Bookish posts

YALC; Dag 2

Heey!!

Daar ben ik weer met dag twee van de Young Adult Literature Convention. Na de eerste dag waren we al kapot van al het lopen en het wachten maar ik stond te popelen om dag twee te beginnen.


20180727_102743

Dag twee van YALC begon om 9 uur, maar omdat we er min of meer vanuit gingen dat het om dezelfde tijd als vrijdag zou beginnen waren we iets te laat op de locatie. Gelukkig maakte dit niet zo veel uit. Veel van het spul wat je gratis kon pakken was hetzelfde als de dag ervoor en de meeste boeken die er lagen had ik al gekocht. In andere woorden, mocht je ooit YALC gaan overwegen voor de ARC’s en het gratis spul dan is een dagkaart ook voldoende. Mocht je het overwegen voor de auteurs en de handtekeningen dan raad ik toch echt een 3-dagen kaart aan. Met deze kaart kan je namelijk ook naar de London Comic Con die eraan vast zit en hoef je niet tientallen rondjes te lopen over dezelfde markt.

De tweede dag heb ik daarom wat verdeeld. Het eerste gedeelte ben ik rondjes gaan lopen over de YALC vloer om te kijken wat er nog aangeboden werd. Door een stomme fout van mij was ik vergeten mijn Tomi Adeyemi boeken mee te nemen om te laten signeren dus ik ben gaan zoeken naar posters, art-prints of boekenleggers die ik kon laten signeren maar helaas…. er was helemaal niks meer te krijgen. Daarom ben ik opnieuw naar Jo Painter gegaan voor een art-print van haar voor ik naar London Comic Con ben gegaan.

20180729_140945

Hier hebben we wat rondgekeken (vooral op de Merchandise vloer) en hebben we Eva achtergelaten toen we terug naar YALC moesten voor Melinda Salisbury. Omdat mijn hele schema al door elkaar zat (aangezien ik Tomi helemaal vergeten was) begon Melinda een heel uur eerder dan ik had verwacht en waren we bijna te laat geweest. Gelukkig stonden we net op tijd in de rij en waren we één van de laatsten die het boek gesigneerd konden krijgen. Wel heel jammer voor de wachtenden achter ons maar ik ben stiekem heel blij dat ik nog een handtekening heb mogen scoren.

20180728_124731

Ik heb nog meer foto’s maar die zijn door een andere telefoon genomen. Er zat iets op mijn lens wat voor die gele waas zorgt onderin. Omdat ik The Sin Eater’s Daughter echt onwijs gaaf vond heb ik alleen deze laten signeren. De rest uit die serie vond ik iets minder dus om ruimte te besparen in mijn koffer heb ik ie thuis laten liggen. Melinda is net als Alwyn echt ontzettend lief voor haar fans. Ze had helaas de tijd niet om ons allemaal te woord te staan dus het was snel over maar ik heb wel een kort gesprekje met haar kunnen voeren en een foto kunnen maken.

Na Melinda was het tijd voor Tomi Adeyemi. Haar wachtrij was zo idioot lang dat er virtual queue tickets uitgegeven werden. Dit houd in dat je een nummertje krijgt en moet wachten tot je wordt geroepen. Hiermee willen ze de rijen kort houden maar het systeem werkt niet perfect. Overal op de vloer zaten mensen te wachten op Tomi en de vrijwilliger bij de rij werd gek van onze vragen om welke nummers er in de rij mochten gaan staan. Het duurde voor ons zelfs zo lang dat we eerst bij iemand anders zijn gaan staan wachten (zij begon een uur later dan Tomi te signeren).

20180728_140705

Lauren James was voor mij nog vrij onbekend maar ik heb zoveel over haar boek The Loneliest Girl in the Universe gehoord dat ik deze moest en zou hebben. Toen ik hoorde dat ze op YALC zou komen wilde ik super graag haar handtekening in het boek. Daarom wachtte ik met het kopen van TLGITU en kocht hem ter plekke. In de rij voor haar tafel kreeg ik van fans van haar te horen dat haar andere boeken ook echt super gaaf zijn. Ik dacht altijd dat ze Contemporary boeken schreef maar het blijkt dat ze juist veel fantasy schrijft.

Dus ik ga sowieso meer van haar boeken aanschaffen ^^

20180728_145917

Na 3 uurtjes wachten was het dan eindelijk tijd voor Tomi. Haar rij duurde zo lang omdat ze met iedere fan de tijd nam voor een gesprek, foto’s, aanraders en veel meer. Het duurde per persoon soms wel 5 minuten waardoor de rij zo gek lang werd. Zelfs haar agent en de vrijwilligers eromheen probeerden Tomi zo ver te krijgen om op te schieten maar niks hielp xD Tomi hield zich niet aan de regels en trok zich nergens wat van aan.

Omdat ik mijn boeken was vergeten (echt zo stom!) heb ik voor Charlot (TheReadingJournal), aan wie ik beloofd had haar boek te laten signeren, een art-print laten signeren en had ik geaccepteerd dat ik niks zou hebben. Op een foto na dan, maar toen ik het verhaal aan Tomi vertelde vond ze me een hele goede vriendin en vond ze het super lief dat ik in ieder geval voor Charlot iets had kunnen regelen. Daarom pakte ze een papiertje (wat een tijdelijke tattoo bleek te zijn) en signeerde die voor mij. Echt super lief ❤

20180728_145923

Ik voelde me best schuldig dat ik ook zoveel tijd met Tomi heb besteed. Vooral omdat er nog zoveel wachtenden achter mij stonden maar ze is echt zo leuk! Ook Tegen Judith en Hannah was ze ontzettend aardig.

Heel bewust hebben we de tweede dag geen workshops gedaan. De eerst dag was zo slopend dat ik er sowieso voor koos om de tweede dag ietsje rustiger aan te doen. Door al het wachten en alle spanningen was dag twee toch net zo druk als de eerste dag. Ik had namelijk niet alleen Melinda, Lauren en Tomi voor handtekeningen maar ik wilde ook super graag een cadeautje halen voor één van mijn beste vriendinnen. Zij is helemaal gek van McFly en vond het ontzettend jammer dat ze niet naar YALC kon komen nu Tom Fletcher en zijn vrouw zouden signeren.

20180728_164554

Aangezien ze deze maand jarig was wilde ik een cadeautje op Comic Con halen maar daar was helaas niks leuks te halen wat binnen haar fandoms valt. Daarom, als verrassing, heb ik het boek van Tom en Giovanna gekocht en laten signeren met haar naam erboven. Hopelijk vind ze dit een leuk cadeautje >.< want ik had haar stiekem al beloofd iets leuks te halen wat met Stranger Things te maken had *oepsie*

Ik mocht helaas geen foto’s nemen of video’s maken anders had ik nog even gevraagd om een video-message. Dit kon helaas niet omdat er een gigantische rij voor hun tafel was. Als je dacht dat Tomi lang duurde dan is dit nog 1000 x zo erg. We moesten ’s ochtends vroeg al virtual tickets bij de info balie halen voor de handtekeningen. Ik kwam hier te laat achter en was uiteindelijk nummer 308. Het was niet eens zeker of ik geroepen zou worden omdat de signeersessie maar 2 uur zou duren en men niet zeker wist of er 300 man in zou passen. Uiteindelijk is besloten dat er één boek per persoon gesigneerd mocht worden, geen foto’s zouden worden genomen en dat men alleen de naam van jezelf of een vriend(in) in het boek mocht laten zetten.

20180728_164912

Het was voorbij voor ik überhaupt wist wat ik aan het doen was xD Ik weet nog dat ik aan Tom zei dat het voor een verjaardag was en dat hij zei dat ik haar van hem moest feliciteren. If only they had more time……

Na de Fletchers zijn we met de hele groep vertrokken. Het was opnieuw een lange dag en we hadden allemaal honger. Er is wel een klein hoekje waar je drinken en eten kunt kopen op YALC maar als ze voor een flesje water als 2,10 pond vragen ren ik net zo lief even naar de Tesco’s aan de overkant van  Olympia. Dit hebben we echter niet gedaan. We zijn samen met Dominique van Thunderstruckbooks en Kelly van Bright Blue Books wezen eten bij een Italiaans restaurant op Leicester Square. Super gezellig en nog lekker ook ^^


Voor foto’s van mijn handtekeningen en de boeken die ik heb gekocht, check de YALC haul blogpost die ik ga uploaden.

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

2 gedachten over “YALC; Dag 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s