Bookish posts

Conventie voorbereiding

Hallo allemaal,

Ik vertrek morgen ochtend vroeg naar London voor het jaarlijkse Young Adult Literature Convention. Ik ga wel vaker naar conventies dus ik heb ondertussen mijn eigen voorbereiding in elkaar gezet wanneer het aankomt op conventies in het buitenland.

Wil jij ook ooit naar een conventie? Dan zijn deze tips super handig!


Neem twee tassen mee.

Afbeeldingsresultaat voor koffers

Wat ik altijd doe is een grote koffer pakken en deze als hoofdkoffer gebruiken. Hier stop ik al het spul in wat ik nodig heb qua kleding, make-up, douche-spul enzovoorts, PLUS ik stop er een lege weekendtas in zodat er altijd ruimte is voor alle dingen die ik op de conventie ga kopen, krijgen of verzamelen. Meestal pak ik mijn kleren dan over in de weekendtas (op de terugreis) en stop ik alle gekochte spullen in de koffer omdat ze daarin veiliger opgeborgen zitten.


Neem een mapje met opberghoesjes mee.

Afbeeldingsresultaat voor pvc map met showtassen

Ik heb zelf een map waar de hoesjes in vast zitten maar deze mappen zijn ook super handig. Als je er een stapel doorzichtige hoesjes van a4 formaat bij haalt kan je je conventie foto’s veilig opbergen en op elk moment weer even bekijken. Bovendien is het een handige manier om je toegangskaartjes te bewaren tot je op het event bent. Zo voorkom je vouwen door barcodes of het verkreukelen van papier en risico op scheurtjes.


Koop zo veel mogelijk photo-opps en autographs vantevoren.

foto van Leanne Otter.

Om zo veel mogelijk geld “te besparen” koop ik mijn photo-opps en autographs ver van te voren. Zo hoef ik geen grote bedragen te sparen voor tijdens het event maar kan ik elke maand een foto of een handtekening kopen en zo geleidelijk geld uitgeven. Dit is voor mij persoonlijk een hele goede tip aangezien ik super slecht ben in sparen…. oeps. Bovendien ben je dan zeker van je foto’s en handtekeningen want eenmaal op de conventie kunnen ze uitverkocht raken.


Zorg ervoor dat je dichtbij in een hotel zit (of het conventie hotel zelf).

Afbeeldingsresultaat voor hilton hotel

Het Hilton is een populair hotel voor conventies. Zij hebben vaak grote zalen en ruimtes waar een conventie dol op is. Het is een duur hotel maar geloof me als ik zeg dat het het dubbel en dwars waard is om een kamer in het conventie hotel zelf, te boeken. Oké, het is duur maar bedenk hoeveel voordelen er zijn. Je zit namelijk al in het hotel dus er zijn geen reiskosten EN er is geen reistijd waar je rekening mee moet houden. Je kan tussendoor even naar je kamer om je make-up bij te werken, je outfit te veranderen of even naar de wc (vind ik zelf vooral heel fijn). Bovendien heb je ruimte op je kamer voor genoeg drinken en eten zodat je je niet blauw hoeft te betalen aan het buffet.

Wil je echt niet in het conventie hotel dan adviseer ik een hotel of hostel dichtbij. Zo hoef je niet ellendig lang met een bus of een trein/metro en zit je niet met het feit dat je ’s avonds rekening moet houden met de laatste bus. Zo heb ik een keer in hartje Birmingham stil gestaan omdat er geen bussen meer reden vanaf het centraal station, en mijn reistijd naar het hotel was een uur.


Zorg ervoor dat je de tickets bij je hebt.

Afbeeldingsresultaat voor tickets

Juist omdat ik adviseer je photo-opps en autographs vantevoren te kopen, moet je er wel om denken dat je het bewijs dat je krijgt uitprint en meeneemt. De conventie zelf heeft wel een registratie van alles (omdat ze op je naam of ticketnummer staan) maar om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen zou ik altijd een printje van alles wat je gekocht hebt, meenemen. Zo moet je de volgende dingen meenemen:

  • Toegangsticket
  • Alle photo-opps
  • Alle autographs
  • Bevestiging van je hotelboeking
  • En natuurlijk je paspoort.

De laatste heb je nodig bij zowel het oversteken van de grens als je naar het buitenland gaat, maar ook voor het bewijzen dat jij de persoon bent die het toegangsbewijs heeft aangeschaft. Deze gaan vaak op naam en de enige manier om te bewijzen dat de naam bij jou hoort is door je ID of paspoort te laten zien.


Neem alles mee wat je wil laten signeren. Kijk eerst wel even of er regels zijn omtrent het signeren.

foto van Leanne Otter.

Sommige conventie organisatoren hebben strenge regels als het aankomt op de signeersessies. Zo mag je bijvoorbeeld geen eigen getekende of gemaakte spullen meenemen voor een handtekening. Veel organisatoren laten alleen officiële merchandise door, bijvoorbeeld:

  • Een DVD set van een TV serie
  • Een boek van de schrijver/schrijfster
  • Funko Pops van de acteur/actrice of het karakter wat ze spelen
  • Merchandise met het brandmerk van de producer.

Als je geen van bovenstaande hebt of wil aanschaffen, dan zijn er op de conventie zelf altijd foto’s te koop waar je een handtekening op mag laten zetten. Dit zijn professionele shots van de acteur/actrice/schrijver/schrijfster etc. van wie je een handtekening wil.


Neem cash mee.

Afbeeldingsresultaat voor brief en muntgeld

Op een conventie kan er weinig tot niet gepind worden. Daarom is het handig dat je per dag bekijkt wat je ongeveer nodig hebt en dat in brief- en/of muntgeld meeneemt. Elk hotel (sowieso het conventie hotel) heeft wel iets van een pinautomaat of een ATM. Het is verstandig om hier gebruik van te maken voor de meerderheid hem ontdekt en het ding leeg getrokken wordt of er een hele rij wachtenden voor staat. Sowieso als je merchandise wil hebben of een extra foto of handtekening wil kopen, want die dingen gaan super snel op een conventie.


Doe je een bepaalde pose op een foto? Bedenk deze vantevoren.

foto van Leanne Otter.

Ik doe meestal de gewone knuffel of een sandwich tussen twee acteurs. Niet omdat het de makkelijkste pose is maar omdat ik deze persoonlijk het leukst vind, en ik weet zeker dat ik er geen spijt van krijg aangezien je foto gekocht is zodra deze geprint is. Je kan hem niet opnieuw laten doen omdat je de pose achteraf toch niet zo leuk vind.

Toch zijn er super leuke poses te bedenken. Google het maar eens en je vind je leukste en grappigste con foto’s. Dus mocht je er toch eentje willen, bedenk deze dan goed, zoek een voorbeeld op zodat je het niet uitbundig uit hoeft te leggen en ga even na of het mag van de conventie. Sommige acteurs/actrices willen bepaalde dingen niet zoals kusjes, gezichten aanraken enzovoorts. Probeer dus zoveel mogelijk lichamelijk contact te vermijden (en respectvol met de persoon van je photo-opp om te gaan). Echter, knuffels zijn altijd toegestaan.


Zorg voor een goede wifi verbinding of internet op je telefoon als je in het buitenland bent.

Afbeeldingsresultaat voor wifi

De meeste conventies houden hun klanten up-to-date via het sociale netwerk. Via Twitter of Facebook kan je dus updates krijgen over wanneer de photostudios in werking worden gezet, wie er momenteel photoshoots doet en wanneer jij aan de beurt bent. Dit geld ook voor de handtekeningen. Houd daarom Twitter en Facebook in de gaten wanneer je een photo-opp hebt gekocht (of een handtekening).

Voor diegene die echt geen internet in het buitenland hebben of een slechte wifi verbinding hebben, is er altijd een scherm te vinden in de panelzaal. Hierop worden meestal ook updates weergegeven. Pas wel op! Deze schermen komen niet op alle conventies voor en zodra ze dat wel doen, hangen ze alleen in de panelzaal en niet in de gang, photostudios of de handtekeningzaal. Dit betekend dus dat je ten aller tijden in de panelzaal moet zijn als je up-to-date wil blijven.


En dat zijn de belangrijkste tips voor wanneer je naar een conventie gaat.
Ga je binnenkort naar een conventie of wil je super graag naar een conventie toe en wil je meer weten? Stel gerust je vraag 🙂

Liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s