Bookish posts

Wat als….?

Onlangs heb ik een dilemma gehad waar ik me afvroeg: wat als? Zoals veel bloggers hebben wij of ik dan recensie exemplaren van uitgevers gekregen. Normaal is het dat je het boek leest en dan je eerlijke mening erover gaat schrijven op de blog. Maar wat als het boek wat je hebt aangevraagd totaal niet aan je verwachtingen voldoet en je een negatieve recensie moet schrijven? Juist dat had ik dus de afgelopen tijd gehad en ik wou hierbij mijn mening met jullie delen.

Had je het boek niet beter NIET kunnen aanvragen?

Stel je voor je leest op een flaptekst van een boek en deze lijkt je helemaal geweldig. Je ziet het verhaal al helemaal voor je en je hebt mega verwachtingen. Of een ander scenario is dat het boek wat je krijgt een vervolg is op een ander boek wat je met 5 sterren hebt beoordeelt.  Als je het boek dan binnen hebt begin je lekker te leen en merkt snel dat dit niet is wat je had verwacht. Tja dat had je dus niet verwacht en achteraf gezien had je idd het boek beter  niet kunnen aanvragen bij de uitgeverij.

Hoe schrijf je dan de recensie?

Dat is het volgende. Ik persoonlijk ben altijd eerlijk met de mening over een boek. Ik zeg hoe het ervoor staat, maakt niet uit of het een recensie exemplaar is of niet. De mensen die onze blog volgen hebben meest dezelfde boeken smaak dan wij en verwachten een eerlijk oprechte recensie. Dit is wat ik onze volgers altijd geef. Tuurlijk moet je er bij recensie exemplaren beter over nadenken hoe je iets zegt of verwoordt dan boeken die je zelf hebt gekocht. Los ervan geef ik een beoordeling die ik denk wat het verhaal waardig is. Niks meer en niks minder.

Heb je erna een slecht geweten?

Uhm een slecht geweten wil ik niet zeggen maar het is nooit leuk om de uitgever of de schrijfster jou recensie toe te sturen die dan maar een paar sterren heeft gekregen en waar je je mening op geeft. Ik probeer altijd opbouwend kritiek te leveren en te zeggen wat ik heb gemist of wat de schrijver beter had kunnen doen. Het is zeker nooit leuk en het zal nooit wennen. Wel kan ik een ding zeggen, je denkt er dan veel dieper over na welk boek je de volgende keer gaat aanvragen.

Hoe reageren de uitgevers op zulke negatieve recensies?

Dat zal ik niet weten want heb nog nooit een slechte reactie gekregen. Ze zullen het heus erg jammer gaan vinden dat het boek niet aan je verwachtingen voldoet maar uiteindelijk hebben ze meer aan een eerlijke recensie dan aan eentje die niet waar is.


Zo dit is wat ik hierover kwijt wou. Ik ben heel benieuwd of jij ook al in zo een positie terecht kwam waar een boek dat je hebt gekregen totaal niet aan je verwachtingen voldeed en je dus een negatieve recensie moest schrijven.

Laat het hieronder of onder de Facebook post weten dan kunnen we het erover hebben.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s