TV & Series

Serie Maandag – Scream

Also known as Scream: The TV Series
Genre
Based on
Developed by
Starring
Composer(s) Jeremy Zuckerman
Country of origin United States
Original language(s) English
No. of seasons 2
No. of episodes 24 (list of episodes)
Production
Executive producer(s)
Producer(s)
  • Matthew Signer
  • Keith Levine
Location(s)
Editor(s) Brian Dannelly[1]
Running time 39–42 minutes
Production company(s)
Distributor The Weinstein Company(seasons 1–2)
Release
Original network MTV
Original release June 30, 2015 – present
Chronology
Related shows Scream film series

f27cbdbfc51a66b99f4150aa0eb2dac0fa3475fa

Scream is een Amerikaanse horrorserie van de zender MTV. De serie ging in première op 30 juni 2015.
Verhaal:
Nadat online pesten resulteert in een brute moord, doet het schokkende gebruikte geweld denken aan moordpartijen uit het verleden. Deze moorden hebben velen geplaagd, anderen geïntrigeerd en misschien een nieuwe moordenaar geïnspireerd. Een groep vrienden, met twee oude vrienden die weer een band proberen op te bouwen, worden geliefden, verdachten, doelwitten en slachtoffers van een moordenaar die uit is op bloed.

Seizoen 1

In het eerste seizoen van Scream vonden in het plaatsje Lakewood een aantal gruwelijke moorden plaats. De aanleiding? Cyberpesten. Meteen denken mensen aan een aantal bizarre moorden die een tijd terug werden gepleegd door een seriemoordenaar (Brandon James) met een doodeng masker. De grote vraag is of een nieuwe seriemoordenaar  zijn intrede heeft gedaan. En zou hij of zij zich hebben laten inspireren door de moorden uit het verleden? Een groep vrienden zoeken ‘t uit. Al zijn zij ook bepaald niet veilig voor de moordenaar. Of is één van hen zelf de dader?

screamseriebalance02

Mijn mening:

Ik als oud classic horror fan ben hier echt super super blij mee. Zoals altijd ging ik weer op zoek naar een nieuwe serie die ik kon kijken. Toen ik de naam Scream zag werd ik nieuwsgierig want ja de oude films uit 1996 was een van mijn favoriete films van vroeger. Als ik de film Scream noem zullen best veel mensen alleen maar Scary Movie kennen wat niet erg is want de verhaallijn is bijna gelijk.

In de eerste aflevering is het een soort heden-verleden. Je krijgt beetje bij beetje mee wat er vroeger gaande was en hoe het er nu staat. Meteen wordt er ook een moord gepleegd en je bent meteen super nieuwsgierig hoe en wat! Ook vind ik het echt geweldig dat de makers van deze serie oude stukken uit de originele film hebben overgenomen zoals dat stuk waar de killer belt en vraagt naar haar favoriete horror movie. Dit is echt mega. Als je Scream uit 1996 hebt gezien zul je heel veel dingen herkennen. Wel ben ik benieuwd of ze de killer ook precies zo neerzetten en ontmaskeren zoals in de film. Ik moet hier nog een paar afleveringen van seizoen 1 kijken maar ga meteen door naar seizoen 2 want man wat is dit gaaf.

Als je van spanning, beetje horror en mysterie houdt is dit zeker een dikke dikke aanrader.

download

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s