Recensies

Elke Dag -David Levithan

Iedere dag wordt de zestienjarige A wakker in een ander lichaam en leeft hij een ander leven. Hij kan zich nooit hechten, mag niet opvallen en zich nergens mee bemoeien.
Tot hij ontwaakt in het lichaam van Justin en diens vriendin Rhiannon ontmoet. Vanaf dat moment wil hij nog maar één ding: elke dag, elk moment bij haar zijn.

Heel voorzichtig probeert hij met behulp van e-mails contact te maken, maar wanneer hij vergeet om zijn e-mailsporen te wissen, wordt zijn aanwezigheid opgemerkt door een jongen in wiens lichaam hij een dag doorbracht. En die is vastbesloten om A te ontmaskeren..

3 Bibi Hearts

Bookcover:

9200000033209667Oke ik moet hier wel even zeggen dat je op de foto de Duitse editie ziet want in het Nederlands is dit boek haast niet meer te krijgen of ze vragen gewoon de hoofdprijs voor. Toen ik dit boek dan toch heb gevonden op Amazon was ik heel erg blij.

Zoals je kan zien is de kaft vrij druk met allemaal hoofden erop wat natuurlijk perfect past bij het verhaal want A wordt elke dag wakker in een andere lichaam en dus is hij elke dag iemand anders. Wel vraag ik me af waar de Duitse titel vandaan komt want zo echt past die er niet bij.

Verhaal:

Het verhaal is voor mijn smaak best langdradig. Het had wel wat korter gemogen. A wordt dus elke dag wakker in een andere lichaam en hij maakt elke dag een stuk mee van andermans leven. Soms is hij een jongen, soms een meisje, nooit in het zelfde lichaam en altijd 16 jaar oud (als hij 17 is gaat die elke dag wakker worden in een lichaam die ook 17 is) . Ik vond het dan wel wat langdradig maar wel erg aangrijpend wat hij allemaal mee maakt. Ziektes, verslavingen , huiselijke geweld en en en…. het was indrukwekkend om te lezen hoe hij dit allemaal ervaart. Op een dag zit hij dus in het lichaam van Justin die een vriendin heeft. Rihannon wordt door Justin niet echt prima behandeld en A schenkt haar een super mooie dag. Sinds die dag kan hij niet meer ophouden aan haar te denken en probeert elke dag weer opnieuw contact met haar te zoeken. Hij moet Rihannon de waarheid vertellen. Zou ze hem geloven of zou ze denken dat diegene helemaal gek is geworden?

Personages:

Ai hier had ik best mee te vechten moet ik zeggen want er komen echt heeeeeeel veel personages bij kijken en elke dag leer je weer iemand anders kennen. Wel blijft Rihannon, Justin en A de hoofdrol hebben maar ook hier zat ik mee want ze kwamen voor mij veel te volwassen over. Als ik bedenk hoe men is met 16 jaar dan komt dit in het boek niet echt overeen. Je had de personages waarschijnlijk rond de 25 geschat wat dus best verwarrend was. Sowieso kon ik me met geen een personage identificeren. Waarschijnlijk vond ik het boek juist hierdoor zo goed. Het is een boek waar je geen echte band opbouwt met de hoofdpersonage maar je leeft wel met hem mee. Ik wil me niet eens voorstellen hoe het is om niet ikzelf te zijn en elke dag een andere leven mijden zonder je eigen te hebben.

Conclusie:

Tja het is een goed boek wat ik zeker iedereen kan aanbevelen maar dan ook maar 1x lezen. Het neemt je mee in heel veel andere levens van mensen die elke dag met hun leven te vechten hebben. Ik vond het indrukwekkend en het einde had ik persoonlijk niet zien aankomen maar eigenlijk was het ook wel logisch.

Weetje: Er is ook een film van – Every Day

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Elke Dag -David Levithan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s