Bookish posts

Original vs. German #39 Frostblood

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie.


Frostblood – Elly Blake

Frostblood_AnimatedCoverNew

Seventeen-year-old Ruby is a Fireblood who has concealed her powers of heat and flame from the cruel Frostblood ruling class her entire life. But when her mother is killed trying to protect her, and rebel Frostbloods demand her help to overthrow their bloodthirsty king, she agrees to come out of hiding, desperate to have her revenge.
Despite her unpredictable abilities, Ruby trains with the rebels and the infuriating–yet irresistible–Arcus, who seems to think of her as nothing more than a weapon. But before they can take action, Ruby is captured and forced to compete in the king’s tournaments that pit Fireblood prisoners against Frostblood champions. Now she has only one chance to destroy the maniacal ruler who has taken everything from her–and from the icy young man she has come to love.

Engels (l) Duits (r)

 

Ohhhhh, ik heb weer een nieuwe serie ontdekt die op mijn wenslijst komt te staan. De “Frost Blood’ serie bij Elly Blake. Toen ik op Amazon aan het zoeken was naar nieuwe boeken kwam ik deze toevallig tegen. Het cover vond ik gewoon prachtig en het verhaal trok meteen mijn aandacht. Natuurlijk ben ik ook weer op zoek gegaan naar het originele cover voor jullie en tada… ik heb het gevonden. In het Engels bestaan er 2 namelijk: hardcover en paperback.  Ik persoonlijk vind ze alle 2 prachtig maar als ik zou moeten kiezen ga ik toch voor de paperback met de prachtige roos op de kaft. Wow wat een beauty. Nu lijkt het Duitse cover niet echt meer op het originele en veel te kleurrijk voor het verhaal. Nu baal ik ervan dat ik geen Engelse boeken lees want dit was zeker een pareltje die ik ging neerzetten in de boekenkast. Maakt ook niks uit want ik ga hem sowieso in het Duits bestellen en lezen want ben echt zo benieuwd naar.

Wat vind jij? Ken jij het boek al?

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s