Geen categorie

YALC; Dag 3

Hallo allemaal!

Ik had gehoopt dat het ondertussen wat afgekoeld zou zijn in Nederland aangezien het in London de laatste twee dagen een aangename 20 graden was. Helaas is het hier nog steeds warm en staat de ventilator de hele dag aan te blazen.

Vandaag geef ik een verslag over mijn laatste dag op de Young Adult Literature Convention en sluit ik mijn YALC reportage af. Volgend jaar ga ik weer heen en zit ik te denken aan een live-reportage van de conventie vloer zodat jullie een nog betere kijk krijgen op wat YALC precies inhoud 😀


20180727_133226

Dag 3 van YALC begon lekker rustig. Omdat we niet al te vroeg het Olympia wilden binnenlopen gingen we net zo laat als de dag ervoor van huis. Helaas was het zondag en was de supermarkt tegenover het hostel dicht. Onze ontbijt stop ging dus niet door waardoor we alsnog in de rij bij het Olympia moesten gaan staan. Het regende op dat moment met bakken tegelijk en Judith was de enige slim genoeg om een jasje mee te nemen. Maar zowel Eva, Hannah als ik hadden geen rekening gehouden met het weer en moesten noodgedwongen met kranten boven het hoofd naar de ingang lopen :p

Met een 3-dagen bandje mochten we meteen al naar binnen (Hallelujah). Voelde me lichtelijk schuldig voor iedereen met een dag ticket want die moesten in de rij blijven staan maar ja… dat zijn de voordelen van een 3-dagen kaart denk ik dan maar xD. Eenmaal boven gingen we nog één rondje over de hele vloer. Omdat het de laatste dag was, was er overal uitverkoop en verkochten de kraampjes hun boeken nu per 10 of 5 pond en soms zelfs voor minder. Ook waren er super veel gratis boeken en ARC’s die men weg gaf. Je moest er dan wel even voor in de rij, maar dan had je ook wat.

Maar ik had een foto gekocht met Aidan Turner (en geen ruimte meer voor boeken in de koffer) waardoor ik ervoor koos om de laatste dag een Comic Con dagje te doen.

foto van Hannah Jones.

De vloer van Comic Con is echt gigantisch. Ze hebben een hele zaal vol met handtekeningen tafels en plek voor de rijen waar, zodra je binnen komt met de lift, het echt bomvol staat met mensen. Dit is dus absoluut geen place-to-be voor mij xD Gelukkig had ik oordoppen bij me en kon ik alsnog “veilig” in een rij gaan staan zodat Judith (één van mijn beste vriendinnen) een handtekening kon krijgen van Zachary Levi.

Ook hier moest ik een virtual queue ticket voor halen. Gelukkig was ik op tijd en had ik een nummer onder de 200 want precies na mij ging Zachary lunchen en moest de rest van de gasten op hem wachten… oeps. Zachary was echt wel een leuk, tho. Hij noemde me eerst Judith omdat dat op de post-it stond dus ik moest hem uitleggen wie ik was en waarom er een andere naam op de fotokaart moest. Hij was er super lief over en vond dat ik een hele goede vriendin was. Ik moest Judith maar een dikke knuffel geven van hem.

foto van Hannah Jones.

Daarna ben ik de vloer weer opgegaan. Op de Comic Con waren twee zalen vol merchandise waar het veel rustiger was dan bij de handtekeningen dus hier heb ik het meeste van de dag doorgebracht. Ik keek mijn ogen echt uit. Er waren tientallen merchandise kraampjes met kleren, funko pop, tijdschriften, comics, beeldjes, japanse goodies en nog veeeeeeeeeel meer.

Natuurlijk ben ik als een gek achter alle Star Wars cosplay aangegaan en kreeg ik Kylo Ren te pakken. Ik ben dan wel weer zo’n noob die dan vervolgens om een knuffel van Kylo vraagt xD Hij zei letterlijk: “Well… that’s a first”. Daar moest ik ff heel hard om lachen xD.

foto van Hannah Jones.

Ook waren er dingen zoals de Sherlock set, een Stranger Things set, allerlei props uit bekende films en fotostudios all around. Na een paar uur rondlopen was het dan ook eindelijk tijd voor mijn fotoshoot met Aidan Turner.

#HELP

Op Comic Con werken ze met batches. Dit betekend dat je een kaartje voor de fotostudio met een acteur/actrice naar keuze koopt en dan vervolgens ingedeeld word in een groep. Eva, ik en Hannah zaten alledrie in groep 3. Voor ons kwamen de Diamond Passes, de Gold passes en dan nog groep 1 en 2 maar omdat dit proces zo lang duurde en de vrijwilligers niet te verstaan waren, was dit één grote chaos. Alle groepen stonden door elkaar heen en alles stond om de studio verzameld. Ondertussen riepen de vrijwilligers welke groep er aan de beurt was, maar dit was dus niet te verstaan. Op een gegeven moment ben ik maar mee gaan roepen. Zodra ik verstond welke groepen ze omriepen, riep ik het door naar achteren. Sommigen hielpen verder mee door hun vingers op te steken met het aantal.

foto van Leanne Otter.

Na een uurtje was het eindelijk de beurt aan groep 3. We schoven snel naar voren en stonden al snel in de studio zelf. Daar moet je je tassen afgeven en in de rij gaan staan voor de foto. Op dit moment werd ik zodanig geconfronteerd met het feit dat ik op de foto zou met FREAKING AIDAN TURNER dus ik werd behoorlijk awkward en durfde niet vooruit te kijken xD Ik dacht de hele tijd “wat ga ik zeggen”, of “hoe moet ik me gedragen” waardoor ik helemaal niet in de gaten had dat ik de volgende was.

HOLY FF-ING HELL!! Toen ik opkeek schrok ik opnieuw en bedacht ik me hoe mooi Aidan wel niet is… alleen…. dacht ik dat niet maar zei ik dit dus hardop xD Ik was al nerveus maar dit maakte het nog erger, en het feit dat Aidan begon te lachen maakte het er ook niet echt beter op. De foto, echter, is wel echt super leuk geworden. Aidan heeft natuurlijk een grijns van oor tot oor omdat hij steeds bleef giechelen maar desondanks mijn zenuwen sta ik er ook nog redelijk op :p

Na de foto ben ik nog even langs alle merch geweest, heb nog wat cosplays bekeken en ben toen terug gegaan naar YALC waar ik nog een paar boeken heb kunnen scoren en rustig heb kunnen zitten. Op de YALC vloer zat namelijk de green room voor alle LFCC gasten ^^ Ze kwamen over de vloer lopen (zoals Jason Mamoa) of door een afgelegen deur achter een scherm. Zodra je op een goede plek zat kon je de gasten in en uit de deur zien lopen. Hier heb ik dus even gezeten met twee con-vriendinnen van me die ik ken via Wolfcon (hier hebben we eerder een win-actie mee gehad).

20180729_165001

En dat was helaas ons einde van het YALC weekend. We gingen pas de volgende dag uit London weg maar de conventie was voorbij. De kraampjes werden langzaam opgeruimd, de posters neergehaald en de tafels uit elkaar gehaald. Gelukkig vond ik het echt super leuk en wil ik volgend jaar weer. Ik miste het doen van conventies en wilde al super graag meer cons gaan doen, dus dit is perfect. YALC is echt een must voor Booknerds en een 3-dagen kaart raad ik aan, aan iedereen die ook naar de Comic Con wil.


20180729_173610

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

2 gedachten over “YALC; Dag 3

 1. Oh ik wist niet dat je eerder binnen mocht. Wij hebben nog een uur buiten staan wachten met onze 3 dagen pas. En ik vond Comic Con echt saai. Ik ben een echte nerd en had zoveel meer verwacht. Buiten de gasten vond ik de standjes maar gewoontjes en het stonk er ongelofelijk. Nadat ik die een viezerd werd nagefloten had ik het helemaal gehad op die vloer. Je foto is trouwens ontzettend leuk! Ik ben al benieuwd naar de buit die je gescoord hebt. Even over je dag 2: the loneliest girl in the universele is echt een fantastisch boek. Stelt niet teleur

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat was bij ons in eerste instantie ook niet bekend.. Echt super stom dat dat niet beter aangegeven was. Wij hadden op de derde dag echt mazzel met dat er een vrijwilliger bij de deur stond die onze bandjes toevallig zag en zei dat we snel naar binnen moesten. We hebben toen nog een meisje uit de rij weten te plukken die ook een bandje om had. Die wist ook van niets >.<

   Jammer dat Comic Con je zo tegen gevallen is. Er lopen idd wat vreemde mensen rond die je gauw naroepen maar vanwege mijn HSP draag ik meestal oordoppen en hoor ik dat al niet eens meer. Zoveel leuke gasten waren er voor mij ook niet maar Aidan Turner moest en zou ik hebben xD En thnx by the way 😀 Ben zelf ook erg blij met de foto, desondanks de awkwardness van het moment :p

   Ik ga Loneliest Girl in the Universe lezen zodra ik Smoke in the Sun uit heb. Ben erg benieuwd!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s