TV & Series

Movie Review- Love Simon

Ook deze boekverfilming kon ik natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Love Simon was een van de films waar ik super nieuwsgierig naar was ook heb ik het boek zelf niet gelezen. Afgelopen week had ik dan het geluk om hem te kunnen kijken en ook hier wil ik jullie laten weten wat ik ervan vond.

Regie Greg Berlanti
Producent Marty Bowen
Wyck Godfrey
Isaac Klausner
Pouya Shahbazian
Productie-
maatschappij
Fox 2000 Pictures
Temple Hill Productions
TSG Entertainment
Scenario Isaac Aptaker
Elizabeth Berger
Gebaseerd op:
Simon vs. the Homo
Sapiens Agenda

van Becky Albertalli
Hoofdrollen Nick Robinson
Josh Duhamel
Jennifer Garner
Muziek Rob Simonsen
Montage Harry Jierjian
Cinematografie John Guleserian
Distributie 20th Century Fox
Première 27 februari 2018 (Mardi
Gras Film Festival)

Vlag van Nederland 14 juni 2018
Vlag van België 20 juni 2018
Genre Dramakomedie
Speelduur 110 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop.

GATM_love-simon_A.jpg

Mijn Review:

Oh boy wat een film. Ik had er geen enkel verwachtingen van want ja zoals ik al zei heb ik het boek niet gelezen maar achteraf wel jammer want had graag het boek met de film willen vergelijken. Nick Robinson ken je misschien al ook uit de boekverfilming “Everything Everything” waar hij de buurjongen Olly speelt. Ik ben heel erg blij dat ze hem als Simon hebben gekozen want man wat kan die jongen goed acteren. Ik gelofte hem meteen vanaf de eerste minuut dat die homo was en daardoor maakte het de film super authentiek. Het draaide natuurlijk erom dat Simon “uit de kast moet komen”en het is jammer genoeg nog steeds zo tegenwoordig dat het niet altijd graag gezien wordt. We leven in een wereld waar soms mensen nog steeds erg gemeen en afwijzend kunnen zijn. Dit laat de film ook heel duidelijk zien.  Ik voelde zowat met Simon mee en de hele film over bleef je in spanning afwachten wie nou eigenlijk Blue is. Man wat fantastisch. Aan het einde was Blue dan wel diegene die ik hoopte die hij was want het was echt de perfect match.

download

Ook hier weer welverdiende 5 sterren van mij. Het is echt zo bijzonder om te zien hoe mensen ermee worstelen om hun ware ik te kunnen zijn. Deze film kijk ik zeker nog heel vaak.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s