Bookish posts

Bibi’s Bookhaul June

Ach ja de manden vliegen voorbij en het is weer tijd voor de maandelijkse bookhaul van me. Ook deze maand heb ik rustig aan gedaan met boeken kopen wat best scheelt op me bankrekening, hahaha maar ook kwam het doordat ik een mega reading slump heb gehad en  amper gelezen heb. Meest heb ik dan ook geen behoefte om nieuwe boeken te kopen. Ik heb maar liefs 3 boeken gekocht: ‘Iskari’, ‘The Cruel Prince’ en ‘Eeuwige leven’. ‘Dit is allemaal waar’ en ‘Elke dag dichter bij de sterren’ zijn recensie boeken en ‘In de voorste linie’ heb ik gekregen van boekenwinkel De Toverlantaarn.  Ben je benieuwd naar een of meer boeken? Je leest hieronder waar de boeken over gaan:


Iskari – Kristen Ciccarelli

IMG_0905.jpg

17759943_1262980387131176_4722850638716301789_n

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.


Der Prinz der Elfen (Cruel Prince)- Holly Black

der prinz der elfen

Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever.
And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe.
Jude was seven years old when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the treacherous High Court of Faerie. Ten years later, Jude wants nothing more than to belong there, despite her mortality. But many of the fey despise humans. Especially Prince Cardan, the youngest and wickedest son of the High King.
To win a place at the Court, she must defy him–and face the consequences.
In doing so, she becomes embroiled in palace intrigues and deceptions, discovering her own capacity for bloodshed. But as civil war threatens to drown the Courts of Faerie in violence, Jude will need to risk her life in a dangerous alliance to save her sisters, and Faerie itself.


In  de voorste linie -Michael Grant

34880133_1760832977316884_2264214566978191360_o

Vriendschap in tijden van oorlog
Verenigde Staten, 1942. Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het leger. Rio doet het voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om haar droom – arts worden – uit te laten komen, en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden.
Geen van drieën had verwacht om ook echt aan het front terecht te komen, maar dat gebeurt toch, en plotseling bevinden ze zich midden in de waanzin van de oorlog. In de hitte van de Tunesische woestijn ontdekken ze wat dorst en doodsangst is, maar ook wat échte vriendschap waard is…


Eeuwige Leven – Gena Showalter

34788665_1760848587315323_8875613680268476416_n.jpg

Everlife
Je eerste leven is nog maar het begin… Na je dood kies je voor Myriad of Troika, twee rijken die in eeuwige strijd met elkaar verwikkeld zijn.
Deel 3
De oorlog tussen Troika en Myriad is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad letterlijk steeds dichterbij komt?


Dit is allemaal waar– Lygia Day Peñaflor (recensie exemplaar)

35886955_1779611918772323_1407243594992975872_n

Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen… Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen?

Dit boek bestaat uit interviews en dagboekfragmenten van de betrokken tieners. De een haat auteur Fatima, de ander is nog steeds fan, weer een ander zwijgt in alle talen. Dwars daardoorheen lees je fragmenten uit de geruchtmakende roman die Fatima over hen geschreven heeft. Waar ligt de grens tussen feit en fictie, tussen misbruik en inspiratie? Heeft Fatima iets verschrikkelijks gedaan of juist iets heel moois? Lees en oordeel zelf.


Elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling (recensie exemplaar)

35924259_1779612078772307_6979555777098809344_o

Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.
Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s