Bookish posts

5 boeken met maar één ster

Hallo allemaal!

Tussen alle boeken die ik lees zitten er natuurlijk een aantal boeken die ik beoordeel met maar 1 ster. Voor mij betekend één ster ook echt dat ik het boek nooit meer zal gaan lezen. Zodra ik deze rating geef heeft het boek me niet geboeid en zal ik niet snel nog een boek van dezelfde schrijver/schrijfster gaan lezen.

De volgende 5 boeken kregen van mij maar 1 ster:


Oranges are not the only Fruit.

Afbeeldingsresultaat voor oranges are not the only fruit

Dit boek gaat over een weesmeisje wie geadopteerd wordt door een extreem religieuze moeder. Het verhaal beschrijft haar adolescentie periode en het leren omgaan met een strenge religieuze achtergrond en de rest van haar omgeving. Klinkt best wel interessant en boeiend, maar het was behoorlijk slaapverwekkend.


Fighting Destiny.

Fighting Destiny (The Fae Chronicles, #1)

Dit boek werd me aangeraden door iemand, met de waarschuwing: “waarschijnlijk vind je het niks”, en dat was ook zo. Fifity Shades is er niks bij vergeleken met dit en dan heb ik het niet eens over de seks. Het is zodanig slecht geschreven dat ik amper door de eerste helft heen kwam. De seks scènes konden me niet veel schelen maar de hoofdpersoon wordt (letterlijk) in elke zin hitsig en er word zo vaak met het woord ‘fuck’ gegooid dat ik er gewoonweg niet meer tegen kon.


 The Heir.

The Heir (The Selection, #4)

Ik had al een haat/liefde relatie met The Selection, maar na het lezen van The Heir was ik toch echt klaar met Kiera Cass en haar irritante hoofdkarakters. Eadlyn is zowaar nog erger dan America en America was voor mij de grootste stoorzender in de originele trilogie. Ik ben dus ook heel snel met dit vervolg erop gestopt. Ik kon het niet meer aan zonder met boeken te willen gooien.


Switched.

Switched (Trylle, #1)

Deze gehele serie kocht ik via een kortingscode bij bol.com. Het had hele goede ratings en super veel enthousiaste recensies dus ik kocht meteen de hele serie. Het eerste deel begon ook goed. Ik zat er helemaal in, was geboeid door de inleiding en wilde alleen maar doorlezen….. totdat het verhaal een beetje begint te lopen. Pas dan ontdekt hoe idioot sommige karakters zijn en hoe voorspelbaar alles is. Bovendien wordt het hoofdpersonage als super dom en onwetend neergezet (terwijl iedereen in het boek verwacht dat ze alles maar weet) terwijl niemand haar ook maar iets uitlegt. Zelfs de love interest is heel onlogisch. Het past niet, het werkt niet en het is super frustrerend. Zodanig dat ik bijna in staat was het boek te verscheuren.


Lady Renegades.

Lady Renegades (Rebel Belle, #3)

Ik had nooit verwacht dat ik de Rebel Belle serie zo goed zou vinden maar tegen alle verwachtingen in vond ik de eerste twee delen echt super leuk! Helaas viel het 3de deel zwaar tegen. Het was voorspelbaar en super simpel. Het begon te lijken op het “Ik heb een tijdlijn nodig omdat ik een trilogie wil schrijven” syndroom te lijken. Dit hele einde was niet nodig geweest.


Hebben jullie ook boeken die maar 1 ster waardig zijn, gelezen?
Of vind je juist dat één van de boeken hierboven wel 5 sterren verdient i.p.v. 1?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

8 gedachten over “5 boeken met maar één ster

 1. Ik vond the heir juist super leuk. Eindelijk eens een ander soort hoofdpersoon. Ik moest aan het begin wennen aan het feit dat ze verwaand was maar het gaf ook een goed contrast met de eerste drie delen waarin america juist het tegenovergestelde was.

  Like

 2. Ik hou er niet van om boeken 1 ster te geven.. Maar heb Geek Girl 1 ster gegeven. Dat vond ik zo’n stereotiep boek. Echt vreselijk, vooral omdat ik zelf een bèta meisje ben. Alsof alle bèta meiden zo zijn.

  Geliked door 1 persoon

   1. Die eerste is echt al ruim 3 jaar geleden. En de tweede kwamen we met onze leesclub unaniem niet doorheen. Heb ik niet eens uitgelezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s