TV & Series

Serie Maandag – Sherlock

Genre Politieserie
Speelduur 85-90 minuten per aflevering
Bedenker Mark Gatiss
Steven Moffat
Hoofdrollen Benedict Cumberbatch
Martin Freeman
Muziek David Arnold
Michael Price
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Uitzendingen
Start 25 juli 2010
Afleveringen 13
Seizoenen 4

ee6d63bc72c57d227775bd41b1aff16392f46982

Deze Sherlock Holmes-serie is een re-interpretatie van de verhalen van Arthur Conan Doyle en speelt zich af in het heden. Dit betekent dat Holmes gebruikmaakt van mobiele telefoons, computers en het internet. Ook rookt hij geen pijp, maar gebruikt hij nicotinepleisters. Daarnaast is hij niet gekleed zoals Holmes meestal wordt afgebeeld, maar draagt hij Spencer Hart-pakken en een lange, wollen jas van Belstaff. Enkele elementen zijn wel bewaard gebleven, zoals het adres van Holmes’ en Watsons woning en de aanwezigheid van Moriarty  en Ms. Hudson.

Op de BBC-site van Sherlock staan ook links die naar de sites die in de serie verschijnen verwijzen. Zo staan Holmes’ site ‘The Science of Deduction’ en Watsons blog online. Alle sites zijn geschreven door Joseph Lidster en worden geüpdatet naarmate een seizoen vordert. In de afleveringen genoemde maar niet uitgewerkte zaken worden door John Watson op zijn blog beschreven met eronder reacties van personages uit de serie.

sherlock-abominable-bride-martin-freeman-benedict-cumberbatch

Mijn mening:

Als groot fan van de boeken en de films van Sherlock Holmes moest ik deze serie gewoon eens gaan proberen. De eerste aflevering was best druk en je wordt meteen mee genomen in het verhaal van Watson en Holmes. Dit vond ik persoonlijk een beetje jammer want ik miste het dat die 2 gewoon eerst een band met elkaar gingen opbouwen.Wel grappig dat de makers van deze serie sommige stukken uit de boeken en film terug hebben laten komen zoals het adres en de muziek. Verder moet je het denk ik helemaal los van alles zien want deze serie (zoals boven al beschreven) spelt in het heden en heeft Sherlock allemaal technologieën tot zijn beschikking.

Als je de eerste aflevering hebt gezien wil je zeker meer en gaat meteen door met aflevering 2. Hier schrok ik van want een aflevering duurt 1uur en 30 minuten. Jep je leest het goed 90min. Dit is voor mij weer een minpunt want soms is de serie zo druk dat ik snel de concentratie kwijt ben en dan moet ik hem helaas uitzetten. Erg jammer want het is een fantastische serie die ik zeker verder ga kijken alleen dus voor mij op goeie dagen.

4-star

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s