Recensies

Koninginnen – Kendare Blake (recensie exemplaar)

Drie koninklijke zusjes, maar op de troon is maar plaats voor één koningin…
Deel 1
Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

1 Bibi Heart

 

Bookcover:

9200000091698601Wow kijk dit prachtige cover dan. Toen ik hem zag was ik meteen helemaal verliefd. Deze kaft is (vind ik) duizend keer mooier dan het origineel. Waar het Engelse cover donker is met 3 kronen erop is dit cover heerlijk licht en straalt erg veel luxe uit.

De kleuren zijn super gekozen en de afbeelding van de kroon is echt echt heel erg mooi. Ik ben er verliefd op geworden en moet bekennen dat dit cover het mooiste is van alle versies die er tot nu toe zijn. Zelf het Duitse cover kan er niet aan tippen.

Verhaal:

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken waar je de 3 “koninginnen”volgt” die allemaal in Fennbirn leven. Katharina (gifmenger) , Arsinoe (naturalist) en Mirabella (elementalist) zijn toen ze klein waren weggehaald van haar moeder en werden opgevoed door verschillende families in het land. Fennbirn is namelijk verdeelt in verschillende delen of gebieden  ( naturalisten , gifmengers en elementalisten).  Het boek begint met Katharina die door de familie Aaron wordt opgevoed en klaar gemaakt om de volgende koningin te worden. De Aaron- zussen Genevieve en Natalia doen alles eraan om de gave van Katharina in haar los te krijgen. Dat betekend dat ze zo veel mogelijk gif in moet nemen om haar lichaam sterker te maken.

Arsinoe is een naturalist en heeft de gave om de natuur te beïnvloeden zoals bloemen laten bloeien. Helaas is ook bij haar de gave nog ver te zoeken. Ze woont bij de familie Milone en Juillenne (Jules) en haar krachtdier Camden ( poema)  zijn haar begeleiders met die ze al jaren opgegroeid is.  In Wolfsbron lopen die dingen een beetje anders dan bij haar zussen Katharina en Mirabella.

Mirabella is dus de elementaliste en is de enige die haar gave al sinds enkele jaren volop beheerst. Hierdoor is ze dan ook de favoriete van het gehele land om de nieuwe koningin te worden.

Dit was het dan ook zo een beetje. 347 pagina’s en ik kan jullie helaas niet meer vertellen want er gebeurt niks. Helemaal niks. Het hele boek leer je alleen maar de zussen kennen en dat was het dan ook. Ik heb niet voor niks een maand nodig gehad om dit boek eindelijk uit te lezen. Het spijt me vreselijk maar het was echt super saai. Zelf het einde kwam voor mij totaal niet verrassend want precies hetzelfde dacht ik al in het begin en zo was het dus dan ook.

Conclusie:

Traag, geen enkel actie en totaal niet spannend. Heel erg jammer want het verhaal heeft super potentiaal  maar helaas is het Kendare Blake hier totaal niet gelukt om een geweldig boek te schrijven. De hoofdstukken zijn saai en ik moest aan de schrijfstijl wennen. Helaas geen spannend boek voor mij. Jammer.

 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s