Bookish posts

Book Tag #11

Hoi Lieverds allemaal,

omdat Lili op dit moment vanwege prive omstandigheden niet kan bloggen spring ik er even bij voor de Booktag Tuesday. Vergeef me als ik het niet zo kan als Lili …hahahaa …ik ben hier echt niet goed in maar alsnog leek het me leuk om dit weer eens een keer te doen. Dus daar gaan we dan.


Why I’am a reader

Tag


Vraag 1: Kies 1 woord wat je het beste beschrijft (als lezer)

chaotisch


Vraag 2: Wat is het allereerste boek waar je verliefd op bent geworden?

image

Kan jij het raden? Het is de boeken serie Zwaar verliefd van Chantal van Gastel. Man wat was (en ben nog steeds) ik hier verliefd op. Dit waren ook mijn eerste boeken die ik in het Nederlands heb gelezen. Wat natuurlijk nu voor mij helemaal geweldig is is dat eind van de zomer het eerste deel op het witte doek verschijnt. Zwaar verliefd is verfilmd worden en kunnen we binnenkort in de bios zien.


Vraag 3: Hardcover of Paperback?

Uggg.. wat een moeilijke vraag. Ik vind beide eigenlijk heel erg fijn. Hardcover als het boek meer dan 300 pagnia’s heeft want dan leest het wat gemakkelijker zonder dat de rug van het boek meteen naar de klote gaat en Paperback omdat het lekker in de hand ligt en niet zo duur is…hahaha


Vraag 4:  Hoe heeft het lezen je leven beïnvloed?

Oh boy…hier moet ik heel goed over nadenken. Eigenlijk heeft het lezen nu mijn gehele leven beinvloed. Vroeger had ik eigenlijk geen hobby, ik keek veel TV en vloog van hot naar her. Toen ik dan overspannen werd moest ik verplicht rust houden maar waren mijn hersenen nog behoorlijk druk. Dus ben ik begonnen te lezen en zo kwam mijn geest en lichaam weer tot rust. Toen maakte ik een Bookstagram account aan en schreef daar toen kleine korte recensies. Dit was niet genoeg en toen ben ik mijn eigen blog begonnen. Vanaf daar is lezen niet alleen mijn hobby geworden maar gewoon een lifestyle. Ik lees om rust te krijgen en eens uit de realiteit te vluchten. Ik blog omdat ik het geweldig vind en omdat ik zo een ritme heb. Ik heb door het lezen heel wat lieve mensen leren kennen die nu mijn vrienden zijn en die ik graag vaak zie (niet alleen op boeken evenementen). Ik heb door het lezen mijn eigen webshop geopend waar ik dingen verkoop die ik zelf gemaakt heb zoals boekenlinten en kaarsen. Dus ja mijn gehele leven draait nu op dit moment alleen maar om boeken …hahaha.


Vraag 5: Welk boek lees je om uit een ‘reading slump’ te komen?

Hahaha, geen een! Gek ik weet maar ik heb geen speciaal boek om uit een reading slump te komen. Ik pak verschilende boeken op, begin erin en die die ik uitlees is het boek wat me weer aan het lezen heeft gebracht. Sommige mensen hebben dan een bepaald boek maar ik heb dit dus niet.


Vraag 6: Wie zorgde ervoor dat je een lezer werd?

Ha die is simpel: mijn lief schoonzussie. Ze had vroeger ook Feelgood boeken gelezen en ik had van haar dus Zwaar Verliefd uitgeleend om het te lezen. Meteen erna heb ik de gehele serie maar zelf gekocht. Toen kwam Fijftig Tinten serie en toen werd ik echt een lezer. Jammer dat mijn schoonzussie is gestopt met lezen want vond het super om met haar over boeken te praten. Gelukkig is ze nu net zo een TV-serie en film gek als ik. Dus we hebben sowieso nog heel wat dingen over die we kunnen praten.

24313169_1573576479375869_5790327089297736099_o


Vraag 7: Beschrijf je ‘dream reading lounge’

Ohh die is makkelijk want die heb ik al. Het is mijn eigen boekenkamer ❤ want ik deze is nu eindelijk klaar en ik hou van elk hoek. Tegenover mijn boekenkast staat dus een lekkere bank waar je heerlijk op kan liggen. Wat is er beter dan vanaf je leesplek al je boeken te kunnen zien?

no_image


Vraag 8: Welk boek veranderde jou kijk op de wereld?

Die is ook heel erg makkelijk:

Dingen die we zeker weten van Jessi Kirby. Dit boek heeft echt mijn kijk op de wereld veranderd. Of laat ik zeggen op de mens zelf. Ik was toen der tijd al donor voor mijn organen maar vond ik het toch altijd eng om ook mijn hart te doneren. Nadat ik dit boek heb uitgelezen was het eerste wat ik deed op de donor pagina gaan en ook een vinkje achter ‘Hart”te zetten. Dit boek heeft me laten zien hoe belangrijk het is om ook je hart aan iemand te geven die er nog een leven heeft. Een mens die nog mag leven en die er nog van kan genieten. Dit was voor mij erg belangrijk dus de antwoord is dus “Dingen die we zeker weten” van Jessi Kirby

Dingen die we zeker weten

`Ik weet niet wat Trent ervan zou zeggen als hij het op een of andere manier kon zien. Ik hoop dat hij het zou begrijpen. Heel lang was ik degene die zijn hart had. Ik moet gewoon zien waar het nu is.’

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – één keer maar, houdt ze zich voor…


 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Book Tag #11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s