Recensies

Iskari – Kristen Ciccarelli

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

4 Bibi Hearts

 

Bookcover:

9200000077204054

Ohhhh wat is dit een mooi cover zeg. Zoals je kan zien heb ik voor de Duitse versie van dit boek gekozen want om eerlijk te zijn vond ik de Nederlandse helemaal niks. Ik mocht de illustratie echt totaal niet. Eigenlijk wou ik dit boek helemaal niet kopen en lezen maar omdat de meeste dames van de ABC leesclub op dit boek hadden gestemd gaaf ik het wel eens kans. Toen deze prachtige hardcover binnen kwam was ik meteen helemaal verliefd. De kaft is heerlijk in het zwart/grijs/ wit gehouden met een paar kleine gouden elementen erin en de naam ISKARI is ook in het goud gedrukt. Heerlijk dit. Ik zeg het al vaker bij super mooie covers maar dit is zeker een pareltje  die in je kast mag gezien worden.

Verhaal:

In dit verhaal maak je kennis met Asha. Asha is een 18 jaar oud meisje die in Firgaard leeft en draken dood. Draken werden vroeger als heilig en geliefd beschouwd maar nu is alles anders en worden ze gevreesd . De oude verhalen lokken ze aan, de draken worden erdoor machtig maar de oude verhalen zijn verboden. Niemand mag ze nog vertellen want de mensen hebben zich tegen de Oude gekeerd. De machtigste draak van allen (Kozu) keerde zich toen tegen de mensen en vernietigde de stad in een zee uit vlammen.

Asha is de dochter van de Drakenkoning en moet boeten voor iets wat ze 8 jaar geleden heeft gedaan. Ze is getekend met littekens en brandwonden die van haar gezicht over het gehele lichaam lopen. Door haar verleden  wordt ze door iedereen Iskari genoemd en gevreesd. Mensen mogen haar niet aankijken of aanraken. Ze gaat regelmatig op jacht maar wat niemand weet is dat Asha stiekem de oude verhalen verteld om de draken naar zich toe te lokken maar waarom zijn deze verhalen eigenlijk verboden? Hoezo worden draken nu gevreesd waar ze toch vroeger bondgenoten voor het koninkrijk waren?

Red Asha het om haar opdracht te vervullen die ze heeft gekregen van haar vader en zo uit het verbond van een gerangeerd huwelijk te komen? Want ze is door haar vader uitgehuwelijkt aan de commandant (Jarek) van het leger van Frigaard. Hij is zeker geen lieverd maar een echte tiran. Asha heeft een enorm hekel aan hem en doet alles om uit die verbond te komen. Dood Kozu en je hoeft de commandant niet meer te trouwen. Dit is wat de Drakenkoning haar opdroeg.  Gaat ze de uitdaging aan om de ergste draak die er is te doden en die verantwoordelijk schijnt te zijn voor haar littekens op haar gehele lichaam?

Personages:

iskari-poster-big.pngZoals je boven al las is Asha (Iskari) dus een kickass personage. Ik vond haar meteen vanaf het begin super leuk. Ze is slim en niet op haar mond gevallen. Ze weet wat ze wil. Alleen kreeg ik het gevoel dat ze zich soms behoorlijk naar beneden haalde in het verhaal. Ze heeft natuurlijk op haar gehele lichaam allemaal brandwonden en littekens die ze zelf verschrikkelijk vind. Hierdoor vind Asha zichzelf lelijk en minder waard. Dit is bullshit want ze is een mega gaaf personage. Waarbij ik me wel kan voorstellen dat je vaak raar wordt aangekeken en dat je het gevoel dan wel krijgt  lelijk te zijn.

Asha is ook uitgehuwelijkt aan Jarek de commandant van het koninklijke legeer. Jeetje serieus wat een klootzak. Wow ik begreep amper dat Asha steeds zo rustig kon blijven bij hem. Ik had hem al vanaf het begin vermoord denk ik. Hij haalde echt elke keer weer het bloed onder mijn nagels vandaan en met al zijn kut streken  wou ik hem alleen meer laten leiden.

Meteen in het begin van het boek maak je ook kennis met Torwin de slaaf van Jarek. Torwin is een Skral. Vanaf het begin was Torwin mijn schatje. Ik vond hem echt geweldig en stoer en was er meteen verliefd op. Jammer dat in het boek weinig werd beschreven wat het uiterlijk betreft. Hij had alleen krullig haar en sproeten maar meer kwam je niet te weten.

Conclusie:

Wat een gaaf boek zeg. Ik heb hier heerlijk van genoten. De spanning in dit boek blijft de gehele tijd aanwezig en er is amper tijd om even op adem te komen. Asha vliegt van hot naar her en beleeft echt mega veel dingen. Ik had nooit verwacht dat dit boek me zo zou pakken. Ik stribbelde er heel lang tegen om erin te beginnen maar nu ben ik toch echt blij dat ik dit heb gedaan en kan niet wachten op deel 2 van deze serie. Wel verdiende dikke 4 Bibi Hearts voor Iskari.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s