continent’s mighty empire and of the legendary healers of the Torre Cesme. It’s Chaol’s one shot at recovery, and with war looming back home, Dorian and Aelin’s survival could depend on Chaol and Nesryn convincing Antica’s rulers to ally with them.
But what they discover there will change them both – and be more vital to saving Erilea than they could have imagined.

Engels (l) , Duits (r)

Afgelopen week had ik je de Throne of Glass serie laten zien in het Duits (hardcover) en nu hoort er natuurlijk ook de novel erbij. Deze is op dit moment nog niet te verkrijgen. De release is pas september 2018 maar het cover werd al bekend gemaakt op internet.

Wat een ontzettend groot verschil vind je niet? Waar het originele cover donker is met blauw en zwart als hoofdkleuren zie je bij het Duitse dat ze het wat lichter hebben gehouden en er een poppetje (ik vermoed Chaol) op de cover hebben gezet. Ik persoonlijk vind dat het best perfect bij de rest van de serie past.

ToG

Zoals je namelijk kan zien heeft de Duitse uitgever de paperbacks net zo gehouden dan in het echt. Als je me vraagt welk cover ik nu mooier vind zou ik het zo 123 niet kunnen zeggen. Het Duitse boek vind ik perfect bij de rest passen en erg uniek maar het origineel heeft natuurlijk ook zijn charmes. Aangezien ik van deze serie de Duitse boeken in de kast heb staan is het niet meer dan logisch dat ik voor de Duitse kaft ga.

 

Welk kaft vind jij mooier?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Original vs. German #38 – Tower of Dawn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s