Recensies

Daughter of the Siren Queen

Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King, #2)Alosa’s mission is finally complete. Not only has she recovered all three pieces of the map to a legendary hidden treasure, but the pirates who originally took her captive are now prisoners on her ship. Still unfairly attractive and unexpectedly loyal, first mate Riden is a constant distraction, but now he’s under her orders. And she takes great comfort in knowing that the villainous Vordan will soon be facing her father’s justice.

When Vordan exposes a secret her father has kept for years, Alosa and her crew find themselves in a deadly race with the feared Pirate King. Despite the danger, Alosa knows they will recover the treasure first . . . after all, she is the daughter of the Siren Queen.


Nadat ik verliefd werd op het eerste deel moest ik natuurlijk het tweede deel ook hebben ^^ Tricia Levenseller is namelijk een genie wanneer het aankomt op piraterij en YA. De combi tussen beide werelden is zodanig goed gelukt dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Het is daarom ook super jammer dat dit maar een tweedelige serie is.

“Your enchantments last long after your song fades.”

In het eerste deel maken we al kennis met Alosa. Zij is één van de Piraten Koning’s dochters en om één of andere reden is zij zijn prinses, en gebruikt hij haar voor allerlei geheime missies. Hij vertrouwt haar niet volledig maar wel veel meer dan zijn adviseurs en sterkste kapiteins.

In Daughter of the Siren Queen begint Alosa echter te leren waarom haar vader juist haar uitgekozen heeft als erfgenaam. Ze begint te snappen waarom ze zo belangrijk voor hem is en maakt zich uit de voeten wanneer ze zijn grootste geheim ontdekt.

“Riden!” I shout, remembering something. He looks up again. “Go below and shave. You look haggard.”…“Haggard?” Niridia asks. She’s at the helm. Kearan, it would seem, hasn’t arrived yet. I join her. “That man is handsome as hell.”

Opnieuw werkt Alosa zich in allerlei krappe situaties met hilarische maar ook spannende uitkomsten. Ze is ervan overtuigt dat ze de Koning voor kan zijn naar de beruchte schat en het land van de Sirenen maar alles zit haar tegen. Na een aanval van haar vader’s vloot zit haar schip vol met gaten en haar crew wordt steeds uitgedund. Moet ze zich dan toch toegeven aan haar Siren kant en het monster de vrije loop geven?

“I braved the ocean for you. Will you brave land for your queen?”

Ik blijf het zeggen. Deze serie is fantastisch! Echt een aanrader voor iedereen die van leuke, makkelijke en humoristische boeken houd met een vleugje spanning erin. De hoofdpersonen zijn leuk en goed beschreven, het verhaal zit goed in elkaar en er zitten zulke leuke plot twisten in. Het is gewoon een super boek. Meestal twijfel ik over een tweedelige serie omdat er zoveel meer uitgehaald kan worden (en dat heb ik nu ook wel) maar het eindigt ook heel goed. Zonder dat er echt gaten vallen of dat er dingen gehaast worden. Ik had natuurlijk gehoopt op nog een deel maar dat is meer omdat ik geen genoeg van de karakters krijg dan dat het verhaal ook nog een boek nodig had om uitgewerkt te worden.

Ik hou zo van deze serie ❤


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s