Bookish posts

Bibi’s Bookhaul July

Alweer is een maand voorbij en man wat is die gevolgen. In de maand juli had ik eindelijk meer tijd om te lezen ook omdat ik 2  recensie boeken van uitgevers heb gekregen maar ook omdat ik geen last meer had van een summer reading slump. Dus ik heb het behoorlijk overdreven met boeken kopen deze maand. Jeetje wat veel vind je niet? In deze post ga ik jullie mijn nieuwe aanwinsten laten zien:


Neverworld Wake – Marsiha Pessl (recensie exemplaar)

36734016_1801556293244552_3167747580067053568_n

Beatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit vormden ze een hechte groep en waren ze populair op school, tot de onverwachte, mysterieuze dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te horen over de dood van Jim. Maar in de loop van de avond merkt ze dat ze te ver uit elkaar zijn gegroeid en geeft ze de hoop op dat ze ooit zal weten wat er toen is gebeurd.

Dan wordt het ochtend. Het stormt hard, en er klopt een mysterieuze man aan. Hij vertelt iets wat niet waar kan zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen kan worden opgelost als ze een gruwelijke beslissing nemen. Voor Beatrice is dit de laatste kans om achter de waarheid te komen, en haar enige kans om te kunnen overleven. De Neverworld Wake is begonnen.

 

Koninginnen – Kendare Blake (recensie exemplaar)

36692331_1801551353245046_2207165710386331648_o

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Royals – Rachel Hawkins

36725165_1801596466573868_8755593022499979264_n

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

 

Het Lot – Jennifer E. Smith

Het-Lot-1-1440x960
Foto by My Books & Life

Alice zit in het eindexamenjaar van de middelbare school. Ze is stiekem verliefd op haar beste vriend Teddy. Op weg naar zijn verjaardagsfeestje koopt ze voor de grap een lot voor hem. Bizar genoeg blijkt de hoofdprijs daar precies op te vallen: Teddy wint 140 miljoen.

Alice en Teddy hebben allebei veel pech gehad in hun leven. De ouders van Alice zijn overleden toen ze nog heel klein was en niet lang daarna verdween de vader van Teddy van het toneel, waardoor zijn moeder met een grote berg schulden achterbleef. Teddy en Alice vonden toen steun in hun vriendschap en zijn sindsdien onafscheidelijk geweest. Ze zijn ervan overtuigd dat deze enorme prijzenpot niets dan geluk zal brengen. Maar is het wel zo’n droom als je denkt, de jackpot winnen?

 

Die Stille meiner Worte – Ava Reed (Bookswap)

die-stille-meiner-worte2
Foto by Trallafittibooks

Hannah hat ihre Worte verloren. In der Nacht, als ihre Zwillingsschwester Izzy ums Leben kam. Wer soll nun ihre Gedanken weiterdenken, ihre Sätze beenden und ihr Lachen vervollständigen? Niemand kann das. Egal, was Hannahs Eltern versuchen, sie schweigt. Um Izzy nicht loslassen zu müssen, schreibt sie ihr Briefe. Schreibt und verbrennt sie. Immer wieder. Hannah kann der Stille ihrer Worte nicht entkommen. Bis sie Levi trifft, der mit aller Macht versucht herauszufinden, wer sie wirklich ist …

 

Lord of Shadows – Cassandra Clare (Bookswap)

romantic-books-lord-of-shadows
Foto by Romantic Books

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen…

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…

 De klok tussen de werelden – Ian Johnstone

36780759_1801551559911692_2993542688634044416_o

Als Sylas een oud boek vol onbegrijpelijke runen krijgt, die over de bladzijden bewegen alsof ze leven, gebeuren er merkwaardige dingen. Sylas komt op het kerkhof oog in oog te staan met een groteske hond, er arriveert een mysterieuze vreemdeling en hij komt erachter dat zijn oom, bij wie hij woont, een groot geheim voor hem heeft. ’s Nachts wordt Sylas wakker van het oorverdovende geklingel van een klok die alleen hij kan horen. Een klok die het begin blijkt van een reis die Sylas naar een andere wereld brengt. Een wereld die bijzonder veel op de onze lijkt, maar waar magie het van de wetenschap heeft gewonnen en die alles waar Sylas ooit in heeft geloofd op zijn kop zet.

 

Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray

IMG_0495-Een-Miljoen-Werelden-met-Jou-Claudia-Gray
Foto by Reviews & Roses

Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaatje waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Inmiddels heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley erop uit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde Marguerite uit een andere dimensie, die de echte Marguerite altijd een stap voor lijkt te zijn. Het wordt een strijd tussen de Marguerites… en er kan er maar één winnen!

 

The Exile: An Outlande Graphic Novel – Diana Gabaldon

37366111_1821814211218760_3459518203271577600_n

After too long an absence, Jamie Fraser is coming home to Scotland—but not without great trepidation. Though his beloved godfather, Murtagh, promised Jamie’s late parents he’d watch over their brash son, making good on that vow will be no easy task. There’s already a fat bounty on the young exile’s head, courtesy of Captain Black Jack Randall, the sadistic British officer who’s crossed paths—and swords—with Jamie in the past. And in the court of the mighty MacKenzie clan, Jamie is a pawn in the power struggle between his uncles: aging chieftain Colum, who demands his nephew’s loyalty—or his life—and Dougal, war chieftain of Clan MacKenzie, who’d sooner see Jamie put to the sword than anointed Colum’s heir.

And then there is Claire Randall—mysterious, beautiful, and strong-willed, who appears in Jamie’s life to stir his compassion… and arouse his desire.

But even as Jamie’s heart draws him to Claire, Murtagh is certain she’s been sent by the Old Ones, and Captain Randall accuses her of being a spy. Claire clearly has something to hide, though Jamie can’t believe she could pose him any danger. Still, he knows she is torn between two choices—a life with him, and whatever it is that draws her thoughts so often elsewhere.

Diabolic 2 – S.J.Kincaid

37568293_1821820311218150_225414937554452480_n

Wat gebeurt er met een levensgevaarlijk meisje op de troon? Tyrus en Nemesis zijn de nieuwe keizer en keizerin van de ruimte. Maar niet iedereen is blij met twee tieners op deze machtige positie… en al helemaal niet met Nemesis. Ze ziet eruit als een doodgewoon meisje, maar schijn bedriegt: ze is gemaakt om te doden. Nemesis wil Tyrus beschermen met alles wat ze in zich heeft – desnoods met haar leven.

Das Herz des Verräters – Mary E. Pearson

IMG_20170703_202128_053
Foto by Tintenblüte

Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save her life, Lia’s erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar’s interest in Lia is greater than anyone could have foreseen.In this hotly anticipated, New York Timesbestselling sequel to The Kiss of Deception, nothing is straightforward: there’s Rafe, who lied to Lia, but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be barbarians. Now that she lives amongst them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country… and her own destiny.

 

Heel Me – Tahereh Mafi

37400897_1821804827886365_7724358837720842240_n

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds met meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?
Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

 

Het zwarte hart – Stephanie Garber

IMG_5804-Het-Zwarte-Hart-Stephanie-Garber
Foto made by Reviews & Roses

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

 

Sprookjes Boeken

IMG_3589


Zo dat was het eigenlijk ook alweer voor deze maand. Man wat heb ik het weer overdreven zeg. 15 boeken en een e-book. Maar goed ik heb niet elk boek zelf gekocht want Heel Me en Het zwarte Hart heb ik van Jessica Reviews & Roses gekregen. Lord of Shadows en Die Stille meiner Worte heb ik gekregen van Lien Lienbookreader want ze had mij als swap maatje. Neverword Wake en Koninginnen waren recensie exemplaren en dan blijven er maar 10 boeken over.

Hoe zag jou bookhaul van Juli eruit en hoeveel heb je weer toegevoegd aan jou verzameling?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

2 gedachten over “Bibi’s Bookhaul July

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s