Bookish posts

Book Tag #12

Hallo allemaal!

En welkom bij weer een nieuwe Book Tag. Vorige week is de Book Tag gedaan door Bibi (thnx Bibi <3) maar deze week pak ik het zelf weer op ūüôā Ik heb even rond gezocht naar een leuke Book Tag en mijn oog viel op deze:


The Character Book Tag.


Het is een book tag waarbij ik een aantal vragen beantwoord over fictieve karakters waarvan ik hou, wie ik haat, welke ik echt super badass vind enzovoorts.

Afbeeldingsresultaat voor favorite characters gif


Vraag 1: Wie is het meest badass?

Oh God…. moeilijk. Oh boy… de meest badass… VAN ALLEMAAL?!?!?! Dus zowel vrouwen als mannen? Ehhhhhhhhhh NOPE. Ik doe wel een top 5 (in random order) van elk geslacht xD

Badass ladies:
– Celaena Sardothien (Throne of Glass)
– Elide Lochan (Throne of Glass)
– Alosa (Daughter of the Pirate King)
– Kady Grant (Illuminae)
– Rose Hathaway (Vampire Academy)

Badass dudes:
–¬†Daemon Black¬†(Lux)
РLorcan Salvaterre (Throne of Glass)
РTiberius Calore (Red Queen)
РMark Blackthorn (The Dark Artifices)
РRhysand (A Court of Thorns and Roses)

Afbeeldingsresultaat voor badass gif


Vraag 2: Welk karakter haat je het meest?

Er is geen enkel karakter dan opkan tegen de meest gehaatte, meest geniepige, slijmerige, pieperige en achterbakse karakter dat ik ken en dat is Dolores Umbridge, of te wel Dorothea Omber.

Afbeeldingsresultaat voor umbridge gif


Vraag 3: Als je een fictief karakter kon daten, wie zou dat dan zijn?

Ok√©… die lijst is zo lang dat ik hetzelfde ga doen als bij vraag 1. Hierbij een paar karakters met wie ik zou daten als ze echt hadden bestaan:

 • Jace Herondale¬†(The Mortal Instruments)
 • Rhysand¬†(A Court of Thorns and Roses)
 • Chaol Westfall¬†(Throne of Glass)
 • Kaden¬†(The Remnant Chronicles)
 • Riden¬†(Daughter of the Pirate King)
 • Tiberius Calore¬†(Red Queen)
 • Will Herondale¬†(The Infernal Devices)
 • Khalid Ibn-Al Rashid¬†(The Wrath and the Dawn)

En zo gaat de lijst nog wel even door ūüėõ


Vraag 4: Als je een karakter kon veranderen, in wat voor manier dan ook, wat zou dat dan zijn?

Afbeeldingsresultaat voor war storm

Het is nog een zeer gevoelig topic, sowieso omdat het laatste deel van Red Queen nog niet is vertaald in het Nederlands dus ik ga er niet heel diep op in. Toch zou ik super graag iets willen veranderen aan een bepaald karakter in dit boek. Zo graag zelfs dat ik het nog steeds niet helemaal eens ben met hoe het boek eindigt.

Grrrrrrrr.


Vraag 5: Welk karakter maakte volgens jou allerlei slechte keuzes en voegde niks toe aan het verhaal?

Afbeeldingsresultaat voor the selection

Ik heb twee woorden voor je: America. Singer….
Haar hele proces was niks waard in mijn ogen. Ze leert niks, groeit voor geen meter en doet alleen dingen die laten zien hoe lief of mooi ze wel niet is terwijl ze een idioot grote muts is die zeurt over elk klein dingetje. Zo is ze stikjaloers op Maxon omdat hij (gedwongen ook nog) aan het daten is met andere meiden terwijl zij achter z’n rug om staat te bekken met die andere vent -_-” Of die heldhaftige (not) daad van haar om het mishandelde meisje van de straat te plukken en naar het paleis te sturen om vervolgens nooit meer wat van het meiske te vernemen….. Bah.


Vraag 6: Met welke slechterik heb je een haat/liefde relatie?

Afbeeldingsresultaat voor the mortal instruments

Ik heb altijd al een zwak gehad voor slechteriken zoals Sebastian Verlac of, in andere woorden, een bad guy met een achtergrond verhaal. Een reden waarom hij of zij zo verbitterd en evil is geworden. Sebastian Verlac is een goed voorbeeld daarvan en zal daarom altijd √©√©n van mijn puppy’s blijven. Hij is het perfecte beeld van “kwaad word niet geboren maar gemaakt”. Als Valentijn zich niet had bemoeit met de zwangerschap en het kind niet had opgeofferd door te experimenteren met demonen bloed, was Jonathan Christopher als een volbloed Shadowhunter geboren maar door de demonische invloeden was het kind al enigszins vatbaar voor het duister. Combineer dat met de jarenlange mishandelingen van Valentijn tijdens de opvoeding en de constante vergelijking tussen Jonathan Wayland en Jonathan Christopher Morgenstern en je hebt de combi die ervoor zorgt dat de demon, Sebastian Verlac, zodanig jaloers en eenzaam is dat hij de hele wereld om zeep helpt en er alles aan doet om Clary in zijn macht te krijgen.

Ik hou zo van hem…


Vraag 7: Een favoriete side-kick met een groot hart.

Afbeeldingsresultaat voor the darkest minds

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze boeken voor het laatst las maar ik weet nog heel goed hoe verliefd ik was op Chubbs. Hij is een beetje de vader van het groepje tieners en is de enige die alles goed overweegt voordat hij iets gaat ondernemen. Hij is super beschermend naar zijn vrienden toe en daarom ook super wantrouwend naar een ieder die zich bij het groepje aansluit, maar als je eenmaal in zijn hart zit dan zal hij alles eraan doen om ervoor te zorgen dat je het naar je zin hebt en dat je veilig bent.


Vraag 8: Wat is je OTP?

Oh God… daar is de vraag van de eeuw weer :p Om hem dit keer te omzeilen (en jullie een hele lijst van ships te besparen) beantwoord ik deze vraag met mijn favo ship op dit moment. Momenteel ben ik het laatste deel van de¬†Flame in the Mist duologie aan het lezen en ben ik dus helemaal into Okami en Mariko ‚̧ Ik vind ze zo schattig en leuk samen.

Afbeeldingsresultaat voor smoke in the sun


Vraag 9:  Welk karakter is volgens jou het sterkste?

Als in… echt sterk? Of Sterk ten opzichte van uithoudingsvermogen? Als het gaat om kracht dan is het sowieso Alosa van¬†Daughter of the Pirate King. Door haar Siren kant kan ze volwassen mannen dragen alsof het niets is, maar als het gaat om uithoudingsvermogen en wilskracht dan is het Celaena Sardothien uit¬†Throne of Glass.¬†Na wat zij allemaal meegemaakt heeft zou je verwachten dat ze ineen zou stortten en nooit meer zou stoppen met janken maar ze pakt het heel anders aan. Haar verleden maakt haar juist sterker en zorgt ervoor dat ze overal met een keiharde wil en vol moed instapt. Ze laat zich niet zomaar kisten.

What doesn’t kill you makes you stronger, toch Celaena?


Vraag 10: Je favoriete karakter.

Die heb ik dus niet. Natuurlijk heb ik wel favoriete karakters maar er is niet eentje die boven alles uitsteekt. Bovendien ligt het echt aan welk boek ik aan het lezen ben of mijn favoriete karakter nog steeds dezelfde is als vorige week. Ik heb gewoon heel veel liefde voor:

 • Rhysand
 • Chaol Westfall
 • Lorcan Salvaterre
 • Elide Lochan
 • Alosa
 • Khalid Ibn-Al Rashid
 • Easton Royal
 • Kady Grant
 • Bellamy Blake
 • Clarke Griffin
 • Tiberius Calore

Maar zo heb ik ook periodes gehad waarin ik geobsedeerd was van:

 • Dimitri Belikov
 • Tobias Eaton
 • Daemon Black
 • Jace Herondale
 • Feyre Archeron

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

2 gedachten over “Book Tag #12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s