Bookish posts

Juli boeken waar wij naar uitkijken.

De maand juni is bijna afgelopen en we gaan als een speer naar de maand juli. Ook in deze maand verschijnen weer allemaal geweldige boeken van verschillende uitgevers. Omdat er een paar bij zitten waar we heel erg naar uitkijken hebben we hier een overzicht van gemaakt. Misschien staat er ook iets voor jou tussen en kan je de boeken alvast pre-ordern.


Neverworld Wake- Marisha Pessl

downloadBeatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit waren ze een hechte groep en heel populair op school, tot de onverwachte dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te weten te komen over de dood van Jim. Ze vermoedt dat de anderen meer weten dan ze beweren.
In de loop van de avond merkt ze dat alles zo is veranderd tussen hen, dat ze de hoop opgeeft nog ergens achter te kunnen komen. Ze denkt dat dit de laatste keer is dat ze hen ziet en dat ze nooit zal weten wat er met Jim gebeurd is.
Dan wordt het ochtend. Het stormt hard, en er klopt een mysterieuze man aan. Hij vertelt heel nonchalant iets wat niet waar kan zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen kan worden opgelost als ze een gruwelijke beslissing nemen. Het is voor Beatrice de laatste kans om achter de waarheid te komen en haar enige kans om te kunnen overleven. En zo begint de Neverworld Wake.

 • Verschijnt in juli 2018
 • GenreYoung Adult
 • Aantal pagina’s256
 • Uitgeverij Q
 • ISBN9789021405278

Oh wow… als je deze flaptekst leest wordt je toch gewoon super nieuwsgierig of niet? Ikke wel en dat is ook precies de reden dat ik hier heel erg naar uitkijk. Dit boek lijkt me super spannend, mysterieus en duister. Perfect voor mij. Ik hou van verhalen waar je moet nadenken of puzzelen dus kom maar op met dit boek. (Bibi)

Royals – Rachel Hawkins

9200000090845377Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

 • Verschijnt in juli 2018
 • Genre Young Adult , Kind & Jeugd
 • Aantal pagina’s 272
 • Uitgeverij Van Goor
 • ISBN9789000363711 , 9789000363728

Ach ja waarom ook niet. Ik denk dat dit een heerlijk ‘weg lees boek’ is. Lekker verstand op nul en ROYALS lezen. Het herinnerd mij aan een film die ik vroeger heb gezien maar kan even niet meer op de naam komen & nee ik bedoel niet The Princess Diaries. Ik denk dat dit boek een heerlijk tussendoortje kan zijn en wil ook deze zeker in de kast hebben staan. (Bibi)

Koninginnen- Kendare Blake

9200000091698601Drie zusjes
Eén troon…
Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

 • Verschijnt in juli 2018
 • Genre Young Adult
 • Aantal pagina’s 352
 • Uitgeverij HarperCollins Young Adult
 • ISBN9789402701692 , 9789402755978

Ohhhhhh, kik dit cover dan. Zo mooi. Hier heb ik al heel erg lang op gewacht. De Nederlandse vertaling van “Three Dark Crowns”van Kendare Blake. Ik heb al zo veel goeie dingen over dit boek gehoord dat dit zeker een must read voor me is. Wel moet ik zeggen dat ik dit boek al in het Duits in de kast heb staan maar ik kwam er gewoon echt niet doorheen. Misschien lag het aan de vertaling en kom ik beter in het verhaal met de NL versie. (Bibi)


Heart of Thorns – Bree Barton

Heart of Thorns (Heart of Thorns, #1)In the ancient river kingdom, touch is a battlefield, bodies the instruments of war. Seventeen-year-old Mia Rose has pledged her life to hunting Gwyrach: women who can manipulate flesh, bones, breath, and blood.

Not women. Demons. The same demons who killed her mother without a single scratch.

But when Mia’s father suddenly announces her marriage to the prince, she is forced to trade in her knives and trousers for a sumptuous silk gown. Only after the wedding goes disastrously wrong does she discover she has dark, forbidden magic—the very magic she has sworn to destroy.

 • Verschijnt op 31 juli 2018
 • Young Adult Fantasy
 • 464 pagina’s (ebook versie)

Ik wil dit boek al zo lang, zo graag lezen. Alleen de samenvatting klinkt al super goed en de auteur volgt me sinds een paar maanden geleden op instagram. Ik heb dit boek momenteel dus ook in de pre-order staan ❤ (Lili)

The Darkest Legacy – Alexandra Bracken

The Darkest Legacy (The Darkest Minds, #4)

Five years after the destruction of the so-called rehabilitation camps that imprisoned her and countless other Psi kids, seventeen-year-old Suzume “Zu” Kimura has assumed the role of spokesperson for the interim government, fighting for the rights of Psi kids against a growing tide of misinformation and prejudice. But when she is accused of committing a horrifying act, she is forced to go on the run once more in order to stay alive.

Determined to clear her name, Zu finds herself in an uncomfortable alliance with Roman and Priyanka, two mysterious Psi who could either help her prove her innocence or betray her before she gets the chance. But as they travel in search of safety and answers, and Zu grows closer to the people she knows she shouldn’t trust, they uncover even darker things roiling beneath the veneer of the country’s recovery. With her future-and the future of all Psi-on the line, Zu must use her powerful voice to fight back against forces that seek to drive the Psi into the shadows and save the friends who were once her protectors.

 • Verschijnt op 31 juli 2018
 • Young Adult Dystopian
 • 496 pagina’s (hardcover edition)

Dit is een vervolg op de originele trilogie van Alexandra Bracken The Darkest Minds. Die trilogie had ik binnen no-time uit en behoort tot één van mijn favo series. Daarom moet en zal ik dit deel ook hebben en lezen. Nu ik weet dat het boek over Zu gaat hoop ik dat we haar verhaal wat beter leren kennen. Ik heb de novella over haar tijd tussen boek 2 en 3 in nooit gelezen. Wellicht dat ik dat nog even doe voor dit boek uitkomt. (Lili)

Grace and Fury – Tracy Banghart

Grace and FuryIn a world where women have no rights, sisters Serina and Nomi Tessaro face two very different fates: one in the palace, the other in prison.

Serina has been groomed her whole life to become a Grace–someone to stand by the heir to the throne as a shining, subjugated example of the perfect woman. But when her headstrong and rebellious younger sister, Nomi, catches the heir’s eye, it’s Serina who takes the fall for the dangerous secret that Nomi has been hiding.

Now trapped in a life she never wanted, Nomi has only one way to save Serina: surrender to her role as a Grace until she can use her position to release her sister. This is easier said than done. A traitor walks the halls of the palace, and deception lurks in every corner. But Serina is running out of time, imprisoned on an island where she must fight to the death to survive and one wrong move could cost her everything.

 • Verschijnt op 31 juli 2018
 • Young Adult Fantasy
 • 360 pagina’s (hardcover edition)

Ik kwam dit boek tegen tussen de aanraders op GoodReads en, na het lezen van de samenvatting, wil ik het absoluut lezen. Het doet me een beetje denken aan Three Dark Crowns en dat boek word me aan alle kanten aangeraden (De NL vertaling staat tussen Bibi’s lijst hierboven) dus dit boek wil ik ook aan mijn collectie toevoegen. Het lijkt me een onwijs gaaf verhaal met de actie en spanning waar ik van hou maar dan met een vrouwelijk tintje.

Kiss of the Royal – Lindsey Duga

Kiss of the RoyalIn the war against the Forces of Darkness, the Royals are losing. Princess Ivy is determined to end this centuries-long conflict once and for all, so her new battle partner must succeed where the others failed. Prince Zach’s unparalleled skill with a sword, enhanced by Ivy’s magic Kiss, should make them an unstoppable pair—but try convincing Zach of that.

Prince Zach has spent his life preparing for battle, but he would rather be branded a heretic than use his lips as nothing more than a way to transfer magic. A kiss is a symbol of love, and love is the most powerful weapon they have—but try convincing Ivy of that.

With the fate of their world on the line, the battlefield has become a testing ground, and only one of them can be right. Falling for each other wasn’t part of the plan—but try convincing their hearts of that.

 • Verschijnt op 3 juli 2018
 • Young Adult Fantasy / Romance
 • 400 pagina’s (ebook editie)

Ook deze stond tussen de aanraders op mijn GoodReads en de cover in combi met de achterkant grijpen toch mijn aandacht. Na het lezen van een paar reviews wist ik het zeker. Dit boek behoort tot mijn instant buys voor juli. (Lili)


Dat was het dan, onze lijst van boeken die we in juli willen kopen en of lezen.
Zit er wat voor jullie tussen?

Liefs,
Bibi & Lili

FireFly_logo_DEF-02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s