Bookish posts

YALC; Dag 1.

Hallo allemaal!

Ik ben ondertussen weer thuis maar om een idioot lange en grote blogpost te vermijden, heb ik mijn verslag van de conventie in 3 dagen verdeeld. Hierbij dus mijn eerste dag op de Young Adult Literature Convention.


20180727_102728

Omdat we in alle rust naar de conventie wilden gaan (Judith, Eva, Hannah en ik) zijn we op donderdag al ingecheckt in een hostel en zijn we ’s avonds de stad ingetrokken. Dominique (van Thunderstruckbooks) en Kelly (van Bright Blue Books) waren ook aanwezig, en omdat het Dominique haar verjaardag was hebben we met z’n allen in Sticky Fingers gegeten. Hoewel ik al zo’n 1000 keer in London ben geweest kende ik het restaurant verder niet maar het was echt A-MA-ZING ❤

foto van Kelly de Jonge.

Het was een uur of elf toen we terug kwamen in het hostel en ons begonnen voor te bereiden op onze eerste dag op YALC. Omdat ik alle horror verhalen had gehoord over het vechten om de ARC’s op de conventie, had ik mezelf voorbereid op een ware Hunger Games. Ik stopte de boeken die ik wilde laten signeren in mijn rugtas, nam een extra tote bag mee en een portemonnee vol met contant geld.

YALC dag 1 ging van start om 10 uur. Wij waren mooi op tijd en stonden al om 9.15 in de rij voor het Olympia gebouw in Kensington. Ik ben gewend van andere conventies dat het wachten soms behoorlijk lang kan duren maar deze rij was zo voorbij. Ze begonnen al snel met het scannen van onze kaartjes en gaven ons buiten al de 3-dagen bandjes of een 1-daagse stempel.

En toen was het zo ver. De deuren gingen open (Thank GOD want het was echt vies heet buiten) en we mochten naar de conventie vloer. Voor de eerste paar minuten liep ik daar als een kip zonder kop rond. Er zijn overal kraampjes, overal dingen te doen en zo veel prikkels dat ik het even niet meer wist. Dus ik rende naar de kraampjes achterin (daar was nog niemand) en kocht daar 3 boeken en had na al die kraampjes al een tas vol met boekenleggers, posters, buttons, stickers en andere goodies. Kortom… ik had meer tassen nodig xD

(Er komt een YALC bookhaul post met foto’s en alles)

20180729_170406

Het was buiten warm maar binnen was het ook echt heel benauwd. Iedereen liep met van die hand ventilatoren rond en één van de kraampjes had zelfs een survival pakket samengesteld die je kon krijgen bij het inschrijven op de nieuwsbrief. Dus natuurlijk deed ik dat en kreeg ik allerlei handige dingetjes voor op de conventie. Een waaier, stickers voor je naam bekend te maken, anti-bacteriële handzeep en een pen.

Er waren ook allerlei winkeltjes aanwezig die kaarsen verkochten, fan-art, zeepjes, sieraden en nog veel meer. 1 hiervan was Bookish Burns die allerlei soorten kaarsen te koop had staan. Helaas stonden hier niet echt kaarsen tussen die ik wilde hebben aangezien ik genoeg van ACOTAR heb staan.

wiehoie
@po_jainter (IG)

Wel heb ik heel wat fan-art gekocht van Jo Painter Arts. Ze is echt een geweldige artiest en maakt ontzettend mooie art-prints (vooral A Darker Shade of Magic, Children of Blood and Bone, ACOTAR en haar eigen karakters) die ze dan ook zelf signeert en soms door de auteurs laat signeren. Wat ik precies heb gekocht zie je in mijn YALC haul bericht die ik later upload. Ik vind haar zo tof dat ik bijna elke dag wel iets bij haar gekocht heb xD

Na het rondlopen als een hongerige booknerd, was het tijd voor de signeer sessies. Hier was ik vrij nerveus voor aangezien Alwyn Hamilton op de eerste dag zou signeren en zij één van mijn favoriete auteurs is. Haar Rebel of the Sands serie is echt to-die-for! Ik heb de serie vanaf het begin gevolgd en ben groot fan geworden, maar nooit het geluk gehad om Alwyn te mogen ontmoeten. Toch moest ik nog even wachten want Gayle Forman was eerst.

20180727_133329

Alhoewel ik haar boek If I Stay echt super mooi vind, heb ik mijn eigen exemplaar weggegeven aan Bibi ^^ Nadat ik een foto van mij en Gayle had gepost op onze FaceBook pagina vertelde Bibi mij een verhaal over dit boek en haar liefde voor Gayle Forman. Ik wist het meteen. Ongeacht dat mijn naam erin staan en het mijn exemplaar is… dit boek hoort bij Bibi thuis op de plank ❤

20180727_133353(1)

Na mijn korte gesprek met Gayle (ik heb haar verteld dat ik het boek in één ruk uit had en alleen maar heb gejankt tijdens het lezen) moest ik meteen in de rij voor mijn must-have handtekening van Alwyn Hamilton. Omdat de rij voor haar behoorlijk lang was duurde het wachten even maar dan heb je ook wat.

20180727_144134

20180727_144136

Alwyn was echt super lief en ze nam de tijd voor haar fans. We hebben bijna 5 minuten met haar staan praten terwijl de rij redelijk lang was nog. Ik vertelde haar dat ik groot fan van haar was en dat ik amper kon wachten op wat ze nog meer ging doen. Hannah en Judith zeiden allebei dat ik hun de serie had doen lezen, wat Alwyn super grappig vond. Ze is zo lief! Zo erg zelfs dat ze speciaal voor de fans nog dik anderhalf uur extra heeft gesigneerd. Ben zo blij dat ik haar ontmoet heb en haar handtekening in mijn boeken heb staan.

20180727_144405

Na de signeersessies hebben we met z’n vieren nog meegedaan aan een zwaardvechten workshop. Hier moest je je ’s ochtends al voor inschrijven omdat dit een vrij gewilde workshop was. Dit was echt zo’n toffe workshop! Het werd gegeven door auteur en professioneel zwaardvechter Ed McDonald en zijn team van de London Longsword Academy.

foto van London Longsword Academy.

We kregen de basistechnieken van het zwaardvechten uitgelegd en moesten deze dan vervolgens gaan oefenen.

Na die workshop waren we allemaal best wel kapot. Het was nog steeds super warm binnen (en buiten) waardoor we best wel wat moesten zweten tijdens de workshop. Dus we hebben onze aankopen uit de garderobe gehaald en zijn na een hele dag YALC teruggekeerd naar onze kamer waar we onze spullen hebben gedropt voor we naar een Wasabi zijn gelopen (Japanse eettent), en daarmee is onze eerste dag compleet 😀


Voor alle foto’s van mijn aankopen en mijn verzamelde handtekeningen maak ik een grote YALC haul bericht aan. Deze komt snel online, dat beloof ik. Eerst nog dag twee en drie van YALC.

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s