Bookish posts

Book Tag #13

Hallo allemaal!

Het is vandaag bloedje heet en de warmte is nog lang niet voorbij MAAR ik heb weer een leuke book tag voor jullie klaar gemaakt. Deze week ben ik begonnen aan deel 1 van de:


Ultimate Book Tag.


Omdat deze tag bestaat uit 25 vragen in totaal, heb ik deze in tweeën opgedeeld en doe ik volgende week de laatste 12 vragen (ik weet dat 25 / 2 op 12.5 uitkomt dus deze keer doe ik 13 vragen en volgende week komen er nog 12). Deze vragen gaan over van alles wat met lezen te maken heeft 😀 Ik vond hem onwijs leuk om te doen, hopelijk jullie ook ^^.


Vraag 1: Word je wel eens wagenziek als je leest in de auto?

Altijd. Maar dat wil niet zeggen dat ik me daardoor tegen liet houden. Vroeger, toen ik nog een kleine Lilietje was, reden we altijd naar onze vakantie bestemmingen toe. Dit houdt in dat we soms 10 tot 15 uur in de auto zaten en ik vermaakte me dan prima met een goed boek (meestal Harry Potter) terwijl mijn broertje genoot van een DVD of spelletjes in een boek.

Omdat ik snel misselijk word als het aankomt op lezen in de auto ben ik mezelf heel snel gaan afzonderen van de hele wereld door mijn walkman, discman of mp3-speler te gebruiken en keihard mijn favo cd’s af te spelen. Zo merkte ik niks van de wereld om me heen en werd ik ook niet misselijk. Gelukkig hebben we tegenwoordig telefoons met Spotify of Ipods waarop je muziek kunt luisteren want batterijen waren niet aan te slepen voor al die ouderwetse spullen xD

Afbeeldingsresultaat voor reading gif


Vraag 2: Welke auteur zijn of haar schrijfwijze is compleet uniek voor jou? En waarom?

Momenteel is dat toch echt de combi tussen Jay Kristoff en Amie Kaufman. Ze hebben samen de Illuminae files geschreven waarbij zulke leuke humor wordt gebruikt dat het echt een uniek iets is in mijn beleving. Ik ben zelf, in ieder geval, nog niet eerder zoiets tegengekomen. Sowieso niet op het gebied van spanning, intense plottwisten en emotionele rollercoasters die vol idiote en gekke humor zitten waardoor ik moest huilen van het lachen.

Daarom raad ik iedereen ook aan om Illuminae, Gemina en Obsidio te gaan lezen. Ze zijn echt fantastisch!

Afbeeldingsresultaat voor jay kristoff en amie kaufman


Vraag 3: Harry Potter of Twlight? Geef 3 argumenten waarom.

Ehm…..

HARRY POTTER ALL THE WAY!!!!!!! want:

  1. Het is Harry Potter en het is awesome.
  2. Heb ik al gezegd dat het Harry Potter is?
  3. HET IS FREAKING HARRY POTTER!!!

Afbeeldingsresultaat voor harry potter gif


Vraag 4: Heb je een boekentas die je altijd bij je hebt? Zo ja, wat zit er in?

Ik heb wel een handtas die ik altijd bij me heb waar mijn sleutels, autosleutels, belangrijke dingen en een bus deodorant in zit maar er past helaas geen boek in. Mocht ik echt op reis gaan dan heb ik altijd mijn booksleeves bij me waar een aantal boeken in zitten verstopt. Deze doe ik dan in een Tote Bag die ik bij me heb i.p.v. mijn handtas.

Momenteel zit Smoke in the Sun in mijn booksleeve. Ik ben halverwege dit boek en heb deze hopelijk voor het eind van deze week uit. Ik lees helaas niet zo snel met deze warmte … buuuuuuuuuuu


Vraag 5: Ruik je aan je boeken?

Jup. Altijd. Ben helemaal niet verslaafd aan de geur. Echt niet. Nope…. Not me. Ruik helemaal niet aan nieuwe boeken. Hoe bedoel je?

* Omg ze ruiken zo lekker als ze net nieuw zijn *

Afbeeldingsresultaat voor books smell gif


Vraag 6: Boeken met of zonder illustraties?

Ligt eraan. Zo vind ik De Rode Prinses echt fantastisch met de illustraties. Ik geloof dat illustraties ook echt op hun plek zijn bij kinderboeken. Vooral de hele mooie schetsen zoals in DRP. In Young Adult vind ik het veel minder leuk als men illustraties gaat gebruiken. Het komt dan heel kinderlijk over en YA vind ik juist zo leuk omdat het er tussenin zit. Het is niet echt een kinderboek meer maar ook niet echt voor volwassenen (al ben ik 26 en lees ik nog steeds YA dus boeien).


Vraag 7: Welk boek vond je echt fantastisch totdat je ontdekte dat de serie helemaal niet zo geweldig is in vergelijking met andere auteurs?

Weet ik eigenlijk niet…. Ik hou oprecht van alle series die ik in mijn kast heb staan en als ik echt enthousiast ben over een serie dan zakt dat gevoel niet zomaar weg. Zo heb ik nog steeds mijn originele Nederlandse Twilight boeken in de kast staan omdat ik super verliefd was op de boeken. Momenteel vind ik de serie echt bagger vergeleken met wat ik erna nog allemaal gelezen heb maar als ik sommige stukken herlees, beleef ik die enthousiaste periode toch weer een beetje en vind ik het moeilijk om de serie af te kraken.

Twilight is goed op zijn eigen manier. En dat geld ook voor andere series die lang niet zo goed zijn als anderen op de plank, maar daar heeft iedereen een top 5 favorieten voor en gelukkig verschilt deze per persoon.

Afbeeldingsresultaat voor twilight boeken


Vraag 8: Heb je grappige verhalen uit je jeugd waar boeken in voor komen?

Toen ik nog op de basisschool zat mochten we elke ochtend een half uurtje lezen uit een boek uit de school zijn bibliotheek. Deze boeken waren ingedeeld in leesniveau’s die we kregen toegewezen na de jaarlijkse leestesten. Omdat mijn begrijpend lezen altijd super slecht is geweest, zakte ik meestal voor deze testen en kwam ik amper omhoog in de leesniveau’s.

Omdat ik stiekem toch leukere en nieuwere boeken wilde lezen nam ik altijd stiekem een boek mee uit het niveau waarin mijn klasgenoten lazen en kon deze vrij makkelijk langs de docent halen omdat de niveau’s nooit op de kaften werden aangegeven. Zo las ik dus al ver boven mijn niveau zonder dat mijn docenten dat doorhadden. Kortom, ik ben bewijs dat die leestesten echt onzin zijn en dat leerlingen met de juiste stimulans gewoon kunnen lezen.


Vraag 9: Wat is het dunste boek op je plank?

Dat is mijn Ronja de Roversdochter audioboek. Deze heb ik tussen het oud vuil op mijn werk weg gevist, toen ik zag dat het ding nog in plastic verpakt zat met een prijs sticker erop. Heb de verpakking eraf gescheurd en kwam tot de ontdekking dat het boek hartstikke nieuw was.

Zonde om dat weg te gooien, vind je niet?

Afbeeldingsresultaat voor ron ja de roversdochter audioboek


Vraag 10: Wat is het dikste boek op je plank?

Dat is mijn Shakespeare bundel van toneelstukken, gedichten en proza.


Vraag 11: Schrijf je zelf ook?

Ik denk dat iedereen die boeken leest uiteindelijk zelf ook gaat schrijven. Ikzelf schrijf al sinds de basisschool. Het was voor mij, in die tijd, een outlet waarin ik mijn frustraties kwijt kon over het gepest op school en het gemis van echte vrienden. Ik was vrij veel alleen dus ik creëerde mijn eigen wereld waar karakters vochten tegen het kwaad.

Momenteel schrijf ik alleen nog wanneer ik er energie voor heb. Vind dat onwijs jammer want het was een leuke en creatieve outlet voor me maar door situaties privé wil het lang zo goed niet meer als vroeger. Hopelijk krijg ik dat gevoel wel weer terug.


Vraag 12: Wanneer begon je echt te lezen?

Lezen deed ik altijd al wel. Op de basisschool vond ik het heerlijk om de dag te beginnen met een goed boek, maar echt lezen begon pas toen ik al op kamers woonde en ging studeren. Ik was onwijs fan van Harry Potter en verslond die boeken keer op keer maar zocht nooit verder totdat ik een keer met de eerste klas HBO naar London vertrok en daar in een Waterstones terecht kwam. Ik nam daar Fallen mee en begon die te lezen.

Ik was verkocht. Mijn leven is niet meer hetzelfde xD

Afbeeldingsresultaat voor reading gif


Vraag 13: Wat is je favoriete klassieker?

Omdat ik eigenlijk alleen maar Engels lees heb ik natuurlijk ook een favoriete Engelse klassieker. De Nederlandse klassiekers ben ik helaas niet zo bekend mee en daar moet ik toch echt even wat aan gaan doen.

Mijn favoriete klassieker is The Kite Runner. Ik weet niet eens of hij wel tot de klassiekers behoort maar het is zeker een must-read onder de literatuur boeken over de hele wereld. Het is een waar gebeurd verhaal over twee jongens die met elkaar opgroeien. De één is uit een rijke familie en de ander is de zoon van een dienstheer uit het huishouden van de rijke familie. De twee zoons zijn beste vrienden totdat er iets traumatisch gebeurd waardoor het rijke jochie zijn vriend moet verraden en de dienstheer ontslagen word. Het is echt een heftig maar ontzettend mooi verhaal waarbij er minstens twee tissue dozen doorheen zijn gegaan.

Afbeeldingsresultaat voor the kite runner


Hier houd deel 1 op. Volgende week doe ik de laatste 12 vragen 😀
Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Een gedachte over “Book Tag #13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s