Bookish posts

YA Instagram avond – Boekenwinkel De Toverlantaarn

Neem je allermooiste, spannendste of meest gelezen boek mee. Natuurlijk willen wij graag weten waarom dit jouw favoriete boek is. Samen met speciale Instagram kaartjes en andere attributen gaan we foto’s maken voor de YA Instagram/facebook pagina.
Natuurlijk hebben we ook drinken, wat lekkers en gezellige klets. En……een verrassing!

Vrijdag avond stond er weer een gezellig YA evenement in mijn agenda. Deze keer was het in de boekenwinkel  De Toverlantaarn in Leeuwarden. Hier was ik al een tijdje niet meer geweest dus had ik best zin in om weer eens een kijkje te nemen bij hun mega aanbod aan YA boeken en sowieso gezellig te kletsten met iedereen die er komt. Alleen had ik 1 probleem en dit was dat ik me ben vergeten aan te melden.. hahaha maar ik dacht ik doe eens een gok en ga er gewoon heen. Natuurlijk kon ik gezellig aanschuiven en de avond kon beginnen. Het was super leuk dat ook mijn vriendinnen van de ABC leesclub kwamen (niet iedereen maar we waren toch 7 vrouwen) Helaas moest Lili werken en moesten we haar missen.

Laat ik nog eens snel benoemen wat voor een mega aanbod De Toverlantaarn heeft. Bijna een gehele muur ( ik denk van zo’n 6 meter lang) staat vol met YA boekenkasten. Dit is toch heerlijk? Elke keer dat ik daar kom wordt ik opnieuw verliefd op deze winkel. Het knusse huiselijke gevoel wat je er hebt en sowieso boeken die je vaak bij de groten boekenwinkels nooit meer tegen komt. De medewerkers zijn geweldig en zo ontzettend lief dat je er het liefste met je bed en bank in wil trekken en nooit meer eruit wilt hahaha… Dus kort gezegd deze boekenwinkel is definitief mijn favoriete.

De avond begon met een lekker bakje thee en er stonden overal koekjes en iets lekkers op tafel. Ook hebben we een blad papier gekregen met de vraag wat ons favoriete boek is en waarom. Dit gingen we invullen en bespreken. Iedereen had weer andere 34798348_1760799477320234_3241934223753347072_nfavoriete boeken die we gingen bespreken en ik heb alweer een paar nieuwe boeken toegevoegd aan mijn toch al groeiende TBR lijst. We hadden het zo gezellig dat de tijd vloog en we bijna niet meer aan foto’s toe kwamen (waar het eindelijk om ging die avond) maar ach wat maakt dit uit als het maar gezellig was toch?Ik kon er wel nog een leuke foto schieten want toen de avond begon heb ik het 3e deel ‘Eeuwige Leven’ van Gena Showalter gekocht en zo was  mijn serie helemaal compleet.

Als afsluiting hadden de dames van de Toverlanaarn nog iets super leuks bedacht. Ze kwamen aan met een hele stapel boeken en de draaimolen van de Blossom Books Instagram kaartjes. Elk boek kreeg een andere kaartje en toen mocht iedereen draaien en een boek kiezen. Hoe tof is dit zeg? Ik zag heel wat mooie boeken ertussen liggen en was dan ook behoorlijk enthousiast. Helaas draaide ik niet de kleur en kreeg ik niet het boek waar mijn oog op viel maar dit mag de pret niet drukken want nu heb ik een boek gekregen die ik niet ken wat ook weer fijn is want zo blijft en spannend.

In de voorste linie – Michael Grant

34880133_1760832977316884_2264214566978191360_o.jpg

Vriendschap in tijden van oorlog
Verenigde Staten, 1942. Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het leger. Rio doet het voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om haar droom – arts worden – uit te laten komen, en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden.
Geen van drieën had verwacht om ook echt aan het front terecht te komen, maar dat gebeurt toch, en plotseling bevinden ze zich midden in de waanzin van de oorlog. In de hitte van de Tunesische woestijn ontdekken ze wat dorst en doodsangst is, maar ook wat échte vriendschap waard is…

En zo ging weer een fantastische boekenavond voorbij. Aan het einde ging ik nog even door hun boekenleggers bladeren en heb weer een paar aan mijn eigen collectie toe kunnen voegen. 34850339_1760838113983037_4525941944165072896_n

Alles met al een geslaagd avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Hierbij nogmaals bedankt aan de medewerkers van De Toverlantaarn voor deze gezellige en goed verzorgde avond in Leeuwarden.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s