Bookish posts

Winter: Ik mis je

Tja jullie mogen mij nu best voor gek verklaren maar ik miss de winter nu al verschrikkelijk. We zijn alweer in de maand juli, dat betekend dat de helft van 2018 al bijna erop zit en dat het volop zomer is.Voor heel veel mensen de beste tijd van het jaar. Lekker warm buiten, heerlijk in de zon zitten en genieten. Ik niet! Ik heb een hekel aan de zomer. Altijd al gehad. Misschien komt het omdat ik vanaf mijn 15e in de horeca hebt gewerkt waar de zomer betekende dat het ontzettend druk word en je sowieso geen vakantie mag plannen. Tja 15 jaar zo geleefd dan is het moeilijk om daar weer vanaf te komen. Sinds 2013 ben ik dus van baan veranderd en kan eigenlijk nu volop genieten van de zomer en het mooie weer. Alsnog doe ik dit amper. Ik ben een wintermens. Als het buiten lekker koud is of er sneeuw ligt vind je mij meteen buiten. In de zomer zit ik het liefst binnen en beweeg me geen enkel cm.
Maar wat mis ik nu eigenlijk zo erg aan de winter? Dat zal ik je nu vertellen:

Lezen in bed
Ja klopt je kan nu ook lezen in bed maar toch is het anders. Stel je voor het is lekker koud buiten, de kachel staat aan, het is heel vroeg donker en jij kruipt heerlijk het bed in met een goed boek. Dat is pas genieten.
Warme drankjes
Jep, ik ben een fan van warme drankjes, Thee en warme choci horen bij mij in de herfst/ winter elke dag erbij. Heerlijk na een wandeling in de koude buitenlucht naar binnen en een kop thee of choci om weer op te warmen.
Kaarsjes aan
Heerlijk. Ik ben gek op kaarsjes. Voor mij kan het niet snel genoeg herfst worden. Lekker vroeg donker en vanaf 4 uur middags al kaarsen aan. Dit geeft het huis elke keer weer een heerlijke zweer.
Feestdagen
Ja ook dit vind ik heerlijk. Voor mij kan de kerstboom niet vroeg genoeg in de kamer staan. Alle pakjes onder de boom gezet en op 25 december alles uitpakken in de hoop dat je weer heel veel boeken hebt gekregen die je lekker op de bank kan lezen.
Dekentjestijd
Ach wat zal ik jou missen mijn lieve deken van me. Ik ben verslaaft aan mijn dekens op de bank. Elke herfst kan ik niet wachten om savonds mijn joggingbroek aan te doen en lekker op de bank te kruipen met een deken om me heen. Heerlijk ingepakt, kachel aan, open haard op de tv aanzetten en een goed boek in de hand. Jep laat de herfst/winter maar snel komen.

Natuurlijk zijn er ook leuke dingen aan de zomer, zoals savonds laat buiten zitten , vuurtje stoken en in de sterren kijken. Ook wel heel erg leuk maar voor mij is de herfst/winter tijd toch de beste van het jaar. Zijn er nog meer mensen die de winter nu al missen? Waar hou jij dan zo van?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Winter: Ik mis je

  1. Zelf ben ik iemand die van beide seizoenen houdt. Ik kan onwijs genieten van mooi weer en dan wandelen in de natuur of een boekje lezen in een recreatiegebied. Dit jaar is daar alleen minder plezier uit te halen, want alles is dor, droog en geel.
    De winter, die hoeft voor mij ook weer niet te koud, maar het is zeker wel knusser. Lekker een stuk wandelen door de sneeuw en dan thuis weer opwarmen met een cappuccino of thee. Dekentje erbij en lekker coconnen!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s