Geen categorie

Aziatische drama’s

Voor mijn allereerste “verzameling” blogbericht wil ik meteen beginnen met iets waar ik vroeger helemaal gek van was (en nog steeds wel) en altijd voor gek voor werd verklaard. Mijn hobby ging zelfs zo ver dat ik DVD boxen kocht van 100 euro en mijn laptop installeerde met een programma dat dvd’s uit andere werelddelen deed afspelen….

In de tijd dat het nog mogelijk was om Engelse ondertiteling te krijgen keek ik namelijk vet veel Aziatische drama’s. Wellicht heb je er ooit eens van gehoord en misschien ook niet maar ik heb zo’n 200 uur van mijn leven gespendeerd aan het kijken van Japanse, Taiwanse en Koreaanse drama’s. En als ik een drama echt heel goed vond wilde ik hem perse op dvd hebben.

20180624_195516.jpg

Al met al staan hier zo’n 10 drama’s en 8 films. Ook staat er een concert DVD van een Japanse band waar ik helemaal gek van was (Arashi). Natuurlijk ontbreken er nog drama’s omdat ze gewoonweg (nog steeds) te duur zijn om te kopen en als je bedenkt dat de meeste van deze boxsets al rond de 100 euro zitten zijn de ontbrekende boxsets dus echt veel te duur.

Mijn favoriete boxset is de dikke donkere links in het plaatje bovenin. Het is de dvd box van de Koreaanse drama You’re Beautiful. Het was toen één van de eerste koreaanse drama’s die ik keek en ik vond hem door dit nummertje op Youtube:

Ik had dat liedje meteen de hele dag door op repeat en toen we verder gingen kijken naar wie de zanger was ontdekten we de drama. De serie bestaat uit 16 afleveringen van ongeveer een uur en gaat over een meisje dat zich moet vermommen als haar tweelingbroer zodat hij, tijdens dat hij plastische chirurgie ondergaat in de States, lid kan worden van een populaire Koreaanse popgroep.

Het is echt te hilarisch voor woorden XD

20180624_195544

Op deze dvd’s zit een Engelse ondertiteling (ook Chinees, Koreaans en Japans) en het bevat allerlei soorten extra’s zoals interviews, behind the scenes, muziek video’s en een set tour. Deze zijn dan helaas niet ondertiteld maar ach, ze staan wel op Youtube. Daarnaast heeft het de handtekeningen van alle hoofdkarakters en heeft het een goede beeldkwaliteit ^^

De tweede dikke boxset (die roze op de eerste afbeelding) is het complete eerste seizoen van mijn favoriete Japanse drama. Deze heet Hana Yori Dango wat in het Engels: Boys Over Flowers heet. Ik heb de titel altijd apart gevonden maar het gaat over een meid die uit een arm gezin op een rijkelui school terecht komt. Die school wordt geregeerd door de vier rijkste jongens uit Japan en als je hun dwarsboomt dan keert de hele school zich tegen je. Dit gebeurd ook met Tsukusi, maar tijdens alle pesterijen en haat acties wordt de leider van F4 verliefd op haar en zet hij haar wereld op z’n kop.

20180624_195758

Deze drama is zo razend populair in Azië dat hij inmiddels in wel drie talen is verfilmt. Taiwan heeft Meteor Garden, Japan heeft deze versie en Korea heeft Boys Over Flowers en alle 3 zijn onwijs goed. Deze drama is afgeleid van een populaire shojo manga die ik deels ook op de plank heb staan. Helaas zijn de boekjes out-of-print en dus niet te betalen als je een deel wil kopen. Zodoende heb ik dus een paar delen niet…. *huilt*

Mijn favoriete Taiwanse drama staat er ook tussen. Deze heet Why Why Love en gaat over een meisje wiens vader overleden is en zijn familie heeft achtergelaten met een hoop schulden. Om deze schulden af te kunnen betalen werkt Jan Di zich tot haar uiterste en komt zo terecht op een fancy-fair waarbij ze tickets verkoopt waarop klusjes voor haar en een vriendin van haar staan. Op die manier ontmoet ze de twee erfgenamen van het winkelcentrum waar de fair gehouden wordt en raakt ze verstrikt in hun levens.

20180624_195917

Oke…. de meeste van deze drama’s zijn uber romantisch en vergelijkbaar met GTST maar dan beter uitgewerkt en betere muziek (en acteurs… oeps) maar ze zijn super verslavend ^^

Nog een mooi exemplaar is mijn DVD box van The Princess Man ❤ Dit is een Koreaanse drama die zich afspeelt in het oude Korea, tijdens de Joseon dynasty. In de periode waarin ik veel Koreaanse drama’s keek, keek ik veel Joseon dynasty gebaseerde drama’s. Ik vond niet alleen de kleding heel mooi (zoals de hangbok en alle haarstukken) maar ook de uitdrukkingen en cultuur. Één van de laatste periode drama’s die ik zag was The Princess Man en tot de dag van vandaag vind ik het een onwijs mooie drama.

20180624_195853.jpg

De laatste boxset die ik jullie laat zien is nog een favoriet van mij. Het is de Taiwanse drama van ToGetHer. Bijna alle Taiwanse drama’s die ik gezien heb zijn met Rainie Yang in de hoofdrol. Ze is een bekende zangeres in Azië en dus ook een bekende actrice. Door haar een beetje te volgen heb ik, voor mijn gevoel, de leukste drama’s vanuit Taiwan toch wel gezien ^^

20180624_195827

Deze drama verteld het verhaal van Momo (mijn kat is na het hoofdpersonage vernoemd). Een rustige studente die graag op de achtergrond treed en onzichtbaar blijft voor een ander. Ze is hartstikke blij met haar eigen schelpje en vult haar dag met het lezen van haar favoriete manga, het omgaan met de autistische zwemcoach en het verzorgen van haar zus maar wanneer er een huurder in de kamer van haar overleden ouders komt te wonen komt ze voor een hoge berg te staan die ze moet beklimmen. De huurder is namelijk niemand minder dan de bekende zanger MARS en bekendheid betekend mensen, en mensen betekend aandacht… iets waar Momo helemaal niet op zit te wachten. Erger nog, MARS is arrogant en erg gesteld op zijn populariteit. Hij doet er alles aan om weer terug aan de top te komen.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

4 gedachten over “Aziatische drama’s

   1. ging weer even kijken hiertussen omdat ik koreaanse drama echt geweldig vind en las net boys over flowers die heb ik de koreaanse versie van gezien vond em zeer leuk en 2x bekeken miss zelf ook maar dvd boxen aanschaffen

    Geliked door 1 persoon

   2. Jaaaaa echt doen! En je moet echt de nieuwe Meteor Garden op netflix gaan volgen als je Boys over Flowers leuk vond 😀 het is de remake van de Taiwanse serie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s