Bookish posts·Geen categorie

Lili’s favo films

Heey allemaal,

Ik heb een zware periode achter de rug. Het is een combinatie geweest van veel werken, lange dagen en een sterfgeval in mijn familie die verwacht maar toch plots gebeurde. Gelukkig heeft Bibi een paar dingen op zich genomen afgelopen weken en ben ik nu weer terug met een paar blog berichten en natuurlijk de Book Tag.

Om met wat leuks te beginnen wil ik jullie laten zien wat mijn meest geliefde films zijn. In andere woorden, welke films heb ik grijs gedraaid, ken ik uit mijn hoofd (letterlijk woord voor woord) en heb ik thuis in de kast staan als videoband, dvd en heb ik als USB bestand gekocht via Apple, KPN demand of Youtube.

Kijk je mee?


Titanic – 1997

Deze film heb ik zowel op video band als op dvd helemaal grijs gedraaid. Mijn vader werd helemaal gek van mij toen hij ontdekte dat ik degene was die ervoor gezorgd had dat de videoband grijs/wit beeld gaf i.p.v kleurenbeeld. Ik heb hem toen de speciale editie op dvd cadeau gedaan en deze later ook voor mezelf gekocht.

Deze film kan ik zo vaak als ik wil kijken en hij verveelt nooit. Kan nog steeds janken als een klein kind wanneer Jack naar de bodem zinkt en Kate op het fluitje blaast. Vind het zo zielig en sta altijd nog te schreeuwen dat Jack wel op de deur past, dat Kate gewoon op moet schuiven en nog kan de film niet mooier eindigen. Het verhaal, de manier waarop het gefilmd is en alles maakt deze film tot één van mijn favoriete verhalen.


Lord of the Rings – 2001 / 2003

Ik was echt obsessed met deze trilogie. Ik weet nog heel goed dat ik, als klein meisje, mee mocht kijken naar The Fellowship of the Ring naast mijn vader op de bank en opslag verliefd was op de wereld van Tolkien. Ik zat helemaal in het verhaal en zeurde vervolgens bij mijn vader altijd om een film avond zodra deel 2 en 3 uitkwamen op dvd.

Nu heb ik ze alle drie als extended versie en kan elke film woord voor woord meespreken. Echt super slecht als ik met vrienden de films aan het kijken ben en zachtjes het script mee fluister xD


Pirates of the Caribbean – 2003 / 2017

Via een goede vriendin van me kwam ik bij deze filmreeks terecht en ik hou oprecht van deze films. Johnny Depp als Jack Sparrow is, wat mij betreft, het beste Disney karakter dat ooit met echte mensen is verfilmd. De films zijn ook echt fantastisch door een leuke cast, een goed verhaal en een sprookjesachtig tintje.

Ik geef toe dat ik na de originele trilogie wel een beetje teleurgesteld was met deel 4 maar Sam Claflin maakt een hoop goed :p Bovendien vind ik deel 5 weer steengoed ❤


August Rush – 2007

Één van de eerste muziek films die ik keek was August Rush en het is één van de mooiste films die ik gezien heb. De muziek, het verhaal, de karakters…. alles past gewoon en kleine Charlie is gewoon onwijs schattig om naar te kijken. Bovendien was Jonathan Rhys Meyers toen één van mijn favo acteurs dus ik moest deze film kijken.

Ik heb hem nu al zo’n 1000 x gezien en raak nog steeds ontroerd door het verhaal en alle muziek. Heb zelfs de soundtrack in mijn afspeellijst staan voor wanneer ik aan het schrijven ben.


Star Wars – 1977 / 2017

Ik ben nog vrij nieuw in de wereld van Star Wars maar ben al helemaal into the hype. Ik snap de hype ook. Natuurlijk ben ik nog lang niet op het punt waar de meeste die-hard fans zitten maar ik begrijp echt waarom er mensen zijn die een levensgrote Yoda tattoo hebben of iets dergelijks. Ik kan de films ook wel honderden keren bekijken en nog steeds helemaal enthousiast worden van Darth Vader, alle jedi’s en de Stormtroopers.

Behalve de eerste 3 films dan. En dan bedoel ik deel 1, 2 en 3. Ik heb de films gekeken op tijd van uitgave waardoor de eerste 3 delen (het verhaal van Anakin) mij zwaar tegenvielen. Die films zijn zo over-the-top aangekleed met allerlei fancy CGI spullen waardoor het bijna twee aparte film series worden in twee verschillende werelden. Het klopt niet en het past niet. Daarom heb ik die films maar 1 keer bekeken en de rest wel vaker. Sowieso deel 7 en 8 omdat ik Rey super gaaf vind (en Kylo natuurlijk.. *zwijmel*).


The Dark Knight – 2008

Ik ben helemaal niet zo van de superhelden films (ik ben zowat de enige geloof ik) maar deel twee in de Christopher Nolan Batman films vind ik toch echt een ongelofelijk goede film. Sowieso omdat Heath Ledger gewoon super gaaf is als Joker maar ook omdat de film zelf super spannend is en gewoon goed in elkaar zit. Ik krijg nog steeds de kriebels als ik hem kijk.


The Land Before Time – 1988

Voor iedereen die vroeger getraumatiseerd was door Bambi of The Lion King.. pas op voor The Land Before Time. Ik was als klein meisje echt getraumatiseerd door deze film… Je raad het vast al door de vergelijking die ik er in gooi maar Platvoet’s moeder komt te overlijden in deze film en het vernietigde mijn ziel en onschuldige blik op de wereld. Helaas horen dit soort dingen bij het leven en ik weet me geen mooiere manier in te beelden om te leren dat de dood een deel van ons is.

Toch jank ik nog als een hysterisch paard wanneer ik deze film kijk en op dat punt beland. Krijg er spontaan buikpijn van zo’n erg trauma heb ik xD


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s