Bookish posts

6 Tranentrekkers

Er zijn ook wel boeken die ons boekenwormen de tranen uit de ogen trekken. Ikzelf heb al een paar boeken gelezen waar ik gewoon het boek uit handen moest leggen omdat ik zo aan het huilen was dat ik de letters niet meer eens kon zien.
Met deze artikel wil ik jullie mijn top  tranentrekkers laten zien. Ik ga verder niet op het verhaal in vanwege spoilers. Als jullie de samenvatting leuk gaan vinden, raad ik aan deze boeken ook allemaal te gaan lezen.

6. Elke dag dichter bij de Sterren – Kate Ling

9200000093155357Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.
Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd..

5. Me before you – Jojo Moyes

cover_me_before_you_mti

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

4.  Clockwork Princess – Cassandra Clare

81XFEl1sImL

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?

3. Mondprinzessin – Ava Reed

9200000065726750
Lynn merkte op haar 17de verjaardag, dat zij anders is.Opeens is er een sterrenbeeld op de huid van haar onderarm te zien. Het begint licht af te geven en Lynn probeert wanhopig  om het te verbergen. Als niet alleen het sterrenbeeld op haar arm, maar ook zij begint te gloeien, is niets meer zoals het was. Donkere schaduwen achtervolgen haar  – de bewakers van de maan. En ze ontmoet Juri, die haar vertelt dat ze een prinses is- geen wees ,zoals ze dacht. Ondanks Lynn haar ongeloof volgt ze de maankrijger en neemt het op met hun achtervolgers. Juri word verliefd op Lynn, maar ze moet een prins gaan trouwen. Wat nu?

2. Als ik blijf -Gayle Forman

9200000086596581
Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire rockband. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar wanneer Mia met haar ouders en broertje een dagje uitgaat, gebeurt er iets waardoor haar leven in één klap verandert…

1. Waar het licht is – Jennifer Niven 

9200000036134669
Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?
Och man wat heb ik bij deze boeken gehuild. Het was zelfs bij sommigen zo erg dat ik nog 1 dag later helemaal in tranen was. Voor mensen die eens alles eruit willen laten, zijn deze boeken perfect. Zet een doos tissues naast je en veel succes 😉
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Een gedachte over “6 Tranentrekkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s