Geen categorie

Awkward Questions – Bibi & Lili

Dit is een nieuwe topic op onze blog. Ik bedacht dat het wel grappig zou zijn om een soort interview te maken met verschillende mensen (bloggers of eigenaars van webshops) en dat ik een paar privé en boek gerelateerd vragen ga bedenken die hun dan gaan beantwoorden. Lache toch? Ik moet er wel bij zeggen dat je de vragen met een korreltje zout moet nemen en wat humor 🙂 want anders is het leven ook maar te serieus.

FireFly_logo_DEF-02

Natuurlijk moeten wij er dan ook aan geloven en zijn wij de eersten die de 20 vragen zelf maar eens gaan beantwoorden:
1..Wat was het laatste waar je naar zocht op je telefoon (Google)?

B: brommende koelkast …. haha dit is wat ik als laatste heb gezocht want we hebben onlangs een nieuwe koelkast gekocht en nouja we hadden daar niet zo veel verstand van hoezo die niet ophield met geluiden maken. Gelukkig konden we het vinden allemaal en is die nu zoals die hort.

L: Ehm dat is nogal een lang verhaal :p Het laatste wat ik opzocht via Google is hoe ik het snelste en goedkoopste terug kom uit London. Tijdens het inchecken van het hostel in London is mijn paspoort omgewisseld met die van een vriendin. Dit hebben we nooit doorgehad tot 3 uur voor mijn incheck op King’s Cross terwijl zij in Brighton zat. Dus ja… dan ga je in alle paniek en stress maar Googlen hoe je nog thuis kan komen.


2.Wat is het raarste dat je ooit hebt gedaan toen je alleen thuis was?

B:Uhm even denken want ik ben wel vaker alleen thuis. Ik denk dat het is als ik aan het schoonmaken ben, dan heb ik opeens mijn 5 minuten en zet ik muziek op en begin ik te dansen (linedance) want dit deed ik vroeger. Was een groot hobby van me en ook een wereldkampioen geworden. Als me iemand zou zien…hahahaha dat is niet best.

L: Dat was toen ik nog bij mijn ouders woonde. Ik speelde toen met twee vriendinnen, mijn broertje en een vriendje van hem. Mijn ouders waren boodschappen doen (of zoiets) en toen hebben wij met z’n allen van onze trap een glijbaan gemaakt van matrassen en dekens. We hebben dik een uur lang de grootste lol gehad. Ondertussen wisselden we elkaar steeds af om op de wacht te staan. Zodra de auto van mijn ouders voorbij reed was alles binnen een paar seconden opgeruimd. Alsof er nooit wat was gebeurd xD


3.Wat is het eerste dat je zou doen als je op een dag wakker wordt en ziet, je bent van geslacht veranderd?

B: Gaaf, dan zou ik alles doen wat mannen doen. Sowieso in het staan plassen en sex hebben want man wat zou dit raar voelen om op eens een penis tussen je benen te hebben hangen. Shoppen om te kijken of mannen kleding lekkerder zit en ik zou een baard laten groeien. Lijkt me zo apart dit.

L: Ik zou letterlijk ALLES gaan uitproberen.


4.Heb je ooit een boek betere reviews gegeven dan dat het eigenlijk verdiende?

B: Nope, want als het slecht is dan zeg ik het ook. Het heeft totaal geen nut om er iets leukers van te maken.

L: Nee. Ik geef altijd een eerlijke mening. Bovendien hoef je een boek niet meteen af te kraken als je het niet leuk vond. Ik probeer dan ook altijd uit te leggen waarom het voor mij niks is en waarom het wellicht voor een ander wel leuk kan zijn.


5.Wordt je opgewonden bij seks-scenes in boeken?

B: Tja wat moet ik hierop zeggen. Mijn man is een zeeman en vaak van huis 😉 meer hoef ik denk ik niet te schrijven.

L: Nope. Natuurlijk voel ik wel wat maar echt opgewonden raak ik er niet van.


6.Heb je ooit boeken/ book-goodies duurder verkocht dan dat ze waard waren?

B: Eigenlijk niet nee. Als ik iets verkoop aan boeken of goodies maak ik een redelijke prijs. Ik ga dan op zoek naar de waarde van een nieuwe boek en doe meest de helft van de prijs die ik dan vraag. Uit ervaring is gebleken dat niet veel mensen boeken 2e hands kopen die bijna net zo duur zijn als nieuwprijs. Wat book goodies betreft ruil ik die meest of doe ik ze in win-acties weg geven. Altijd leuk om er weer iemand anders gratis mee blij te maken.

L: Nope… ik verkoop de goodies ook bijna nooit. Ik geef ze weg aan vriendinnen of via win-acties.


7.Als je een ervaring uit je verleden zou kunnen wissen, wat zou dat dan zijn?

B: mhhhh… dat is een goeie. Ik denk dat ik de ervaring met drugs zou willen wissen. Het was een vreselijke tijd waar ik in een diep zwart gat ben gevallen en ik heb er zo spijt van dit ik vroeger zo zwak was en dit vieze spul heb gebruikt. Deze ervaring had ik liever niet gehad dus ja…… DELETE

L: Daar moest ik wel even lang over nadenken. Er is zoveel dat ik zou willen wissen maar door die gebeurtenissen ben ik wie ik ben. Als ik dan toch moest kiezen zou het mijn VMBO klas 3 periode zijn. Ik werd op het VMBO veel gepest en toen een goede vriendin van mij zei dat ze alleen vrienden met me was omdat ik verder niemand had, stortte ik sociaal en emotioneel in. Was geen leuke periode dus ram maar op die delete knop!


8.Wat is het raarste dat je ooit voor de spiegel hebt gedaan?

B: uhm in mijn mond kijken. Dit was nadat ik van de tandarts kwam want mijn ene verstandskies kwam niet door dus hebben ze mijn tandvlees open moeten snijden. Heel dom idee want ik kan niet tegen mijn bloed en het duurde slechs paar seconden en ik veel flauw. Dus ja het was raar en dat doe ik nooit weer.

L: Ken je die momenten in films dat het meisje met een borstel in de hand, voor de spiegel echt KEIHARD mee staat te zingen op haar favo muziek?

Ja… dat ben ik dus :p


9.Wat is het meest walgelijke dat je ooit hebt gegeten?

B: Oesters en slakken. Door mijn horeca opleiding moest ik vaak aparte dingen eten en die 2 waren echt het ergste dat er is. Slakken smaken naar niks en het is alsof je op een rubberen bootje kauwt en oesters zijn zooooooo vol met slijm dat ik erna moest kokhalzen en naar de WC. Bah…

L: Gevulde puntpaprika’s. Je zult nu vast denken van “huh? Maar daar is toch niks vies aan?” Nou, ik ben die rare vogel die absoluut niet van paprika houd. Als ik het alleen al ruik krijg ik er kotsneigingen van. Maar omdat het zoveel gebruikt word in gerechten word het me op vele verschillende manieren toch aangeboden onder het nom “proef het anders zo. Dit kan je niet vies vinden”. Helaas… ik walg van paprika. In wat voor vorm dan ook.


10.Wat is het gemeenste dat je ooit tegen iemand hebt gezegd?

B: dat de seks slecht was … hahahaa (shame on me) maar ik was nog jong en serieus het was echt mega slecht. Diegene was zo arrogant dat ik hem even de waarheid moest vertellen. Heel erg gemeen maar sorry ik hou niet van die patzers die denken dat ze de wereld zijn.

L: Ik heb tegen een oud lerares van mij gezegt dat ze de pot op kon. Ze was de mentor van mijn broertje en ze dwong hem min of meer om iets te zeggen tegen onze ouders waar hij absoluut nog niet klaar voor was. Omdat ik vind dat ze dat nooit had mogen doen ben ik tijdens een stage op die school op haar afgelopen en heb ik haar verteld dat ze haar carrière moest heroverwegen en dat ze de pot op kon. Ik was echt woest.


11.Wat is het wreedste dat je ooit met een boek hebt gedaan?

B: Niet met opzet natuurlijk maar ik heb een boek eens in het water laten vallen. Ik wou een foto maken voor Instagram en *plons* lag het erin. Ik heb hier echt zo om kunnen huilen want ben altijd erg zuinig met mijn boeken. De schrijfster van dit boek had het op sociaal media gezien en was zooooo lief om me een nieuwe boek op te sturen met een lieve tekst van haar erin ❤

L: Het als tafelsteun gebruikt. Ik had een tafel die nogal wankel was en heb toen een boek onder 1 van de poten geschoven. Het boek heeft daar een jaar als steun onder gelegen voor ik verhuisde. Oepsie….


12.Wat is het meest kinderachtige dat je nog steeds doet?

B: Als het sneeuwt als een speer naar buiten rennen en een sneeuwpop bouwen. Dan ben ik net weer een klein kind want ik hou zo veel van sneeuw.

L: Ik ben een extreme fangirl dus ik word rete enthousiast van sommige dingen. Dan voel ik me net een kind in een snoepwinkel als ik bijvoorbeeld een goede Kylo Ren cosplay tegenkom of Jamie Campbell Bower ontmoet of op een conventie rondloop. Dan doe ik gek, dans ik en fangirl ik heerlijk mee over alles wat ik leuk vind.


13.Als je moest kiezen tussen: naakt gaan of je gedachten laten verschijnen in een tekstballon boven je hoofd zodat iedereen het kan lezen, wat zou je kiezen?

B: Tja ik weet niet wat voor de medemens erger is? mij naakt zien of zien wat een chaos in mijn hoofd is 🙂 Ik vind naakt zijn in de zomer eigenlijk niet erg maar in de winter wordt het dan toch wat frisjes lijk mij dus ga dan toch liever voor de tekstballon boven mijn hoofd.

L: Ik ga voor naakt xD. Hoe graag ik soms ook zou willen dat men mij begrijpt en dat zo’n tekstbubbel dan wel heel handig zou zijn… zijn mijn gedachten van mij en is dat 1 van de weinige plekken waar ik mezelf kan zijn zonder het gevoel te hebben dat men me raar vind. Dus naakt it is.


14.Lees je een boek/ tijdschrift als je op het toilet zit?

B: hahaha serieus ik heb het 1x geprobeerd maar vind het maar niks. Dus nee ik lees niks op de WC want ben er nooit lang.

L: Nadat ik een keer een boek in het toilet heb laten vallen doe ik dit niet meer :p Ik ben veels te zuinig op mijn boeken om dit nog eens te riskeren. Bovendien ben ik na 5 seconden wel klaar en lees ik liever op de bank dan op een wc pot xD. Ik zit meestal op mijn telefoon terwijl ik op de pot zit.


15.Wat is je “guilty pleasure”?

B: dit is dan toch wel slapen. Ik hou van slapen. Ik kan soms 13 uren aan een stuk door slapen. Soms slaap ik zelf in de middag want dan ben ik zo moe dat ik per ongeluk in slaap val waarbij ik nog zo veel dingen had moeten doen. Ik kan hier zo van genieten maar ook omdat ik het hard nodig heb. Mijn hersenen komen dan eindelijk tot rust en de nachtrust bepaald bij mij hoe mijn dag wordt. Heb ik lekker geslapen heb ik energie en kan ik veel dingen doen, heb ik slecht geslapen ben ik niet vooruit te branden en kan heel slecht tegen prikkels.

L: Mijn guilty pleasure is Aziatische drama’s kijken. Dit zijn soms echt over-the-top romantische verhalen met bakken vol drama, maar ik hou ervan. Ik kan er niks aan doen maar ik kijk dan soms echt wel 6 afleveringen op één dag terwijl 1 aflevering soms wel anderhalf uur duurt. Ik ben dan echt niet meer te stoppen. Hetzelfde heb ik met een Tv serie waar er een koppel is die ik behoorlijk ship. Dan ben ik niet meer te houden en MOET ik weten of ze bij elkaar komen.


16.Heb je ooit over een personage uit een boek gedroomd?

B: echt wel. gebeurt me wel vaker als ik een goed boek lees en dan zo verdiept ben in het verhaal dat ik er nog over ga dromen. Helaas wordt ik elke ochtend wakker en dat lekker ding uit het boek is weg 🙂

L: Altijd. Als ik heel geconcentreerd aan het lezen ben geweest voor het slapen gaan dan droom ik altijd over het boek en de verhaallijn. Meestal ben ik dan zelf de hoofdpersoon en zijn de karakters mijn vrienden. Hetzelfde heb ik ook met films of Tv series. Ik droom dan dat ik zelf in het verhaal zit en word dan vet leip wakker xD 


17.Wat was je meest beschamende moment in het openbaar?

B: hahaha dit was in de kroeg in Hardegarijp in 2009 of 2010. Ik was met 2 vriendinnen gezellig uit en werd al snel dronken. Toen zag ik aan de andere kant van de kroeg iemand staan die sprekend op Jan Smit leek. Dus ik brulde door de hele kroeg: ” heeeey kijk wat gaaf daar is Jan Smit. Als de morgen is gekomen…..lalalalaalalalalaal…” Dus iedereen echt naar me kijken inclusief die jongen. Later die avond gaaf mijn vriendin hem mijn nummer en uiteindelijk kregen we een paar manden verkering. Hij hete Geert en niet Jan maar het was een lieverd 🙂

L: Oh God… ik ben echt een klungel dus ik heb heel vaak beschamende momentjes. Ik heb daarom dus niet echt een meest beschamend moment want dat zijn ze allemaal. Bijvoorbeeld afgelopen weekend op YALC/LFCC. Ik had een foto gekocht met Aidan Turner (The Hobbit, Being Human, TMI the movie, Poldark) en besefte me pas in de studio DAT IK EEN FOTO HAD MET AIDAN FREAKING TURNER en dat ik iets tegen hem moest zeggen…. holy hell! Ik maakte me toen behoorlijk druk over wat ik moest zeggen en hoe ik me moest gedragen dat ik de tijd vergat en wakker werd toen de vrijwilliger zei “You’re up next”. Ik kreeg een kop als een boei, knikkende knietjes en wist nog steeds niet wat ik moest zeggen. Dus toen ik naar hem toe moest lopen keek ik voor het eerst recht naar hem toe en ik dacht “OMG he’s so gorgeous”.. helaas voor mij zei ik dat hardop en begon Aidan vet te lachen. Hij staat dan ook met een grote grijns op mijn foto en hij hield maar niet op met giechelen xD Toen ik als afscheid zei “Thank you for everything. I love you”, zei hij nog even “I know”. Ik zakte zowat door mijn knieën zo erg schaamde ik me. Achteraf gezien kan ik er wel om lachen maar ik voelde me in dat moment zo awkward :p 


18.Wat is het meest illegale wat je ooit hebt gedaan?

B: oh boy hier moet ik eerst even gaan denken. Ik geloof het was toen ik zo 15 of 16 was. Ik was in een schoenenwinkel en zag super leuke paar schoenen die ik heel graag wou hebben. Helaas waren deze erg duur en had ik niet zoveel geld mee. Ik heb ze gewoon in een andere doos gestopt om te kijken of het opvalt. Bij de kassa hebben ze de doos niet eens open gemaakt en zo had ik de schoenen voor heel wat minder geld. Dit was echt erg en ik had een mega slecht geweten. De schoenen had ik dan ook amper aangetrokken.

L: Ik zou naar Manchester vliegen om samen met mijn huisgenootje naar een concert van One Direction te gaan. Het was hun laatste tour voor hun break-up waardoor mijn huisgenoot graag twee keer wilde en de enige plek in hun tour was nog in Manchester te vinden. Zij had de overstap al eerder gemaakt omdat ze de kaarten eerst had gekocht met een vriendin van haar, maar toen die plots afzei ben ik een reisje Manchester gaan regelen zodat ze niet alleen naar de concerten hoefde. Omdat ik vrij vroeg op Schiphol was kon ik lekker vroeg door de douane heen zodat ik in ieder geval al ingecheckt en gescand was. Op die manier kon ik mijn vliegtuig niet missen, maar toen ik opzoek ging naar mijn gate kwam ik in een stuk Schiphol wat compleet verlaten was. Voor ik het wist werd ik omsingeld door linten waarop VERBODEN TOEGANG stond en was ik helemaal alleen. Er was geen medewerker of andere toerist in zicht en ik vond het vet eng. Ik ben over allerlei hekken en linten heen geklommen en ben via een personeelstrap weer op een vloer gekomen waar meerdere mensen waren. Pas daar vroeg een medewerker hoe ik daar kwam en waar ik vandaan kwam. 

Ik ben echt een doetje als het aankomt op illegale dingen. 


19.Zou je je geliefden voor 1 jaar gratis boeken shoppen inruilen?

B:Mhhh weet ik eigenlijk net niet. Het is wel heel verleidelijk maar ik kan mijn geliefden ook vragen om boeken voor me te kopen als ik jarig ben of met kerst dus neeeee…. laat maar zitten.

L: Ligt eraan. Had je me deze vraag een paar jaar terug gesteld dan had ik meteen ja gezegtdmaar tegenwoordig heb ik zoveel liefdevolle mensen om me heen, dat ik ze voor geen goud missen wil. Dus hou die gratis boeken maar, ik betaal wel gewoon voor ze :p en laat mijn geliefden met rust.


20.Heb je ooit iets geplaatst op sociale media waar je achteraf spijt van had?

B: Neuh, alles wat ik plaats is eerlijk gemeend en ik maak me daar echt niet druk om. Als er mensen zijn die iets niet bevalt moeten ze mij maar ontvolgen of verwijderen. Sowieso doe ik niet veel privé met sociaal media, het is meer voor de blog allemaal.

L: Ja. Een paar jaar terug besloot ik om een reactie te plaatsen onder iets wat een vriendin had geplaatst. Daar ontstond een flinke ruzie uit waardoor ik geblokt ben via alle wegen mogelijk. Ben er nu wel blij om hoor want de vriendschap zat al een tijdje niet goed meer maar toentertijd heeft het me behoorlijk dwars gezeten. 


Zo we hebben het overleeft. Zo erg was het dan toch weer net niet. Benieuwd wie de eerste blogger is die deze vragen met een rood hoofd ging beantwoorden? Kijk dan volgende week hier op de blog. Wil jij deze Awkward vragen ook beantwoorden stuur ons dan een mail firefly-book@hotmail.com en we sturen je de vragen lijst door zodat je hem aan ons terug kan sturen.

Liefs Bibi & Lili

FireFly_logo_DEF-02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s