Bookish posts

Book Tag #8

Hallo allemaal!

En welkom bij alweer de 8ste Book Tag die ik mag uploaden ^^
Deze Book Tag kwam ik tegen bij Emmy van Zon en Maan en ik vond hem zo leuk dat ik mezelf even getagged heb :p

Het is namelijk de:


The Bedtime Book Tag.


Vraag 1: Welk boek heeft je de hele nacht wakker gehouden, omdat je hem moest uitlezen?

Oh mijn God! Dat zijn er zooooooooooooo veel. Ik ben namelijk die noob die ’s avonds begint met lezen en dan niet doorheeft hoe lang ze leest, en uiteindelijk ontdekt dat de wekker een uurtje later af zal gaan.

Oeps.

Dit probleem heb ik gehad bij:

 • A Court of Mist and Fury
 • Empire of Storms
 • Lord of Shadows
 • If I Stay
 • King’s Cage
 • Restore me

Vraag 2: Van welk boek was je te bang om te slapen?

Gemina (The Illuminae Files, #2)Gemina is één van de weinige boeken waarbij ik echt angst gevoelens kreeg. Ik word niet zo snel bang van boeken, maar bij Gemina wilde ik toch echt wel een paar keer in een goed verlicht hoekje weg kruipen.

In het boek word een ruimtestation namelijk geïnfiltreerd door een vijandige corporatie met het doel om iedereen die in het station woont, uit te roeien. Als dat al niet spannend genoeg is (iets met kleine ruimtes en ik ben behoorlijk claustrofobisch) komen er nog aliens bij die voeden op breingolven.

Een heerlijke mix voor horror dus. Nou is dit op zich niet heel extreem maar door de manier waarop het geschreven is (dossiers, tekeningen, dagboek pagina’s en logboeken) word het beeld van een alien aanval of een massamoord toch wel heel luguber.


Vraag 3: Welk boek zorgde ervoor dat je bijna in slaap viel?

In slaap vallen tijdens het lezen vind ik persoonlijk super moeilijk. Als ik eenmaal aan het lezen ben, hou ik niet meer op. Sowieso niet als het een spannend boek is en ik helemaal in het verhaal zit. De enige reden waarom ik het weg zou leggen om te gaan slapen is, omdat ik het verhaal te langdradig vind of ik kan er moeilijk inkomen door slaaptekort.


Vraag 4: Op welk boek heb je zitten wachten tot het uitkwam? Zo erg dat je er onrustig van werd?

Ik volg op het moment meerdere series dus ik wacht momenteel ook op veel boeken. De ergste releases (waar ik dus echt nerveus van word als ik eraan denk) zijn:

 • Throne of Glass #7
 • War Storm (deze is ondertussen uit)
 • Queen of Air and Darkness

Vraag 5: Welk boek heeft jouw perfecte vriend/vriendinnetje?

Oké…. dit is gewoon gemeen! Ik bedoel… ik kan niet kiezen tussen mijn babies ❤ Hoe kan ik nou kiezen tussen:

 • Rhys
 • Chaol
 • Lorcan
 • Will H
 • Riden
 • Cal
 • Kaden
 • Daemon
 • Mark B
 • Khalid
 • Holland

Ja niet dus xD


Vraag 6: Welke cover doet jou denken aan de nacht?

The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles, #2)Ik heb niet zoveel boeken die me doen denken aan de nacht. Ik heb wel boeken die een ruimte achtergrond hebben op de cover maar in de ruimte is het bijna altijd donker dus dat telt niet.

Vandaar dat ik gekozen heb voor The Heart of Betrayal. Dit is het tweede deel in The Remnant Chronicles van Mary E. Pearson.

Het is één van mijn favo series aller tijden en ik kan amper wachten op het volgende boek dat zich in deze wereld afspeelt.


Vraag 7: Welk boek heeft een verschrikkelijke cliffhanger?

Lord of Shadows (The Dark Artifices, #2)Samen met Sarah J Maas, is Cassie Clare toch wel de koningin van de cliffhangers in mijn collectie. Ook dit boek (deel twee van TDA) liep af met een verschrikkelijke cliffhanger.

Ik zal de boel niet verklappen maar ik heb dagenlang last gehad van deze cliffhanger, tot op het punt dat ik fanfics ging lezen om toch maar een soort van afsluiting te krijgen. Helaas zal ik pas echte voldoening voelen als ik Queen of Air and Darkness in mijn armen mag sluiten en de serie uit kan lezen.

Help.


Vraag 8: Over welk boek heb je gedroomd?

Dit is voor mij heel makkelijk. Juist omdat ik veel lees voor het slapengaan is mijn brein nog zodanig bezig met het verhaal en alle karakters, dat ik vaak droom over het boek wat ik op dat moment aan het lezen ben. Zo ben ik al eens terecht gekomen in Prythian, in New York tussen de Shadowhunters, op Zweinstein en omsingeld door engelen omdat ik het leuk vond om Angelfall te lezen.


Vraag 9: Welk monster uit een boek zou je nooit onder je bed willen vinden?

Wat dacht je van die aliens uit Gemina… :p


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Een gedachte over “Book Tag #8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s