Bookish posts

Vragen over leesgewoontes

Ach ja, we zijn gelukkig allemaal verschillende mensen en hebben zo onze eigen gewoontes ontwikkeld. Ook tijdens het lezen zijn er verschillende gewoontes ontstaan bij mensen. De ene zit de andere staat weer iemand anders leest onderweg. Ik ging op zoek naar verschillende vragen over deze leesgewoontes en heb ze hieronder beantwoord. Als je wilt mag je de vragen koperen en straks op je eigen pagina beantwoorden.

1.Heb je een speciale plaats in huis waar je graag leest?

Ja zeker. Het liefst lees ik op de bank, lekker lang uit met een dekentje over mij heen. Ook neem ik soms het boek mee op bed want dan ben ik nog niet helemaal moe maar heb zin om heerlijk op bed te gaan liggen. Meest lees ik dan nog uren …hahahaha

2.Gebruik je een boekenlegger of een gewoon stukje papier?

Boekenleggers. Ik heb er ontzettend veel, ik geloof bijna aan die 200 ofzo maar toch gebruik ik op dit moment het liefste de boekenleggers van onzelf dus de Firefly boekenlegger. Heerlijk om altijd welke bij de hand te hebben. Ik hou er niet zo van als je andere dingen tussen de pagina’s stopt.

3.Stop je gewoon met lezen, of moet je perse door lezen tot je het hoofdstuk uit hebt?

Dit hangt helemaal van de situatie af. Ben ik aan het lezen en er moet iets gedaan worden, leg ik het boek aan de kant en pak ik het op als ik ermee klaar ben. Als ik savonds aan het lezen ben lees ik meest het hoofdstuk uit en leg het boek dan aan de kant.

4.Eet of drink je tijdens het lezen?

drinken ja, eten niet. Geen idee wat het is maar ik kan niet eten tijdens het lezen. Ik heb het al heel vaak geprobeerd maar dat leid me alleen maar af en dan moet ik sommige zinnen 3x lezen.
Ik heb het ook al vaak gehad dat ik boeken aan het lezen was, waar ik compleet de tijd heb vergeten en ik helemaal niks gedronken of gegeten heb , hahahaa…

5.Luister je muziek of kijk je televisie tijdens het lezen?

Nee. Ik kan me dan niet zo heel goed concentreren maar tegenwoordig loopt wel vaak de TV op de achtergrond want mijn man is dan aan het gamen. Wel doet die het geluid zachter maken zodat ik niet al te veel afgeleid ben.

6.Lees je één boek of meerdere tegelijkertijd?

Altijd maar een boek. Ik wil volop genieten van het verhaal.Ik vind het nog wat moeilijk om met 2 boeken tegelijk bezig te zijn. Sowieso zie ik er niet echt het nut van in. Hoezo 2 boeken tegelijk lezen als je ook een voor een achter elkaar kan lezen?

7.Lees je alleen thuis, of ook ergens anders?

Thuis. Ik ga niet zo veel de deur uit en als ik wel ergens ben, is het een verjaardag, dan vind ik het onbeschoft als ik zit te lezen. Ik heb een keer geprobeerd op Schiphol een boek te lezen maar dat was geen succes. Wat dat betreft ben ik geloof ik best autistisch , hahaha… ik moet echt rust om me heen hebben.

8.Lees je hardop of lees je in je hoofd?

Hahaha, in mijn hoofd. Ik zal er zelfs gek van worden als ik het gehele boek hardop ga voorlezen, ook red mijn stem het denk ik niet als ik bijvoorbeeld 6 uren achter elkaar een boek aan het lezen ben.

9.Lees je vooruit, of sla je weleens pagina’s over?

Huh? Wat is dat nou weer voor een vraag. Natuurlijk lees ik netjes pagina voor pagina. Wie leest er nou een boek waar je bladzijden gaat overslaan? Dan mis je toch het hele verhaal?

10.Hou je je boeken graag nieuw, of vind je het niet erg als de zijkant ‘cracked’?

Het liefst zo nieuw mogelijk, alleen is dat soms wat lastig met paperbacks. De ruggen breken heel snel en krijgen dan van de lelijke streepjes. Ook koop ik vaak 2e hands boeken die gebruikssporen hebben. Zodra ze niet helemaal gesloopt zijn vind ik alles prima.

11.Schrijf je in je boeken?

Hahaha, oh nee!!!! Als ik zulke mensen zie wil ik ze het liefst iets aan doen. Wie schrijft er nou in zijn boeken? Ik begrijp het als het studie boeken zijn en je aantekeningen gaat maken maar voor ons boekenliefhebbers bestaan gelukkig ook van die post It plak stikkers die je gemakkelijk aan de randen vast kan plakken.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s