Bookish posts

Book Cover Buy- wij doen het allemaal wel!

Heb jij weleens een boek gekocht vanwege het mooie cover? Juist …ik denk dat we het allemaal wel eens doen. Stiekem kopen we allemaal wel boeken waar wij de kaft schitterend vinden ongeacht wat voor verhaal het zal zijn.
Je kent natuurlijk de uitspraak “Don’t judge a book by its cover” want het is natuurlijk wel zo, het cover zegt nooit iets over de binnenkant van het boek. Ook ik heb vaak mee gemaakt dat de cover van een boek spuuglelijk was maar het verhaal gewoon echt fantastisch. Dan vind je het meteen jammer dat het foto of afbeelding  op het boek gewoon zo niet mooi is.
Maar toch, ik ben van mening dat wij allemaal stiekem een beetje op het cover letten van onze volgende aankoop.
C-7DQ-FXUAInorT
Het beste voorbeeld ben ikzelf eigenlijk. Kijk mij dan… met mijn Duitse boeken want ja….. ik vind 9 van de 10 keer de Duitse covers vele malen mooier dan de Nederlandse versies. Ik wil gewoon mooie boeken in de kast hebben staan wat eigenlijk dan ook weer nergens op slaat want je ziet alleen maar de rug van het boek in de kast , hahaha… Ook best gek als je nu zo over na gaat denken.
34788665_1760848587315323_8875613680268476416_n
Ook zie ik het vaak op Facebook als er een nieuwe boek word gepresenteerd door de uitgevers. Iedereen gaat meteen als eerste op het cover af waarbij hun nog niet eens weten om wat het in dat boek eigenlijk gaat.Je leest dan onder het foto meest van die commentaren zoals: “oh wat een mooi cover””prachtig, die moet ik hebben..”en en en …
Het ergst is het alsnog op Instagram, want  een beeld zegt meer dan 1000 worden toch? Als je een foto ziet met een super mega gave boekencover ga je het meteen opzoeken en kijken of het ook iets voor jou is of niet? Zo ben ik wel, als ik iets moois zie dan wil ik het ook hebben en daar ga je al. Je gaat weer alleen op een boekcover af en kijkt achteraf na het verhaal.
Die cover is er niet voor niets. Een uitgeverij doet altijd zijn best op de covers en maakt ze zo mooi en aantrekkelijk mogelijk.
downloadEr is dan ook een nieuwe trend zichtbaar bij boekenliefhebbers- Blind Date met een boek.

Als je regelmatig een boekenwinkel binnenloopt heb je vast wel eens de boeken die ingepakt zitten met een bruine kaft zien liggen. Er worden wat woorden opgeschreven waar het boek over gaat en je moet maar gokken of het boek iets voor jou is. Een geweldig initiatief als je mij vraagt want zo beoordeel je het boek niet alleen naar zijn uiterlijk.

Zoals ik zei, we doen het stiekem allemaal wel en mensen liegen als ze beweren dat het niet zo is. Het is ook helemaal niks mis mee maar geef de boeken met minde mooie covers ook een kans want ja het uiterlijk zegt nooit iets over de inhoud.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s