Bookish posts

Awkward Questions – Romemade Candles

Het is weer donderdag en dus weer tijd voor een nieuwe post van Awkward Questions. Deze keer heb ik de 20 vragen aan Romy van Romemade Candles gesteld. Romy heeft een eigen webshop en verkoopt super leuke kaarsen , natuurlijk ook allemaal boekgerelateerd. Ikzelf heb al heel wat kaarsen van haar ik de boekenkast staan dus ga zeker even een kijkje nemen.

download

 

1.Wat was het laatste waar je naar zocht op je telefoon (Google)?

waarschijnlijk de wisselkoers van zwitserse frank naar euro. Ik ben nu namelijk op vakantie in Zwitserland maar de prijzen liggen hier veeeel hoger dan in Nederland, dus wilde ik weten hoeveel ik voor iets uit zou geven als ik het hier zou komen!


2.Wat is het raarste dat je ooit hebt gedaan toen je alleen thuis was?

ik heb wel eens gestijldanst met mijn kat hahaha! De muziek die op dat moment op de radio was bracht herinneringen naar boven en mijn kat stond toevallig naast me, dus die had het te verduren 😛


3.Wat is het eerste dat je zou doen als je op een dag wakker wordt en ziet, je bent van geslacht veranderd?

ik denk dat ik hierbij de wat “algemenere” route ga nemen en zou zeggen dat ik eerst staand zou willen plassen. Natuurlijk kan dat als vrouw ook, maar ik heb het zelf ten minste nooit gedaan hahaha!


4.Heb je ooit een boek betere reviews gegeven dan dat het eigenlijk verdiende?

nee, ik probeer zo goed mogelijk en zo eerlijk mogelijk reviews te geven! Ik heb dus wel vaker een boek een slechte review gegeven terwijl die bij veel mensen juist hele goede reviews gekregen had. Ik vind dat als je reviews geeft, je zo eerlijk mogelijk moet zijn!


5.Wordt je opgewonden bij seks-scenes in boeken?

um, dit is een best awkward vraag haha. niet echt? soms? ik lees zelf geen NA, behalve ACOMAF. Daar vind ik de seks-scenes wel heel verleidelijk hoor! ik ben zelf niet echt van seks in boeken tenzij het echt past bij de ontwikkeling van de karakters/relaties en iets toevoegt aan het verhaal.


6.Heb je ooit boeken/ book-goodies duurder verkocht dan dat ze waard waren?

nee, zeker niet. ik probeer er een zo eerlijk mogelijke prijs voor te vragen, maakt niet uit wat ik verkoop. ik vind wel dat voor bepaalde edities (die bijvoorbeeld niet meer te koop zijn of zijn gesigneerd) een hogere prijs gevraagd mag worden dan voor standaard uitgaves. Maar ik prijs altijd mijn boeken als wat ik er zelf voor zou willen betalen.


7.Als je een ervaring uit je verleden zou kunnen wissen, wat zou dat dan zijn?

ik ben vroeger erg gepest. daardoor was ik tijdens de middelbare school een erg verlegen, stil meisje die alles opkropte. wel heb ik altijd een super doorzettingsvermogen gehad en ben uiteindelijk van MAVO bij de universiteit terecht gekomen. Daar heb ik super veel leuke mensen ontmoet waar ik me echt op mijn plek voel. dat stille, verlegen meisje is er nog steeds, maar zij is veel sterker en krachtiger geworden dan ze zich ooit zou kunnen hebben voorgesteld. op een gegeven moment heb ik een knop omgedraaid en heb ik gezegt: “iedereen alles voor je laten doen of alles maar op je af laten komen is niet de manier om altijd maar verder te leven. zo bereik je niks. zet JIJ nou eens de eerste stap.


8.Wat is het raarste dat je ooit voor de spiegel hebt gedaan?

ik ben niet iemand die voor de spiegel staat te zingen of iets dergelijks 😛 Ik sta wel vaak met mijn kat voor de spiegel en probeer hem zijn spiegelbeeld te herkennen, maar dat is dan ook het raarste wat ik ooit heb gedaan hahaha!


9.Wat is het meest walgelijke  dat je ooit hebt gegeten?

Ik hou absoluuuuuuuut niet van geitenkaas. daar moet ik echt van KOTSEN!


10.Wat is het gemeenste dat je ooit tegen iemand hebt gezegd?

Wat ik heb gezegd weet ik niet meer helaas, maar wel iets wat ik heb gedaan. toen ik wat jonger was, was ik best een gemeen kind…. ik heb op de basis school wel eens een vriendin nagedaan in haar gezicht. Zij had toen wat spraakgebrek en tijdens een ruzie deed ik haar na om haar belachelijk te maken. ik denk dat dat wel het ergste is wat ik heb gedaan 😞


11.Wat is het wreedste dat je ooit met een boek hebt gedaan?

ik had vroeger de gewoonte om mijn bladzijdes om te vouwen zodat je van die ezelsoren krijgt. ik vind dat nu echt AFSCHUWELIJK omdat je dat blijft zien… ik heb ook ooit een aarbeien smoothie over mijn wiskunde boek gegoten (perongeluk) wat ook best wel erg was hahaha!


12.Wat is het meest kinderachtige dat je nog steeds doet?

ik slaap nog altijd met een knuffel en bijt mijn nagels…


13.Als je moest kiezen tussen: naakt gaan of je gedachten laten verschijnen in een tekstballon boven je hoofd zodat iedereen het kan lezen, wat zou je kiezen?

ik zou naakt gaan. dan blijf ik toch voor altijd binnen? ik ben nu ook al een hermit hahaha! maar zeker zou ik niet willen dat iemand mijn gedachtes zou kunnen zien 😐


14.Lees je een boek/ tijdschrift als je op het toilet zit?

nee, eigenlijk niet. er ligt wel een donald duck naast onze wc, maar ik lees ze eigenlijk nooit.


15.Wat is je “guilty pleasure”?

qua guilty pleasures heeft dat bij mij altijd met muziek te maken. ik luister zelf hard rock/metal, en ik heb soms periodes waarbij ik luister naar the offspring en bloodhound gang. die twee bands zijn voor mij een guilty pleasure 😛


16.Heb je ooit over een personage uit een boek gedroomd?

nee, maar ik droom wel vaak van tv serie acteurs of video game karakters! ik droom vaak van Tormund uit Game of Thrones en van The Iron Bull van Dragon Age: Inquisition haha c; het is dan ook geen gehiem dat dat mijn twee favoriete karakters zijn! boeken serie karakters zijn voor mij vaak moeilijk, omdat ik moeite heb met het bedenken hoe een personage eruit ziet… dat is bij series en games wel wat makkelijker.


17.Wat was je meest beschamende moment in het openbaar?

gisteren ben ik vol uitgegleden op een brug in een dierenpark, does that count? 😜


18.Wat is het meest illegale wat je ooit hebt gedaan?

ik download veel games, series, films en boeken. ik denk dat dat wel het illegaals is wat ik doe. verder ben ik niet van de illegale dingen en hou ik me graag aan de regels hahaha!


19.Zou je je geliefden voor 1 jaar gratis boeken shoppen inruilen?

nee, nooit! ik kan ze waarschijnlijk toch allemaal niet lezen in zo’n korte tijd…


20.Heb je ooit iets geplaatst op sociale media waar je achteraf spijt van had?

Ik schrijf verhalen op een blog en heb vaak dingen gepost waar ik achteraf niet trots op was/mij schuldig over voelde. maar vaak gaan die gedachtes langzaamaan weg en vergeet ik ze omdat er betere en mooiere dingen gebeuren 😉


Hahahaah wat is ze ook geweldig niet? Ik heb vaak moeten lachen om haar antwoorden. Benieuwd wie er volgende week aan de beurt is ?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s