Bookish posts

Book Tag #10

Hallo allemaal!

Deze week gaan we weer een hele nieuwe Book Tag Tuesday doen. Deze keer leek het mij wel leuk om van een tag een soort bekentenis te maken. Daarom doe ik deze week de:


The Book Blogger Confession Tag.


Bij deze tag moet ik 10 vragen zo eerlijk mogelijk beantwoorden. Kan dus zijn dat ik je favoriete serie afkraak, alvast excuses ervoor, maar zo heeft iedereen een andere smaak qua lezen ^^

Zullen we beginnen?


Vraag 1: Welk boek heb je recentelijk niet uitgelezen?

And I Darken (And I Darken Series, #1)Ik ben nu al een tijdje bezig in dit boek en kom er maar niet doorheen. Het verhaal boeit me wel en ik wil hem zeker wel uitlezen maar mijn hoofd staat er niet naar.

Het boek gaat over een broer en een zus die door hun moeder achtergelaten worden bij hun hebzuchtige vader. Hij is uit op macht en doet er alles aan om maar aan de top te blijven, zelfs het verkopen van zijn kinderen aan de sultan.

Klinkt dus heel boeiend, en dat is het ook, maar het verhaal is zo beschrijvend en diepgaand dat ik me er behoorlijk op moet concentreren en dat lukt momenteel even niet. Ik ben momenteel op zoek naar iets luchtigers en makkelijkers en ben dus gestopt met And I Darken.


Vraag 2: Welk boek is jouw Guilty Pleasure?

De rode prinsesIk las dit boek voor het eerst op de basisschool en heb hem uiteindelijk van de school als cadeau gekregen. Ik las hem bijna elke maand wel een keer waardoor het schoolexemplaar aan het eind van mijn laatste schooljaar (in dat leesniveau) bijna uiteen viel.

Ik hou zo van dit boek dat ik het overal mee naar toe nam en het uiteindelijk uit mijn hoofd kende. Nog steeds is dit één van mijn top favoriete boeken en het oude exemplaar bewaar ik veilig en netjes.

Of het onder de guilty pleasures hoort weet ik niet echt, maar mensen kijken me soms wel raar aan als ze mij zien lezen in een kinderboek dat voor basisschool leerlingen bestemd is. Niet dat dat mij wat kan boeien. Het boek word tenminste gelezen en geliefd ^^


Vraag 3: Met welk boek heb je een haat/liefde relatie?

The Selection (The Selection, #1) Heel lang heb ik gewacht met het lezen van The Selection als een serie. Vriendinnen van me bleven de serie keer op keer aanraden maar ik moest er niks van hebben, totdat ik ze als ebook kreeg en niet meer kon weigeren.

Alhoewel ik een behoorlijke (en nogal diepe) haat koester voor America Singer, moet ik toegeven dat de boeken een verslavende werking hebben. Ik had alle 3 de delen binnen 3 dagen uit en kon niet stoppen met lezen.

Toch erger ik me dood aan America en had ik vele momenten tijdens het lezen dat ik mijn haar eruit wilde rukken uit pure frustratie. Er gebeurd vrij weinig in de serie, behalve het gezeur van America en de zoektocht naar Maxon’s ballen maar ik geef toe… De boeken zijn makkelijk te lezen, verslavend om te lezen en heb er stiekem toch wel van genoten.


Vraag 4: Welk boek zou je in de zee willen gooien?

Switched (Trylle #1)Ik krijg er nu al spontaan stuiptrekkingen van in mijn ogen. Ik kocht deze serie in een uitverkoop. Ze schenen volgens het internet echt super goed te zijn, dus wie ben ik dan om het niet te proberen.

Ik had mijn geld beter in de fik kunnen steken, zo erg zijn deze boeken. Ik heb neigingen gehad om het boek te verscheuren en door de plee te spoelen, zo gek werd ik van de hoofdpersoon en haar may or may not be vriendje. Ze is, als het mogelijk is, nog erger dan America Singer en de mannelijke hoofdpersoon is niet veel beter.

Het verhaal maakt daarbij niet veel goed. Er vallen veel gaten, gebeurd vrij weinig, er worden geheimen voor de hoofdpersoon gehouden waarbij verwacht word dat de hoofdpersoon het allang weet en ga zo maar door. Er zit totaal geen opbouw in dit verhaal, geen plot, geen één ding wat mij ervan overtuigde dat het internet gelijk had.

Dus hopla, dit kan de zee in.


Vraag 5: Welk boek is het meeste door jou gelezen?

A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #2)Het boek is nog maar een jaar of twee/drie uit maar ik geloof dat ik hem ondertussen al zo’n honderd keer gelezen heb.

Als ik me down voel ga ik lezen en dit boek is dan de eerste die ik erbij pak. Hetzelfde geld voor wanneer ik in een lees dip of iets dergelijks zit. Dit boek helpt voor alles en is daarom al vaak gelezen. Ik durf zelfs te wedden dat dit het meest gelezen boek op mijn plank is.

Ik heb hem ook in ebook versie op mijn telefoon staan dus dat maakt het extra makkelijk om hem erbij te pakken als ik me verveel, me down voel of even niet kan slapen. Als er wat is dan lees ik ACOMAF en ik voel me bijna meteen weer beter. Ik kan weer lachen om de humor tussen Feyre en Rhys, ik voel me geraakt door de tederheid tussen de twee en heb weer zin om andere dingen te lezen omdat ik me weer herinner hoe leuk lezen wel niet is.


Vraag 6: Welk boek zou je absoluut niet als cadeautje willen ontvangen?

Ik ben niet zo moeilijk met boeken als cadeautje. Alle boeken zijn welkom. Sowieso als het een hardcover editie is. Wat wel moeilijk word is om mij een special edition van één van mijn favo series cadeau te doen. Deze heb ik meestal al. Bovendien heb ik 5 verschillende edities van City of Bones waardoor het nog extra moeilijk word om geen dubbelen cadeau te doen.

Maar in feite ben ik altijd blij met boeken als cadeautje 😀


Vraag 7: Zonder welk boek kan je niet leven?

City of Bones (The Mortal Instruments, #1)Dat is een gelijke strijd tussen ACOMAF en City of Bones, en omdat ik ACOMAF al genoemd heb in deze tag gebruik ik CoB even.

Beide boeken betekenen op emotioneel niveau heel veel voor me. Zonder ACOMAF zou ik heel moeilijk uit een lees dip komen en zonder CoB zou ik nooit echt begonnen zijn met het houden van lezen en zou ik nooit de vrienden hebben ontmoet die ik nu heb.

Dus zonder geen van deze beide boeken kan ik leven. Ik heb ze nodig. Sowieso heb ik de boeken van Cassie Clare en Sarah J Maas nodig. Zij zijn leven. Zonder hun schrijfkunsten zouden mijn planken griezelig leeg zijn en mijn ziel zo zwart als koffie….. niet dat er nu een regenboog inzit ofzo maar een leven zonder Rhys of Chaol… of Jace en Will…. of Lorcan !!  NOPE.


Vraag 8: Van welk boek werd je boos?

Empire of Storms (Throne of Glass, #5)Als ik in het begin van een serie een favoriet karakter heb gevonden en gekozen, dan blijft het arme schaap mijn baby tot de allerlaatste bladzijde.

Mijn pech bij Throne of Glass was dat ik, tot over mijn oren, verliefd werd op Chaol Westfall. Hij is een ontzettende stijve hark maar hij is mijn baby en ik zal altijd van hem houden. Hoe klootviolerig hij zich ook kan gedragen.

Beeld je dan in hoe boos ik was om erachter te komen dat het nieuwe deel, waar ik dus een jaar lang (en langer) op moest wachten, geen greintje Chaol Westfall had…. Elk hoofdstuk dieper in het boek maakte me bozer en bozer want geen enkel hoofdstuk keerde zich naar Chaol zijn POV terwijl ik stierf van anticipatie. Ik vond het boek wel echt super goed en kreeg geen genoeg van alle andere karakters maar mijn baby was verdwenen tussen de regels van het boek.

Ik huilde van geluk toen we hoorden dat Chaol zijn eigen novella kreeg die uiteindelijk een heel boek bleek te zijn ^^ Ik was de gelukkigste fangirl ever.


Vraag 9: Van welk boek moest je het hardste huilen?

Clockwork Princess (The Infernal Devices, #3)Heb je ooit zo hard gehuild om een boek dat de regels niet meer leesbaar waren? Dat je ogen opzwollen en je geen adem meer kreeg? Dat je neus verstopt raakte terwijl de kraan wagenwijd openstond en er dozen tissues aan te pas moesten komen om toch een beetje fatsoenlijk te blijven?

Dat was ik tijdens Clockwork Princess. Ik was er gewoon ziek van, zo erg moest ik huilen.

Tot vandaag de dag heb ik de serie niet één keer kunnen herlezen vanwege de heftige emoties aan het einde van deel 3, en elke referentie naar The Infernal Devices in Cassie haar andere boeken brengen tranen omhoog.

Ik huil heel snel als het gaat om boeken maar zo erg als bij CP2 heb ik nog nooit gehuild, behalve Illuminae dan. Die kwam heel dichtbij de eerste plek maar staat nog op nummer twee in die top tien xD.


Vraag 10: Welke cover vind je het allerstomst?

Obsidian (Lux, #1)

Moet ik er nog wat van zeggen … :p


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s