Bookish posts

Bibi’s Bookhaul Augustus

wow… het is alweer de laatste dag van augustus, waar is de tijd gebleven zeg. Met grote stappen gaan we nu richting de herfst. De beste tijd van het jaar want er komen allemaal ontzettend goeie boeken uit en natuurlijk wordt het buiten kouder dus meer tijd om te lezen. In deze post laat ik jullie nu weer zien wat ik zo allemaal heb gescoord deze maand:


 

Hermelijn – Linda van Mieghem

38793829_1856007411132773_4819282133103149056_o.jpg

Savannah is een dojo, een dolende jongere. Ze zorgt voor zichzelf door te dansen op het plein voor de basiliek. Maar de politieke partij die aan de macht is, vervolgt deze jongeren.Ze worden opgepakt en zelfs koelbloedig vermoord. Zo is ook Savannah voordurend op de vlucht. De boerderij waar ze samen met andere dojo’s onderdak vond, wordt platgebrand en de meesten van haar vrienden komen om. Nu moet ze zeker onderduiken. En dan verschijnt hij opeens. Hij lijkt amper zestien en toch zijn zijn haren wit als de wintervacht van een hermelijn.Op een zomerse dag ziet hij haar dansen: een vurige nimf in de gloed van de avondzon. Niet meer dan een seconde kruist haar blik de zijne. Hij slaat zijn ogen niet neer.Vanaf dat moment volgt hij haar overal, zonder een woord te zeggen, zonder een vraag te stellen. Maar de afstand tussen hen valt niet te overbruggen.

 

Letztendlich sind wir dem universum egal (Every Day) – David Levithan

20170328_181814-01-e1504521798481

Iedere dag wordt de zestienjarige A wakker in een ander lichaam en leeft hij een ander leven. Hij kan zich nooit hechten, mag niet opvallen en zich nergens mee bemoeien.
Tot hij ontwaakt in het lichaam van Justin en diens vriendin Rhiannon ontmoet. Vanaf dat moment wil hij nog maar één ding: elke dag, elk moment bij haar zijn.

Heel voorzichtig probeert hij met behulp van e-mails contact te maken, maar wanneer hij vergeet om zijn e-mailsporen te wissen, wordt zijn aanwezigheid opgemerkt door een jongen in wiens lichaam hij een dag doorbracht. En die is vastbesloten om A te ontmaskeren…

 

Letztendlich geht es nur um dich (Another Day) – David Levithan

40523328_1893571740709673_4287948756797620224_o

There are two sides to every love story. Even supernatural ones. This is the companion novel to David Levithan’s unforgettable bestseller Every Day.
Every day is the same for Rhiannon. She has convinced herself that she deserves her distant, moody boyfriend, Justin. She knows the rules: Don’t be needy. Avoid upsetting him. Never get your hopes up.
Then, out of the blue, they share a perfect day together – perfect, that is, until Justin doesn’t remember anything about it. Confused, and yearning for another day as great as that one, Rhiannon starts to question everything. And that’s when a stranger tells her that the Justin she spent that time with … wasn’t Justin at all.

 

De Krijtman – C.J.Tudor

40082736_1888144421252405_8916037178019020800_o.jpg

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

 

Slaves (Raven 1) – Miriam Borgermans

40466587_1893571504043030_1011649593470877696_o

Het jaar 2558. Raven is een opstandige laatstejaarsleerlingen aan een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven leven niet lang. Hun einde is meestal gruwelijk. Raven is voorbestemd om te worden overgeleverd aan de willekeur van haar toekomstige meester. Als ze aan de machtige Genoot Ghassan Aboud wordt verkocht, lijkt ze aan haar lot te kunnen ontsnappen. Tot Ghassan wordt vermoord en Raven als schuldige wordt aangewezen. Raven belandt in een wespennest van intriges, waarin ze alles op alles moet zetten om te overleven.

 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s